Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem akarok bent lenni a szulesnel, rossz ferj vagyok?
A felesegem a 4 honapos terhes, gyereket mind ketten akartunk.
Mostanaban eleg sokat veszekszunk azon, hogy nem szeretnek bemenni vele a szuloszobaba. Eddig ez szoba sem kerult, de mostanaban szinte ez napi tema.
Rosszul vagyok a vertol es egyebb dolgoktol amik ilyenkor vannak.
Nem vagy rossz FÉRJ, de rossz TÁRS vagy.
Te tényleg azt hiszed, hogy a nők a vér szagára élveznek? Hát meg fogazott lepődni, nem. Sőt, az "egyéb dolgokat" sem csipazzak,csak őket senki nem kérdezi.
Hát ha te a saját kis kényelmedet nézed, miközben a nejed deréktól lefelé szétreped, és életet ad a TE gyerekednek,akkor ásd el magad. Neked kár szülni, nem érdemled meg!
Kérdező, ha végig a feleséged fejénél állsz, SEMMIT SEM fogsz látni!
Egy szülés általában nagyon hosszú, és kb az utolsó fél órában történik "valami", az ez előtti órákban gyakorlatilag csak fogni kell a nő kezét, támogatni, amíg szenved, esetleg kikísérni mosdóba... A kitolás pedig egyáltalán nem gáz, ráadásul csak bizonyos szögekből látszik (amikor gyakorlaton voltunk szülészeten, akkor ha nem pont a szülőnő lába között álltunk, SEMMIT SEM láttunk, nagy sajnálatunkra), a gyakorlaton volt olyan, hogy egy nő hiába kapott beöntést, látszott, hogy egy kis salak még fog kijönni, a szülésznő azonnal odatett steril gézt, és letörölte. Ha nem 10 centiről nézzük premier plánban az altestét, nem is vettük volna észre... Az apáknak pedig hatalmas élmény volt az egész, nagy büszkeség, hogy ők tarthatták először a kezükben a gyermeküket! A horror történetek sokszor "kicsit" el vannak túlozva, még a legdurvább szülésnél sem látott semmi olyat az apuka, amitől rosszul lehetne, hiszen nem neki kell a nő lábánál állni. Ellenben a szülőnőnek felbecsülhetetlen segítség, ha a gyermekük apja ott van vele, támogatja, törli a homlokát, segít ebben a kiszolgáltatott helyzetben... Szerintem kár kihagynod, illetve magára hagynod szegény feleséged, remélem, sikerül megállapodnotok (akár abban, hogy csak a kitolásnál mész ki, de a vajúdás alatt benn maradsz és támogatod)!
44-es válaszát érdemes leginkább megfogadnod.
Ha teljesen magára hagyod a feleséged a szülés óráiban, akkor joggal érzi úgy, hogy nem számíthat rád ha bajban van, magára hagytad. Viszont lehet kompromisszumot kötni.
Neki sincs/lesz választása, szülnie kell ha akar, ha nem.
Neked pedig kötelességed úgy támogatni őt, ahogy neki a legjobb!
Hát én sem akartam bent lenni a szülésen, csak mivel én szültem, így kénytelen voltam...
Remélem érzed ebből, hogy nem egy felemelő élmény feltett, széttárt lábakkal vadidegenek előtt kipréselni egy gyereket!
Szóval, ha már te is annyira akartad azt a gyereket, annyit igazán megtehetném, h a feleséged mellett állsz, ha erre kér!!!
Talán mégis csak könnyebb a szülő nő feje mellett állni, mint kinyomni egy gyereket!
Hát nálunk (nem Magyarország) nem is lehet bent SENKI! a szülésznőn kívül persze :) (nem jöhet be se apa, se más családtag, se dóla sem a vajúdáshoz, sem a kitolási szakaszhoz)
Szóval nálunk fel se merül ez a gond, de a férjem mondta is, hogy örül is ennek, mert ha lehetne, ő akkor sem jönne be. Én ezt elfogadom, nem tartom ettől rossz férjnek. És nem hinném, hogy a mi országunkban is csak rossz apák lennének, mert nincsenek ott a gyerekük születésénél.
Egyébként mi a férjemmel úgy tervezzük, hogy itthon vajúdnék minél többet, így ha minden jól megy, akkor itthon támogat majd ebben, aztán csak az 5 perceseknél indulnunk a kórházba.
Egy ismerősöm bent volt a szülésnél, és mindenkinek nagy hévvel mesélte, hogy ő vágta el a köldökzsinórt stb. stb.
Aztán egyszer őszintén megkérdeztem,, hogy tényleg jó élmény volt-e, és azt mondta, hogy dehogy, nem volt jó neki, de hát mindenki azt várja el tőle, hogy azt mondja, hogy milyen felemelő volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!