Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan esne ha anyósod le szajházna?
Tegnap bálban voltam (szerintem) alkalomnak megfelelően öltöztem, de a sógornőm megjegyezte hogy anyósom mit reagált rám!
nekem ez rosszul esik, és szerintem fogom is neki mondani. Szerintetek?
Ha kell rakok fel egy képet a ruhámról!
Látom megy a konzi-ámokfutás, a Kérdező leszólása, illetve a Kérdezőt támogató vélemények lehúzása....
De azért férfiként egy őszintén érdekelne... A Kérdezőt leszólók szerint ugyan mi vinne rá egy NORMÁLIS nőt, hogy fontosabb legyen számára az anyós véleménye a párjáénál? Miféle gondolkodás kell ahhoz, hogy jobban meg akarjon felelni az anyós elvárásainak, mint a férje ízlésének, vágyának?
Nem gondoljátok egy percig se, hogy a Kérdező párjának fontos, hogy a felesége NEM OLYAN (ízlésben, gondolkodásban, akármiben), mint a saját anyja???
67%-os ffi
Itt egyszerűen nem erről van szó. Nyilván senki nem az anyósának akar megfelelni.
De ha bálba mész nem is a férjednek kéne, hanem az íratlan szabályoknak. ez a ruha bálba nem való! Pont. Most, az hogy a férjének tetszik, rendben. Az, hogy mondjuk egy diszkóba felveszi, rendben. Ez a ruha szexis, de közönséges bálba pedig a visszafogott elegancia az alapkövetelmény.
Szóval nem az a lényeg, hogy az anyósnak tetsszen. A párjának meg ebben a ruhában inkább a hálóban villogjon harisnya nélkül, kivágott bugyiban, lakkcsizmában, és lovagló ostorral. Ez a szerkó inkább odavaló. Ez a lényeg, és semmi más.
"de talán nem véletlen, hogy a Kérdező férje pont a Kérdezőt vette el, és nem olyant, akinek fontosabbak mindenféle "írott meg íratlan szabályok" a párja véleményénél"
Igazad van,se a kérdező se a férje nem tudnak viselkedni,nem tudják hol,hogyan kell megjelenni.Erre mondják,hogy zsák a foltját. :)
Nekem egyébként az is gáz, amit valaki a párja miatt vesz fel. Kb. mint egy Barbie baba, öltöztess abba, amiben vonzónak találsz.
És igenis fontos, hogy tudd, hogy egy black tie eseményre miben mész, mert ha a pasimnak az tetszik, ha a farmeremből kilátszik a tangám a hátam közepéig, akkor sem veszem fel azt.
Kedves #76 "egy black tie eseményre miben mész" - nézd, ezt a tényt ugye fel kell tüntetni a meghívón, hogy te szabadon dönthess, ilyen öltözködési feltétel mellett részt kívánsz-e venni az eseményen, vagy nem. Ha nincs, akkor a meghívó-szervező volt a bunkó, és nem más...
Másfelől tudod, az emberek egyik része megfelelni kíván mindenféle elvárásoknak, a másik fele meg szembe menni kíván velük, és nyilván mindenki a "maga foltját" keresi ebben, konformista a konformistát, lázadó a lázadót... ez ennyi.
nem, nem kell minden eseménynél feltüntetni a meghívón, hogy mibe kell menni.
esküvői meghívókon sincs ott, hogy fehér hatalmas habos ruhába ne jöjjenek a nők, mert az értelmesebb fajta ezt magától tudja... baromi nagy 'lázadás' amúgy ízléstelen, oda nem illő ruhában menni... inkább primitívségre utal.
#78, valóban,, az esküvőn nem kell feltüntetni, viszont szerencsére - minden itteni pontozásokon túl :) - az emberek eleve egyre kevésbé törődnek ilyen formális idiótaságokkal... az ízlés meg eleve egy szubjektív kategória, nekem pl. - ha már erről beszélgetünk - a white tie - black tie kategória eleve hányinger a köbön...
(
Nem, az átlag mai szilveszteri mulatság nem black tie esemény manapság, hanem közönséges informal, max semi-formal... férfiaknak öltöny-nyakkendő-elegáns ing, nőknek meg valami koktélruha féleség... ahogy egyébként egy esküvő is, néhány pusztán célszerű szokással egybekötve... mondjuk, hogy ne legyen összetéveszthető a hölgyvendég a menyasszonnyal...
Tehát a helyes kérdés valójában az (ha nem volt más a meghívón) hogy a semi-formalba belefér-e a Kérdező viselete... és szerintem bizony bele.
Csak ha már dress code-t akarunk elemezni...
A klasszikus White tie meg a Black tie féle formálisság szerencsére már kipusztult a mindennapi életből, ha valaki nem diplomata vagy filmsztár, vagy mágnás, vagy rongyrázó újburzsi, nem nagyon kell tartania attól, hogy ilyen avittas borzalmakba futhat bele...
Kérdezz rá hogy tényleg ezt mondta e.
Egyébként attól hogy ilyen ruha volt a kérdezőn, az anyósának semmi joga bírálni, és ilyet mondani.
Nagy kérdés, hogy beismeri e, hogy mint mondott. Ha igen, akkor én többet nem mennék látogatni a férjemmel.(már ha ez velem történt volna). Ezen felül nem csinálnék se jelenetet, nem hisztiznék és semmi ilyen.
Minden attól függ beismeri e a dolgot vagy sem.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!