Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságpártiak és házasságellenesek: Mit jelent nektek a házasság?
Az egészben az a lényeg, hogy a házasságpártiak nem értik meg, hogy van, akinek a házasság nem jelent nagyobb elköteleződést, magasabb szintet, stb. Akinek nem jelent semmit, az feleslegesnek tartja.
És ha valaki nem tartja semmire a házasságot, és mégis megházasodik, csakhogy másoknak megmutassa, az még kevesebbet ér, mert az tényleg csak mutiból házasodik.
Egyébként én soha nem értettem ezt a "világ előtt felvállalom" dolgot, mert ha ismerek valakit, ismerem a kapcsolatát is, de ha szembejön valaki, soha nem nézem, van-e gyűrű az ujján, és ha van is, nem derül ki, ki a felesége/férje, így nem vállal fel semmit. Vigye egy táblán maga mellett, vagy varrja a fényképét a ruhájára.
Nem véletlen van több joga egy házastársnak...
A törvény szerint magasabb szintű a házasság, mint az élettársi kapcsolat. Ezzel nem lehet vitatkozni.
Engem nem érdekel a pontozás. Aki 5-6 évi együttélés után valami hatalmas változást remél attól, hogy holnaptól lesz egy papírja, arról a véleményemet inkább magamban tartom.
Mondom mindezt sokéves házasságban élőként.
Házas vagyok 10éve,nekem sokat jelent az hogy papiron is egy pár vagyunk.Nekem már nem lesz több férjem,ha valaha elválok soha többé nem megyek férjhet mert számomra az hogy egy embernek kimondtam az "igent" egyszeri és megismételhetetlen.
Számomra csak az furcsa mikor valaki azzal jön hogy nem kell papir,meg mi van ha elválnak az csak bonyolit a dolgon stb..de gyereket válallnak..ami normál esetben egy életre összeköti a párt,az sokkalta erősebb kapocs mint holmi papir,mégis sokan ugy potyogtatják szét a gyerekeket mintha ez semmiség lenne.
"vmi spirituális gyönyörűség."
Így van. Amúgy is kevés a ceremónia, szertartás ünneplés az életünkben. Ez nem jó irány, mindenki kiüresedik, bezárkózik.
A házasság ellen nem érv, hogy rengeteg a válás. Ez olyan mint a születés meg a temetés. Nem egy napon van :-)
Amúgy az azért nekem furcsa, hogy akik élettársi viszonyban vannak, és előkerül a téma, mindig azzal jönnek, hogy ők boldogok, de a házasok meg jobbra balra elválnak...
Mintha azt akarnák ezzel sugallni, hogy boldog házasságok nem létezhetnek... csak boldog élettársi kapcsolat, vagy szar házasság... holott ez marhára nincs így. Egyszerűen csak az élettársi kapcsolatok felbomlásáról nincs statisztika:)
De mindent összevetve, mindenki éljen úgy ahogy akar... Ha egy pár nem áldoz ennyit a hivatalos összetartozásért, ahol egymás hozzátartozói lesznek, (mert pl nekem , ez volt a legfontosabb része a dolognak), akkor ne házasodjanak.
De ne képzeljék azt, hogy ha valaki házasodik, akkor előbb utóbb úgyis elválik, mert hú de sok a válás....és az együttélés az élet szent Grálja. Nekem pár válaszból valahogy ez jön le.
Nem kell leszólni minden áron a házasságot sem. Én ezt úgy mondom, hogy a sajátom is, és a körülöttem élők között is sok boldog házasságot tudok, de élettársi kapcsolatot is. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, a házasság egyszerűen törvényileg többet ér.
Egyébként én is úgy voltam a dologgal kb mint a 64-es. Én csak egyszer mondtam ki az igent. Mindig is így akartam. Ha ne adja isten beüt valami olyan dolog, ami miatt szétválunk, én nem házasodom többet. 1 embernek kimondtam, akiről úgy gondoltam, vele fogok megöregedni, és kész.
3.-4. házasulókat én sem értem. Ott már tényleg az van hogy nem veszi komolyan az illető...vagy az ész háttérbe szorul.... ami nem megy, azt nem kell erőltetni sokadjára:)
Úgy voltam vele, hogy 1szer szeretném megtapasztalni milyen házasságban élni, milyen feleségnek lenni. Nem véletlen mondtam annak a bizonyos valakinek igent. És ha elválnánk akkor sem bánnám meg, mert nem pillanatnyi rossz döntést hoztam. Boldog vagyok a kapcsolat olyan szintjén amit én a legmagasabbnak tartok. Ha 10 évig akkor 10 évig, de megéltem, és ezt senki nem veheti el tőlem. Még akkor sem, ha maga a házasság valamiért később oda jut, hogy felbomlik. Hisz csak azért, mert mondjuk 20 év után szétmegyünk...akkor kb az életemből 18-19 év boldog volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!