Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nyáron volt az esküvőnk. Előtte nem éltünk együtt, mert a feleségem vallásos családból származik. Mit lehetne tenni?
Van az a népmese a lusta asszonyról, aki semmit nem csinált, és este nem kapott a férjétől vacsorát, mondván, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék. Ezt eljátszották 2 napig, a harmadik napon az asszony elkezdett háztartást vezetni.
Szélsőséges eset, de talán ha megmutatnád neki ezt a mesét, lehet, magába szállna kicsit
Most miért lúzer a párom? Azért, mert az ostoba mostohám balféknek tartott, és nem engedett a tűzhely közelébe, mondván úgyis elbszom?
De mi még nem éltünk akkor együtt, mikor mondta, hogy főzzek, csak át-átjártam hozzá, vagy ott aludtam hétvégente.
Le kell ülni, megbeszélni, hogy ki milyen házimunkát fog végezni. Leírni táblázatba, hogy ki melyik napokon főz, mosogat, takarít, mos stb. Ha nem akar főzni, akkor az ő napjain pl rendelhet ételfutártól - nem olyan drága és mégsem szendvics..
Ha értelmes felnőtt emberként nem hajlandó megbeszélésre, akkor nincs más hátra, mint az, hogy csak magad után mosogatsz, magadra mosol és magadnak főzöl. Ha nem veszi észre magát, akkor megette a fene.
Harmadik opció, hogy elmosogatsz, eltakarítasz, megfőzöl a királylánynak.
Ha dacoskodik, mondd el neki, hogy nagyon csalódott vagy, hogy semmit nem hajlandó csinálni és minden házimunka a te nyakadba szakad. Felnőtt emberként meg kell osztani mindent, nem vagy a cselédje. Ez nem tudás kérdése, hanem akarat és hajlandóság! Lusta és kész.
Nem olvastam végig minden hsz-t, lehet már valaki említette... de azt mondod, a feleséged értelmes, művelt 26 éves nő. Nincs benne szemernyi igény, hogy téged boldoggá tegyen és gondoskodjon a közös lakásról? Szerintem taktikázik és kihasználja hogy te takarítasz helyette. Felbátorodott azon, hogy tiszteletben tartottad a vallását és hős lovagként türtőztetted magad. Ha ennyire vallásos akkor lehetne szorgosabb meg alázatosabb (nem félreértendő, nem szolga!)
Kizárt hogy ha akar, akkor ne jöjjön rá, hogyan kell bekapcsolni a porszívót.
Meg kell beszéljétek, mert ez komoly gond hosszú távon. Ne hagyd hogy elslisszoljon, a durcáskodást is tegye félre. Neked fontos, és kész.
Egy cseppet sem vagy fontos a feleségednek!Rajongsz érte és ezt ki is használja.
Magyar a feleséged?bocsi.
Én a férfinál is cikinek tartom, ha semmihez nem ért a háztartásban. Nem azért, mert itt az ideje igába hajtani a férfi nemet, hanem mert egyszerűen van olyan élethelyzet, hogy egyedül is boldogulnia kell. Pl ha elutazok pár hétre a munka miatt, vagy kórházba kerülök, akkor ne kifordítva vegye már fel az alsógatyáját, mert elfogytak a tiszták, vagy gyűrötten vegye fel az inget, mert nem vasalta ki neki senki, vagy haljon éhen, mert egy rántottát sem tud összeütni, papírtányért vegyen a boltban, mert elfogytak otthon a tiszták.
Apósom járt így konkrétan. Anyósom kórházba került és pánik tört ki, hogy most mi lesz, mert ő nem tud semmit sem megcsinálni a háztartásban. 200 km-el arrébb lévő településre el kellett utaznunk, hogy mindent felcímkézzünk neki és lefőzzem egy hétre a kajáját, míg anyós a kórházban lábadozott. Neki jobban ciki volt, mint nekem.
Én a páromat is megtanítottam mindenre. Nem kell elájulni, nem vezeti egyedül a háztartást, de 30 fokon tud mindent mosni, mert úgy nem moshat össze semmit, kivasalja az ingét, tud egyszerűbb ételeket főzni, felmosni, porszívózni. Idő és türelem kell hozzá, de hosszútávra megéri.
Ha pasi létére képes volt megtanulni ezeket felnőtt fejjel (mert 24 éves koráig neki sem kellett), akkor egy 26 éves diplomás nőnek is sikerülni fog véleményem szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!