Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nyáron volt az esküvőnk....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nyáron volt az esküvőnk. Előtte nem éltünk együtt, mert a feleségem vallásos családból származik. Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
Sajnos csak az esküvő után derült ki, hogy a feleségem egyáltalán nem tud főzni. Olyan szinten nem, hogy ha én nem vagyok otthon, vagy valamiért éppen nem tudok összedobni valamit, akkor csak szendvicset eszik. Porszívózni azért nem porszívózik, mert nem ért hozzá. Szerintem nem nagy ördöngösség. A mosást azzal utasítja el, hogy ő nem igazodik el a gombok között. Egyébként ha mondom neki , akkor elmosogat, felmos. De például a kávés, üdítős poharakat, kistányérokat szerteszét hagyja a lakásban, úgy kell mindent összeszednem utána. Úgy látom, ő így elégedett. Én egyre nehezebben viselem. Járt más is így?

2014. nov. 27. 16:06
 71/91 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a gorombaság tűnt fel a leginkább, hogy meghallgatni sem hajlandó, amikor udvariasan szóba hozod, hogy kegyeskedjen már csinálni valamit...
2014. nov. 27. 22:36
 72/91 anonim ***** válasza:
81%
Én sosem tartottam férfinak azokat, akik nem képesek legalább egyszerűbb ételeket főzni és ellátni magukat. Anélkül nehezen nevezhető valaki független személynek, max nagy gyereknek. De hogy egy nő ilyen legyen!!! Ne haragudj, de a "nem értek hozzá" a legjobb szinonimája a "hülye lennék megcsinálni, ha te úgyis megcsinálod" mondatnak. Nem lehet nem érteni a főzéshez. Ezer szakácskönyv van, amibe le van írva: "Vegyél elő egy lábast, és önts bele negyed dl olajat. Tedd bele az apróra vágott hagymát. stb." A mosógép használati utasítása is elérhető gondolom, a porszívón lévő egyetlen gomb pedig minden bizonnyal nem keverhető össze semmivel. A feleséged NEM AKAR csinálni semmit, otthon kiszolgálták, te kiszolgálod, minek? Elég művelt lenne ahhoz, hogy elolvassa, gyakorolja és megtanulja a dolgokat, ha akarná. Nincs hozzá kedve. Sőt, továbbmegyek, azt sem hiszem el, hogy 26 év alatt sosem ült kint a konyhában az anyjával, ameddig ő főzött, vagy sohasem látta az anyját porszívózni, mosni. Pontosan tudja ő, hogyan kellene nekifogni, de nincs miért. Neki megfelel ez így. Igénytelen és lusta. Ha nem csinálod meg ezeket a dolgokat, neki úgy is jó lesz. Neked megfelel egy életen keresztül?
2014. nov. 28. 00:28
 73/91 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nézd én itt 3 féle lehetőség van:

1.Nem fog megváltozni mert ő ilyen, lusta trehány disznó(bocsi).Az évek folyamán ez csak rosszabb lesz mert ki fogsz készülni, és kiszeretsz belőle(hasonló cipőben járok). El kell hagyni a fenébe.

2.Megbeszéled vele hogy ez így nem megy tovább változtasson különben le is út fel is út.Ha szeret akkor tegyen ennyit meg érted mond meg neki.

3.Elfogadod hogy ilyen mert szereted, együtt maradtok. Nyeled a mérget nap mint nap.

2014. nov. 28. 00:31
 74/91 anonim ***** válasza:
65%

Kérdezd már meg, hogy a Bibliában pontosan hol is szerepel a porszívózás és főzés tiltására való rész.

Ellenben az engedélyezett neked, hogy ágyast tarts. ;-)

2014. nov. 28. 00:44
 75/91 Bence_ ***** válasza:
83%

Miért ment hozzád?

Ha szeret(ne) téged akkor igyekszik boldoggá tenni. Bepakolná a mosógépet és valamit nyomkodna rajta. Lesz ami lesz! Aztán vigyorogva mutatná az eresmnyt, hogy tádám kék lett a zöld polód. Porszívót meg egy 3 éves gyerek tologatja.

Amikor durcás lesz kérdezd meg, hogy milyen kudarctól fél?

Bizonyos dolgokban ő gyerek.

2014. nov. 28. 06:21
 76/91 anonim ***** válasza:
78%

Ha minden a régiben marad, te meg fogsz bolondulni ha gyerekeitek lesznek.

Majd figyeld meg, a várandósság alatt lesz oka az állapotára hivatkozva kímélni magát. Később pedig a gyerekeket is te láthatod el és foglalkozhatsz velük, mert anyuci fáradt.

