Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek is sok igazság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek is sok igazság van ebben a cikkben? Házimunka megosztás, nemek eltávolodása egymástól.

Figyelt kérdés
Nőként úgy látom sok családban tényleg ez jellemző a férfiakra.

2013. aug. 13. 11:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
66%

30: Igen. Le is írtam, hogy nem azt mondom, hogy hozzák vissza ezt. Most nem családi fizetés van, hanem adóvisszaigénylés, családi pótlék és egyéb állami támogatások.

Egyébként régen sem az állami cégekben volt ez a helyzet. A 19-20 században a magánszektorban tette kötelezővé az állam az ezt a fajta bérezést. És mondom, akkor még az emberek 95%-ának családja volt, szóval szinte nem volt olyan férfi, aki ne kapott volna családi bért, tehát akkor az számított a rendes bérnek. Ez nyilván ma már nem működne, annyi az egyedülálló, vagy a csonka család, de még egyszer mondom, nem is azt mondom hogy ezt vezessék be, csak hogy régen volt egy tök jó megoldás és ma is meg lehetne oldani valahogy, hogy azok, akik otthon maradnának, otthon maradhassanak.

2013. aug. 13. 16:17
 42/74 anonim ***** válasza:
59%

34-35, kérdező:

"Ahhoz, hogy egy nő 20 éves kora körül szüljön, egy olyan férfi kell, aki már biztos egzisztenciával rendelkezik kettejük helyett is. Hiszen a nőnek még nincs. Tartok tőle, ez az egyenlőtlenség végig fennmarad közöttük. "

Igen, ezért volt a legjellemzőbb szinte mindig az a történelemben, hogy a férfi 5-10 évvel idősebb volt a feleségénél. Milyen egyenlőtlenségre gondolsz? A férfi jobban keres, mint a nő? Ez azért ha nem is mindenkinek, de nagyon sokaknak túlélhető lenne. Egy család két felnőtt tagjának nem kell MINDENBEN UGYANAKKORA ARÁNYBAN egyenlőnek lennie, elég, ha csak összességében egyenlőek.

"Emellett nekem sosem tetszettek a nálam sokkal idősebbek. :) Szellemileg velük értettem meg magam igazán, de szerelem fel sem merült. "

Mindenki más. Nem azt mondom, hogy holnaptól mindenki csak 10 évvel idősebbel házasodhat.

"Az egyenlőtlenséget erősítheti az is, hogy míg a nő hátteret biztosít, a férfi kiteljesedik a szakmájában. Hiába tekintjük mindkettőt ugyanolyan értékesnek, egy esetleges válásnál mindenki azt mondja majd: a kitartott nő lenyúlta a vagyon felét. :) Pedig ő is végig a családért dolgozott. "

Kit érdekel hogy mások mit mondanak? Ez is csak napjainkra jellemző, hogy az emberek ilyeneket beszélnek. Pont azért, ami már itt is 40 hozzászólás óta téma, hogy a "kitartottság" valami überrossz dolog sokak szerint.

Írtam már a barátnőmről, aki előbb szült és csak aztán épített magának karriert a 30-as éveiben. Igen, ehhez egy összetartó, szerető család kell, ahol a felek támogatják egymást, de ez miért olyan utópisztikus, vagy kockázatos?

"Természetesen ilyen helyzetben éppen ezért nem ajánlatos válni sem. Megcsalhat a férj, vagy félrejárhat, elhidegülhet, megromolhat a viszony, nincstelenül el kell tűrni bármit. Ne érts félre, kérlek, nem vagyok paranoiás, de ez a másikra utaltság nekem egy borzasztóan gyermeki létállapot. :) "

De pont a férfinek sem ajánlatos válni. A kockázat mindkettejüknél ott van, hiszen Te is tudod, hogy a vagyon mindig feleződik (tehát ha a férfi keresett 20 milliót a házasság alatt, akkor abból 10-et a nő kap), plusz általában még a nőé a gyerektartás és sokszor az ingatlan is. Egy válás pont olyan rossz mindkét félnek általában, nőnek, férfinak egyaránt.

A férfinak lehet pont ugyanolyan rossz a válás, mint a nőnek, hiszen elveszhet a vagyona fele, a lakóingatlana, megtehetik vele hogy nem láthatja a gyerekeit, vagy csak nagyon ritkán és még a fizetése jó részét is megkapja az ex.

