Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nyáron volt az esküvőnk. Előtte nem éltünk együtt, mert a feleségem vallásos családból származik. Mit lehetne tenni?
Nyilvanvaloan nem azzal van a baj, hogy az asszony nem tudja kezelni a mosogepet meg a prszivot.
A helyzet az hogy nem akarja. En egy eselyt latok: le kell ulni, fel kell irni mik azok a feladatok amiket el kell vegezni, es fel kell osztani egyforman.
Mondjuk az tipikus "hazicseledet tartok" gondolkodasmod, hogy "ha mondom neki , akkor elmosogat, felmos"
Milyen alapon mondja neki?
En sem tudok fozni, de pl remekul sutok:-))))Mivel mosogatni utalooook igy mar evek ota van mosogatogepunk, megosztjuk a hazimunkat o foz en sutok ta daaaa:-)))
Nem olyan nehez ez, csak valahogy kompromisszumot kell kotni es neki is meg kell tanulnia dolgokat es mindez tanulhato:-))))
Viszont ha emelett szereted es boldog vagy vele akkor ne hagyd h ez ratelepdjen az eletedre, mert ezek kis dolgok a szeretet a lenyeg:-)))
Két ötletem támadt, az első a brutálisabb:
Ne pakold el utána a bögréket, ne indítsd el a mosógépet (vagy csak a Te ruháddal). Várd meg, amíg kifogy a szekrényből, akkor hátha leesik neki, hogy mosogatni, mosni kellene. Szerintem 2 hét alatt rájönne, hogy ezeket is meg kell csinálni.
A másik egy kompromisszumosabb megoldás.
Csináljatok egy beosztást:
Kezdetnek soroljatok fel egyszerűbb feladatokat:
Mosogatás, szemetet levinni, bögréket összeszedni, mosógépet beindítani, porszívózni, stb. Ezekre csináljatok heti beosztást, úgy, hogy egyik nap Te csinálod, a másik nap Ő.
Szerintem egyszerre csak 3-4 dolog szerepeljen a listán, később lehet bővíteni.
A főzést is lehetne úgy, hogy csináljátok együtt. Egy krumplit csak meg tud pucolni. És közben tanítgasd. Illetve vegyél neki egy nagyon kezdő szakácskönyvet.
Na, hát ezért nem kell a vakvilgba házasodni.
Mellesleg a feleséged egyszerűen lusta, aki meg sem akarja tanulni. Kifogást mindenre lehet találni, na mindegy.
Ha szendvicseken él, lelke rajta, de nincs is affinitása a főzésre? Én sem tudtam (mostohám a konyha közelébe sem engedett), de a párom egyszerűen a kezembe nyomta a fakanalat. Segít, ha kell, ám csináljam én. Először rém parás voltam (elszúrom, béna vagyok...), most pedig már imádom a konyhát, sütni-főzni, stb.
Porszívózásban mit nem lehet érteni? Odahívod. Nézd, ezt kell megnyomni, húzol 2-3-at, aztán átadod neki, megnyugtatva, hogy ha elcs.szi (bár kb. kizárt), egy rossz szavad sem lesz - de ne is legyen! :D
A mosógépet pedig fél perc megtanulni kezelni. Megmutatod neki 2-3x, és slussz. Nekem kb. fél percembe telt megtanulni (páromé volt a gép, ő ismerte, én nem) használni.
Tipp: ha nagyon értetlenkedne, papíron lépésről-lépésre leírod mit-miután nyomjon-tegyen, és kitűzöd a gép fölé (tinikoromban nálunk is kint volt, miután anya meghalt és én vettem át a mosást).
A cuccát pedig nem szedném össze. Szólnék neki párszor, aztán kib.szkodnám a szemétbe. Ha esetleg van olyan, ami értékes, így járt. Hidd el, gyorsan megtanulná, hogy tartson rendet maga körül/után.
Egyébként légy határozott, szigorú, mert te egy gyereklányt vettél el, akit sajnos meg kell tanítanod - hát úgy tűnik, a szexen kívül másra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!