2014. nov. 28. 06:30
 77/91 anonim ***** válasza:
100%
Tuti hogy kamu a kérdés, nem lehettél ennyire vak. OK, nem éltetek együtt, de csak jártál hozzájuk, láthattad, hogy nem csinál otthon semmit. Az is meglátszik, hogy áll a dolgokhoz. Miből gondoltad, hogy szeret téged, ha semmit nem hajlandó a kedvedért megtenni, csak elvár?
2014. nov. 28. 09:42
 78/91 anonim ***** válasza:
78%

Kérlek, csak fel ne csináld! Nem kell ide gyerek, míg ketőttökről sem képes gondoskodni.

Amúgy mi az, hogy "mi lesz a vacsora?", "mi lesz az ebéd"? Nem tökmindegy neki? Főzöl, amit TE szeretnél, aztán ennyi, ha nem tetszik neki, eszik zsíros kenyeret. Mivel semmi hajlandóságot nem mutat a háztartás vezetés irányába, ne kérdezgesse, mint egy dedós.

2014. nov. 28. 13:28
 79/91 anonim ***** válasza:
54%
"Mi lesz a vacsora?" "Amit főzöl magadnak." Főzni én sem tudok, de recept nélkül is próbálkozom, és nem mérgeztem meg magam.
2014. nov. 28. 14:55
 80/91 piroska és a farkas ***** válasza:
70%
Nos. Elöször is szerintem a kérdezö fejében meg sem fordult, hogy a párja feleségként így fog viselkedni, hiszen minden normális ember kétszer olvassa el a érdést, hogy elhiggye, hogy ilyen létezik, tehát nem kell ez a zsákbamacsak szöveg senkitől, azt gondolom.Én alapvetöen hiszek a hagyományos szerepekben. Nem abban, h a házimunka csak női feladat, a pénzkereset meg csak férfi feladat, hanem abban, hogy pl otthon is megvannak az inkább nöi és az inkább férfi feladatok, de akármilyen arányban is végzi egy házaspár az otthoni teendöket úgy, ahogyan az kettejüknek jo ,mindkettönek részt kell vennie benne ahhoz , hogy otthonná válhasson. Nekem a feleségben az a döbbenetes, hogy IGÉNYE SINCS arra, hogy ebben részt vegyen. És azzal se értek egyet, hogy ezeknek a feladatoknak az elvégzésétöl automatikusan házicseléd lenne az iletö... már miért lenne az? Akor aki egyedül él, az mindenki önmaga házicselédje? Vanak dolgok amiket az ember megcsinál, dolgozo házaspárok esetében mikor kinek mire van ideje azt, és pont, nem kell rinya, hogy jaj cseléd vagyok, mert ma is én nyomtam be 3 gombot a mosogépen. Rég baj, ha ez bármelyik félnek teher, hiszen ahogy írtam, az otthon attol is válik otthonná, h mennyire lakják be azok akik ott élnek, beleértve minden ezzel járo feladatot is. A feleséged, kedves Kérdezö, borzasztoan gyerekesen viselkedik, nemcsak azzal, h ezeket nem csinálja meg, hanem a dacos reagálásával is. Én azt tanácsolom, hogy valahogy hass az önérzetére. Bántani nyilván nem fogod , hisze szereted, de azt igenis éreztesd vele, hogy számodra ezek a dolgok hozzátartoznak ahhoz, hgy valoban NÖ- ként tudj rá tekinteni, FELESÉG-ként, és igen talán meg lehetne mondani, hogy amig azt érzed, hogy erre a szerepre neki nincs igénye, addig nem érzed, hogy érett lenne anyának. Persze most mondhatjátok, hogy ez zsarolás, meg hogy miazhogy ezmegaz.... azt probálom csak vhogy leírni, h a feleségnek éreznie kéne, hogy egy gyerek majd akkor lesz időszerü, ha két FELNÖTT vállalja. Mondjuk ha a feleség még böven nem akar babát akkor megette a fene ezt az ötletet is, de esetleg lehet egy olyat, hogy pl egyik nap elkezdesz készülödni, hogy most neked programod van, és ha kérdezi, h mi, akkor megmondod, hogy a barátaiddal fözöcskéztek egyet x-nél, de egyedül mész, hiszen ö úgysem szeret fözni. vagy ha van olyan baráti házaspár, akikkel lehet ilyesmit, hvd el magatokhoz, hogy fözzetek négyesben, hátha valami leesik neki, hogy a másik feleséghez képest ennyire ciki az, hogy ö mondjuk bevonul és csak megvárja, míg az étel elkészül. na hajrá....
2014. nov. 28. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!