A válás egy sz@@r dolog ebben az értelemben, de nem csak a kiszolgáltatott nőnek, hanem a kiszolgáltatott férfinak is.

"Ha a férfi maradna egyedül egy kisgyerekkel, egy csecsemővel, aki napi 24 órás felügyeletre szorul, és nem lenne mellette a nő, ő sem nevelné fel könnyebben.

A férfi egyedül azért tud jobban érvényesülni, mert a nő általában teljes egészében felvállalja a gyerekkel kapcsolatos teendőket. Később is. Ő jár szülői értekezletre, ő megy a gyerekért, ő tanul vele.

Egyedül a férfi sem tudna könnyebben gyerekeket felnevelni, mint a nő."

Pontosan, jól mondod. De ezért is csak annyit írtam, hogy a férfi könnyebben TARTJA EL a családot. De ennyi, itt tényleg véget ér a móka, ahogy te is mondod. A gyermekek és úgy általában a család érzelmi stabilitásához két felnőtt kell, ez vitán felül áll.

36:

Igen, de az apák keresik (az esetek többségében, persze hogy nem mindig) a több pénzt. Pont az előbb írtam: "A család érzelmi stabilitásához két ellenkező nemű felnőtt kell".

Az anya és az apa ugyanannyira képesek, de másban: A férfi több pénzt adhat haza ÁTLAGBAN, a nő pedig több érzelmi stabilitást adhat ÁTLAGBAN.

Magyarul ha egy család az apát veszíti el, akkor nagyobb az esélye az anyagi stabilitás megcsúszásának, míg ha az anyát, akkor előbb jöhet el az érzelmi instabilitás. Többségében, általában, nem mindig.

Rossznak tartom a megrögzött egyenlőség centivel való mérését mindenben, miközben tudjuk, hogy a nők nem férfiak és a férfiak nem nők.

2013. aug. 13. 16:21
 43/74 anonim ***** válasza:
59%

Kérdező, 37:

"Ha igazad lenne abban, hogy a férfiak reál tudományok terén kiemelkedőbbek, az sem indokolná, hogy a humán területeket értéktelenebbnek tekintsük. Csakhogy a férfi mindenhol kiemelkedőbb akar lenni.

Ismerem a nagyobb szórással kapcsolatos elméletet, a gond vele az, hogy nagy része kamu. :)

De még ez a nagyobb szórás sem tenné indokolttá, hogy ÁLTALÁNOSSÁGBAN a férfiak foglalják el a vezető pozíciók többségét, míg a nők éppen azon a középsávon maradjanak meg, amely a vezetők alá úgymond "bedolgoz".

Ráadásul a reál pályákkal kapcsolatos szórás nem minden országra igaz, olvastam róla, hogy Ázsia egyes részein a lányok nem teljesítenek rosszabbul ezen a téren."

Nem is mondtam, hogy a humán területek értéktelenebbek általánosságban. Mit tudunk:

-a reál területeken dolgozók jobban fizetettek

-a reál területeken dolgozók főleg férfiak

Ha a férfi nem akarna mindenhol kiemelkedőbb lenni, akkor nem lenne civilizáció sem. (Nem a nőnél akar kiemelkedőbb lenni, hanem bárki másnál, nemtől függetlenül. A híres férfi versenyszellem.)

A szóráselmélet alatt arra gondolsz, hogy a felmérések szerint a nők átlagosabbak, a férfiak pedig inkább vagy okosabbak, vagy hülyébbek?

Akkor itt a kérdés, hogy szerinted mi indokolja, hogy a férfiak vannak főleg vezető pozíciókban?

Bár ez megint lehet irreleváns úgy egészében. (Mert például egy politikust, vagy egy vezetőt nem az alapján kellene megítélni, hogy mi van a nadrágjában, hanem a teljesítménye alapján).

38:

"Igen, vezető pozíciókban azért ritkábbak a nők, amiért az USA-ban eddig nem volt fekete elnök. Vagy női. Vagy fekete nő. "

Vagy mert még nem volt olyan fekete, vagy nő, aki belefektetett volna annyi munkát a politikai előrejutásba, hogy elvihette volna ilyen csúcsokig? Senki nem lesz csak azért amerikai elnök, mert fekete vagy mert nő. Obama sem a bőrszínével kampányolt (nagyrészt, habár...), ahogy Hillary Clinton (aki MAJDNEM elnök lett) sem a lába közti réssel érte el a céljait. Viszont a rasszizmust ne keverjük a vélt/valós nőellenességgel. Akkor a feketék is ugyanígy bánnak a feleségeikkel, meg az ázsiaik is.

