Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nyáron volt az esküvőnk....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nyáron volt az esküvőnk. Előtte nem éltünk együtt, mert a feleségem vallásos családból származik. Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
Sajnos csak az esküvő után derült ki, hogy a feleségem egyáltalán nem tud főzni. Olyan szinten nem, hogy ha én nem vagyok otthon, vagy valamiért éppen nem tudok összedobni valamit, akkor csak szendvicset eszik. Porszívózni azért nem porszívózik, mert nem ért hozzá. Szerintem nem nagy ördöngösség. A mosást azzal utasítja el, hogy ő nem igazodik el a gombok között. Egyébként ha mondom neki , akkor elmosogat, felmos. De például a kávés, üdítős poharakat, kistányérokat szerteszét hagyja a lakásban, úgy kell mindent összeszednem utána. Úgy látom, ő így elégedett. Én egyre nehezebben viselem. Járt más is így?

2014. nov. 27. 16:06
 21/91 A kérdező kommentje:
A vallása miatt nem éltünk együtt az esküvő előtt. A lehetősége meg lett volna, hisz egyedül laktam. Sajnos egész más találkozgatni, beszélgetni, mint együtt élni.
2014. nov. 27. 16:40
 22/91 anonim ***** válasza:
66%
Amíg ilyen gyereket nem ajánlatos vállalnotok. Babát szoptatni is neked kellene mert ő még sosem csinálta?
2014. nov. 27. 16:41
 23/91 anonim ***** válasza:
81%

Nyilvanvaloan nem azzal van a baj, hogy az asszony nem tudja kezelni a mosogepet meg a prszivot.

A helyzet az hogy nem akarja. En egy eselyt latok: le kell ulni, fel kell irni mik azok a feladatok amiket el kell vegezni, es fel kell osztani egyforman.

Mondjuk az tipikus "hazicseledet tartok" gondolkodasmod, hogy "ha mondom neki , akkor elmosogat, felmos"

Milyen alapon mondja neki?

2014. nov. 27. 16:42
 24/91 anonim ***** válasza:
93%
Az internethez ért?
2014. nov. 27. 16:43
 25/91 anonim ***** válasza:
87%
sajnálom, de ebből előbb-utóbb válás lesz. én nem tudnék együtt élni egy ilyen nővel.
2014. nov. 27. 16:44
 26/91 anonim ***** válasza:
90%

En sem tudok fozni, de pl remekul sutok:-))))Mivel mosogatni utalooook igy mar evek ota van mosogatogepunk, megosztjuk a hazimunkat o foz en sutok ta daaaa:-)))

Nem olyan nehez ez, csak valahogy kompromisszumot kell kotni es neki is meg kell tanulnia dolgokat es mindez tanulhato:-))))

Viszont ha emelett szereted es boldog vagy vele akkor ne hagyd h ez ratelepdjen az eletedre, mert ezek kis dolgok a szeretet a lenyeg:-)))

2014. nov. 27. 16:49
 27/91 anonim ***** válasza:
85%

Két ötletem támadt, az első a brutálisabb:

Ne pakold el utána a bögréket, ne indítsd el a mosógépet (vagy csak a Te ruháddal). Várd meg, amíg kifogy a szekrényből, akkor hátha leesik neki, hogy mosogatni, mosni kellene. Szerintem 2 hét alatt rájönne, hogy ezeket is meg kell csinálni.

A másik egy kompromisszumosabb megoldás.

Csináljatok egy beosztást:

Kezdetnek soroljatok fel egyszerűbb feladatokat:

Mosogatás, szemetet levinni, bögréket összeszedni, mosógépet beindítani, porszívózni, stb. Ezekre csináljatok heti beosztást, úgy, hogy egyik nap Te csinálod, a másik nap Ő.

Szerintem egyszerre csak 3-4 dolog szerepeljen a listán, később lehet bővíteni.

A főzést is lehetne úgy, hogy csináljátok együtt. Egy krumplit csak meg tud pucolni. És közben tanítgasd. Illetve vegyél neki egy nagyon kezdő szakácskönyvet.

2014. nov. 27. 16:49
 28/91 anonim ***** válasza:
80%
Honnan szedted össze ezt a menyecskét?Mai világban ki nem ért a mosógéphez stb.
2014. nov. 27. 16:53
 29/91 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem buta a feleségem. Művelt, iskolázott. De ha ezekről a kérdésekről akarok beszélni vele, akkor dacos lesz, mint egy kislány, csak néz és nem hajlandó megszólalni.
2014. nov. 27. 16:59
 30/91 anonim ***** válasza:
61%

Na, hát ezért nem kell a vakvilgba házasodni.

Mellesleg a feleséged egyszerűen lusta, aki meg sem akarja tanulni. Kifogást mindenre lehet találni, na mindegy.

Ha szendvicseken él, lelke rajta, de nincs is affinitása a főzésre? Én sem tudtam (mostohám a konyha közelébe sem engedett), de a párom egyszerűen a kezembe nyomta a fakanalat. Segít, ha kell, ám csináljam én. Először rém parás voltam (elszúrom, béna vagyok...), most pedig már imádom a konyhát, sütni-főzni, stb.

Porszívózásban mit nem lehet érteni? Odahívod. Nézd, ezt kell megnyomni, húzol 2-3-at, aztán átadod neki, megnyugtatva, hogy ha elcs.szi (bár kb. kizárt), egy rossz szavad sem lesz - de ne is legyen! :D

A mosógépet pedig fél perc megtanulni kezelni. Megmutatod neki 2-3x, és slussz. Nekem kb. fél percembe telt megtanulni (páromé volt a gép, ő ismerte, én nem) használni.

Tipp: ha nagyon értetlenkedne, papíron lépésről-lépésre leírod mit-miután nyomjon-tegyen, és kitűzöd a gép fölé (tinikoromban nálunk is kint volt, miután anya meghalt és én vettem át a mosást).

A cuccát pedig nem szedném össze. Szólnék neki párszor, aztán kib.szkodnám a szemétbe. Ha esetleg van olyan, ami értékes, így járt. Hidd el, gyorsan megtanulná, hogy tartson rendet maga körül/után.

Egyébként légy határozott, szigorú, mert te egy gyereklányt vettél el, akit sajnos meg kell tanítanod - hát úgy tűnik, a szexen kívül másra is.

2014. nov. 27. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!