Vagy itt egy körkérdés: A média szerint azok a feketék, akik azért szavaztak Obamára, mert fekete, teljesen rendben vannak.

Azok a fehérek, akik azért szavaztak mindkétszer Obama ellenfeleire, mert az a két ellenjelölt fehér volt, rasszisták.

"Egyrészt a társadalomból is nehéz kiírtani az évszázados "az asszonynép másodrendű" nézeteket, másrészt valahol a nők maguk is generálják, hiszen a mai napig szép számmal vannak patriarchálisan gondolkozó nők. "

Patriarchális nők? A felsorolt régi uralkodók? Szerintem ők azért lehettek jó uralkodók, mert mindenki érdekeit nézték, össztársdalami szinten. Azaz nem mindenkiét, mert az lehetetlen, de úgy általában a népük és az országuk érdekeit, aminek a végcélja az volt, hogy úgy általában mindenki jobban éljen még a földtúró is).

Egy jó vezető megint csak azt nézi, hogy mi jó ÖSSZESSÉGÉBEN MINDENKINEK, nem azt, hogy mi jó a nőknek, vagy a férfiaknak.

"A szülést valóban nem tudják megosztani a felek, így a legnagyobb jóindulattal is kiesik a munkából legalább pár hónapra egy nő. Ez a karrierjét meg tudja törni, főleg magas szinten.

A férfiaknál nem ritka, hogy vezető beosztásban késő estig bent ülnek az irodában. Vagy beáldozzák a magánéletüket, vagy olyan társat találnak, aki a saját karrierlehetőségét áldozza be a férfiéért.

Ha fordított felállásban találkozik egy pár - tehát a férfi vállalja fel az otthoni háttérmunkát - akkor egy nőnek ugyanannyi lehetősége van karriert építeni, vezető szintig. "

Itt választ is adtál pár felmerült kérdésre:

Hogy lehet az, hogy egy férfinek és egy nőnek, akik ugyanabban a beosztásban dolgoznak, ugyanannyi évesek, ugyanazt a munkát végzik, eltérő a fizetése a férfi javára?

Hát úgy, hogy a nő kihagyott 3-4-5-6-7 évet, mert megszülte a családja gyermekeit.

Hogy lehet az, hogy a legtöbb vezető férfi?

Többek között (persze, hogy nem csak ez az oka) azért, mert ahhoz, hogy valaki vezetővé váljon, rengeteg munkát és időt kell az egészbe belefeccölnie. És amikor a nő elmegy szülni, ő azt az időt nem tanulásra és munkára fordítja, hanem a gyermeke megszülésére és ellátására.

Ennyi lenne. De ez nem nőellenesség egyik sem, hanem biológia. A nők szülnek, a férfiak nem. Ezt nem lehet semmilyen egyenlőség (vérrel-körömmel, minden legyen 50-50%) oldalán állva megváltoztatni, mert ez biológia.

"Több a lány az egyetemeken."

Akkor mi a baj? Ez egy szép új világ, ahol bárki bármi lehet, ami csak szeretne. Nincs elnyomás és én is pont úgy lehetek főállású háztartásbeli, ahogy a kérdezőnek is lehet 3 diplomája. Remek!

(Ezen kívül érdemes megnézni tényleg, ahogy a 39-es írta, hogy mely szakokon milyenek az arányok. Csak kíváncsiságból.)

2013. aug. 13. 16:39
 44/74 anonim ***** válasza:
59%

Sőt, még egy dolog, ami eszembe jutott a hiányzó női politikai felsővezetéssel kapcsolatban:

A nőknek van szavazati joga, a legtöbb helyen lassan 100 éve. A nők adják a lakosság felét (vagy sokszor kicsivel több, mint felét is, 51-52%-ot). Így simán beszavazhatnának elnöknek, vagy bárhová bármilyen fehér női, vagy fekete női elnököt. De mégsem teszik, mert az emberek megint csak nem nem alapján választanak, hanem (elvileg) felkészültség és szakértelem alapján. Ha van 10 felkészült férfi és 1 felkészült női politikus 10 parlamenti székre, akkor a nőnek pont ugyanannyi esélye van, hogy bekerüljön, mint a többi 10 férfinek, se több, se kevesebb.

2013. aug. 13. 16:46
 45/74 A kérdező kommentje:

"Akinek nem jutott nő, azok nem nyújtották még kisujjukat sem a munkáért."

Ebben nem egészen értünk egyet. Így is, úgy is felfogható a dolog. Biológiai értelemben, legalábbis más fajoknál a nőstények többnyire azért törekednek az apaság elbizonytalanítására, mert az utódok nagyobb védettséget élveznek és minden hím "dolgozik" a közösségért, míg a háremtartó fajoknál, vagy a szigorú párőrzés esetén a háremurak/hímek néha egyáltalán nem veszik ki a részüket az utódok ellátásából, neveléséből, csupán a nőstényt felügyelik.

Szerintem, részben az ember is beleesett kicsit ebbe a csoportba egykor. Természetesen nem a szó szoros értelmében.

"de mivel a legjobb vadász megkapta szinte az összes nőt"

Nem feltétlenül a legjobb vadász, inkább a legtetszetősebb férfi. :)

"ezért a többi férfi nem volt túl motivált az azon felüli munkában, hogy eltartsa magát"

Az több, mint nagyszerű, ha a férfi motivált annyira, hogy eltartsa magát. :D

Tényleg nem azért, akár viccnek is veheted, az én családomban szerencsére élősködő férfiak sem voltak, de mi a baj ezzel? :)

"A nők igen, hiszen mindnek volt szinte gyereke, így bennük megvolt a motiváció a munkára, ahogy az alfát is még motiváltabbá tették a sikerei a törzs eltartásában (ami egy generáció múlva lehet hogy már csak az ő és egy-két másik alfa gyerekeiből állt)."

Ennyire poligám felállást csak erőszakkal érhet el a férfi, a nők ízléséből kifolyólag biztosan nem. Egy-két másik alfa? A nők miért mennének ebbe bele? Nekik épp úgy nem érdekük, ahogy a többi férfinak sem.

"Mikor ez abba maradt és az emberek letelepedtek (mert túl sokan lettek, nem volt hová vándorolni) rájöttek, hogy már nem pálya, hogyha nem dolgozik mindenki, ezért találták ki a családot. Egyszerre volt praktikus (ez női szemmel nehezen emészthető talán) és persze nyújtott soha nem látott érzelmi és anyagi biztonságot a feleknek."

Semmi baj nincs a családdal. Én is családban élek. A szüleim is abban éltek. Fogalmam sincs, ez az általam is ismert történet hogy jön a házimunka megosztáshoz?

"Ezért kialakult, az 1 nő - 1 férfi páros, hogy minden férfi motivált legyen a munkában és a saját utódai eltartásában (a nők már eddig is dolgoztak, őket nem kellett motiválni, hiszen addig is szinte minden nőnek született gyereke). És így lett a civilizáció."

Igazán szuper, nincs is vele gond, csak azt nem értem, miért kellett kizárni annyi dologból a nőket és miért találták ki, hogy a férfi a család feje? :)

Nekem ezekkel van problémám.

"Igen, tönkre tesszük a bolygót, de te is tudod, hogy az egyén jobban él, mint a civilizáció előtt. És te sem hiszem, hogy visszamennél egy olyan korba, ahol talán életben sem lennél. Én tudom hogy nem, mert császármetszéssel jöttem a világra egy nehéz szülés után, tehát ha még barlangokban laknánk, akkor csecsemőként meghaltam volna az édesanyám méhében."

Így van, egyetértek. Az én családomban is van hasonló példa. Jó, hogy felhoztad. Régen én is rég halott lennék, elvitt volna a tüdőgyulladás. :) Csak a legerősebb férfiak és NŐK maradtak életben.

Például szülni sem tudott volna sok olyan nő, aki ma igen. Ezért nem értem, mi értelme erőltetni még mindig az "erős férfi" fogalmát. Miért szólják le az emberek az alkalmazkodóbb, vagy gyengébb testalkatú férfiakat, miközben a gyengébb szervezetű nőket meg akarják menteni.

Az evolúció ilyen módon szörnyű szélsőségekhez vezetne. Gyenge, keskeny csípőjű, madárcsontú nők, és az általuk választott széles vállú, markáns, erős, hősies férfiak? Ne viccelj. :) Épp azért, mert modernizálódtunk, sokféle ember létezik- az őskori viszonyok, melyekben mind a nő, mind a férfi keményebb volt, elmúltak.

Ma sokminden átformálódott, másképp élünk, változik a nemek szerepe is.

Félreértesz, nem érvelek a civilizáció ellen. Éppen amellett érvelek, hogy folyamatosan tanuljunk meg alkalmazkodni és okosan felhasználni a fennálló viszonyokat. A régi elméletek, amellett, hogy pontatlanok, gyakran tarthatatlanok is.

"Királyok? És a királynők? Mária Terézia, II. (Nagy) Katalin, Viktória királynő (hogy az utóbbi minden évszázadból mondjak egyet-egyet)?"

Nőből akkor lehetett királynő, ha nem volt fiú utód. :) Nem hiszem, hogy ezt ne tudtad volna.

"A tudósképzőkről ugyanez a véleményem (és lejjebb mindjárt elmondom miért.)."

Nem jelentkeztek, mert többnyire nem is tudtak róluk, vagy ha igen, "lenevelték" róla őket. A parasztfiú sem jelentkezett. :)

"Képzeld el egy régi ember életét. A szülők nem visszafogták a lánygyermekeiket, hogy ne tanulhassanak, hanem praktikusan a valószínűsíthető jövőjükre készítették fel őket 99,9%-ban. És ez az volt, hogy szüljenek gyerekeket (mert azt csak a nők tudnak) és ha már úgy is otthon vannak a gyerekkel, akkor még lássák el a ház körüli munkákat is."

Ez így van, ahogyan a férfiakat sem érdekelte jobban, de közülük bizonyos társadalmi réteg tagjait kifejezetten erre nevelték. És nem változtat a tényen, hogy a lány nem is mehetett volna.

"Tehát az emberek többsége (és nem csak a nők többsége) nem is került olyan környezetbe, hogy érdekelhessék ilyen dolgok. Amikor nem tudod mi az a csillagászat, matematika, idegen nyelv, akkor nem is érdeklődsz irántuk. A lányokat nem tudatosan és szándékosan terelték el ezekről a pályákról, hanem tudatosan és szándékosan irányították afelé, hogy remek anyák és feleségek legyenek, míg a férfiakat arra nevelték, hogy képesek legyenek eltartani a családjukat."

Szerintem most engem ismételsz (részben), mégsem vetted le a lényeget. Azt írtam, kevés emberből válhatott tudós, de kizárólag férfiakból. Ezért ma azt hiszik, a nők érdektelenek, tehetségtelenek, a fiúk pedig általánosságban érdeklődőbbek és okosabbak. Általános iskolás kislányoknak hajtogatják a náluk rosszabb tanuló kisfiúk, hogy nem volt egyetlen női csillagász sem (ez mellesleg nem igaz, sokan kutattak a férjük mellett).

Publikálni viszont a legtöbb esetben nem volt lehetőségük. A kivételeket tűrték meg, kivételként, igen ritkán.

"Ááá, ezt tökéletesen leírtad! :) Erről is szót akartam ejteni, de akkor te már a témába vágtál. Igen, mert a nő családalapítási szempontból 20-25 éves korban van a legjobb korban, addig egy férfi 30-35 évesen (de a nőknél ez legyen 20-30, a férfinál 25-35, hogy jobban essen). Ugyanis egy nőnél az a legfontosabb (egy férfi számára, akár tudat alatt is, addig amíg nincs gyereke), hogy a partnere minél termékenyebb legyen, míg egy nőnek főleg az, hogy a partnere képes legyen az utódok eltartására (de ez nem azt jelenti, hogy csak ő tartja el a családot), csak hogy képes legyen rá."

Genetikai szempontból 30 felett mindkettőnél hátrányok merülhetnek fel. Monogámiában ráadásul nincs is olyan, hogy az egyik ezért, a másik amazért fontos.

Szexuális értelemben pedig kész katasztrófa lehet ez a párosítás. A nők 30 felett rendelkeznek igazán érett szexualitással, a férfiaké 40 körül már lassulni, hanyatlani kezd. :)

Újra: a gének a férfinak is számítanak.

Ezek a srácok pedig barátnőhiányra panaszkodnak, míg érdekes módon "jobbképű" társaik kapcsolatban vannak. :)

25 év körüli lányt sem sokat látok már 35 körüli férfival. A két nem közötti korkülönbség ilyen szempontból évek óta folyamatosan szűkül.

"a szaporodóképes nőknél pedig a jó egzisztenciájú férfi a zsáner"

Ha a nőnek nincs egzisztenciája, valóban, ha van, egyre kevésbé fogékonyabb a partner státuszjegyeire, és egyre többet számít neki a külső. :)

Erre mondanám, hogy változtak a nők igényei. Bár szerintem a természetes női ízlés mindig is a férfi-test, arc szimmetriáját, arányait vette figyelembe (ezért lehetett, hogy a magas egzisztenciájú partnert gyakran csalták meg egy fiatalabbal, helyesebbel).

"Igen, tudom hogy te más vagy, de én mindig csak a nagy átlagról igyekszem beszélni."

Nem, te azokról az időkről beszélsz, amikor a nő kénytelen volt (saját egzisztencia) hiányával ilyesmire figyelni. És ezt szeretnéd az ösztönökkel alátámasztani, ami több ponton is sántít. :) Az egy-két alfahím, a férfiak esetében a külső, a romló spermiumminőség figyelmen kívül hagyása, a nők esetében a jó gének figyelmen kívül hagyása, stb.

"Azzal egészíteném ki a teljesebb képért, hogy természetesen vannak olyan emberek, akik nem alkalmasak hosszú távú romantikus kapcsolatra. Férfaiknál és nőknél is. Általában az ilyen emberek egyedül maradnak."

Nem hosszú távú kapcsolatra alkalmatlanok az említett nők, csak a hagyományos női szerepre nem vágynak és ezt félnek bevallani önmaguknak.

"A nők egy része az önállóság miatt dolgozik. - Aki nem bízik meg egy férfiban, vagy viszolyog attól, hogy ne dolgozzon, az tegyen így."

Itt újra eltér picit a véleményünk. Nem feltétlenül bizalom kérdése, ha valaki szeretné "felnőtt" ember módjára eltartani önmagát. :) Ettől bízhat emberileg a férjében.

"Őszintén szólva nem tudom, de leírtam, hogy ennek régen volt egy tök egyszerű megoldása (A dolgozó, családos férfiak családi fizetést kaptak (magáncégeknél is), így az egész család részesült a fizetésből. Akkor még az állam sokkal jobban támogatta családot. Ma már sajnos nem.)."

Ez néhány évtizedig volt igaz és gazdaságilag nagyon instabil volt. Amiről te beszélsz, a múltban, több száz, több ezer évig a férfinak sem volt munkahelye. :)

Ma pedig nem dolgozhatnak földeken, otthon, mert nincs annyi földterület.

"Ma nem tudom hogy lehetne arra megoldást találni, hogy azok a nők, akik nem dolgozni szeretnének, hanem a gyerekeikkel, a párjukkal és az otthonukkal foglalkozni, de egy nálam sokkal okosabb és a témában képzettebb munkaügyi csapat biztos találna rá valamilyen megoldást."

Ez úgy lenne igazságos, ha a hasonló férfiaknak is lehetőség nyílna erre. Egyre több az olyan férfi, aki inkább otthon maradna, háztartást vezetne. Míg egyre több nő inkább munkahelyekre jár el.

"40 fős informatikai csoportban 2 lány van. Nem gondolnám, hogy idén több lány jelentkezett."

Itt nem, de olyan országok ontják a női informatikai zseniket, ahol a nők még mindig el vannak nyomva. Ezért joggal feltételezem, hogy a sztereotípiák is közrejátszhatnak kicsit. :)

"Igen, ezért volt a legjellemzőbb szinte mindig az a történelemben, hogy a férfi 5-10 évvel idősebb volt a feleségénél."

Ez azért alakult ki, mert a fiúkat általában felkészítették a család eltartására- ahogy említed, míg a lányokat simán férjhez adták. Nem azért, mert a lányoknak ne tetszettek volna a fiatal fiúk. :)

"Írtam már a barátnőmről, aki előbb szült és csak aztán épített magának karriert a 30-as éveiben. Igen, ehhez egy összetartó, szerető család kell, ahol a felek támogatják egymást, de ez miért olyan utópisztikus, vagy kockázatos?"

Nem az, tegyen így, ha neki ez a jó. :)

"Rossznak tartom a megrögzött egyenlőség centivel való mérését mindenben, miközben tudjuk, hogy a nők nem férfiak és a férfiak nem nők."

Az elejével egyetértek, a vége nagyon felszínes. Gyanítom, ha elkezdenénk boncolgatni, melyikünk mit ért férfi és nő alatt, "kissé" más eredményre jutnánk. :)

"Akkor itt a kérdés, hogy szerinted mi indokolja, hogy a férfiak vannak főleg vezető pozíciókban?"

Az, hogy baromi lassan változik a rendszer. De ebből a szempontból nagyon optimális vagyok. A mai nőkben egyre inkább dúl a versenyszellem. :) Volt valami cikk is arról, hogy a mai fiatal nők már ambiciózusabbak a férfiaknál.

Persze erről be fogod "bizonyítani", mennyire rossz, mert a férfi így végképp elveszti a motivációit. Amivel viszont rögtön cáfolod önmagad. :) Hiszen ha rákérdeztél, miért a férfiak, nincs jogod arra is rákérdezni, ha hirtelen mégis a nők. :))

"Vagy itt egy körkérdés: A média szerint azok a feketék, akik azért szavaztak Obamára, mert fekete, teljesen rendben vannak.

Azok a fehérek, akik azért szavaztak mindkétszer Obama ellenfeleire, mert az a két ellenjelölt fehér volt, rasszisták."

Ennek egyszerű a magyarázata. Ilyenkor az értelmezés mindig abból indul ki, hogy melyik réteg volt eddig a "lenézettebb" abból a szempontból (itt konkrétan az elnökké válás, vagy a vezető pozícióba kerülés).

Mivel a fehér, hetero férfiakat évszázadokig nem nézte le senki sem a színesekhez, sem a nőkhöz képest, sőt, őket tartották mindkét csoportnál rátermettebbnek, okosabbnak, ezért, ha azért, és kifejezetten azért szimpatizálsz valakivel, mert fehér, hetero férfi és nem színes, vagy nem nő, az emberek számára erre fog utalni a dolog. Arra, hogy az illetőt "felsőbbrendűnek" tartod.

Míg ha feketét vagy nőt pártolsz, simán a sok évszázados "lenézettség" egyenlítésének veszik. :) Pofonegyszerű, így működünk. Nem alkalmazom, nem pártolom, de ez van.

"Hogy lehet az, hogy egy férfinek és egy nőnek, akik ugyanabban a beosztásban dolgoznak, ugyanannyi évesek, ugyanazt a munkát végzik, eltérő a fizetése a férfi javára?"

Úgy, hogy több konkrét példát tudok rá, a férfi kapta meg a plussz lehetőséget. Mert neki családja van, el kell tartania. Míg a nő lemaradt róla. Mert neki családja van, nem tudná ellátni a feladatot. Sarkítottam, de sajnos még női vezetők fejében is él ez a minta. :)

"Többek között (persze, hogy nem csak ez az oka) azért, mert ahhoz, hogy valaki vezetővé váljon, rengeteg munkát és időt kell az egészbe belefeccölnie. És amikor a nő elmegy szülni, ő azt az időt nem tanulásra és munkára fordítja, hanem a gyermeke megszülésére és ellátására."

Egyenlő otthoni munkamegosztás mellett, 3-4 év kimaradás nem tenné indokolttá ekkora férfitöbblet jelenlétét a vezetők körében. Egyénileg hatalmas eltérések lehetnek, rengeteg a pengeagyú nő, a kevésbé tehetséges férfi. Van ott más is. :)

"Akkor mi a baj? Ez egy szép új világ, ahol bárki bármi lehet, ami csak szeretne. Nincs elnyomás és én is pont úgy lehetek főállású háztartásbeli, ahogy a kérdezőnek is lehet 3 diplomája. Remek!"

Részemről például semmi. Sőt, nagyon szépen alakulnak a dolgok. :) Engem a háztartásbeli nők sem zavarnak, ha meg tudják oldani, hogy a férjük tartsa el őket.

"Ezen kívül érdemes megnézni tényleg, ahogy a 39-es írta, hogy mely szakokon milyenek az arányok."

Globálisan egyre növekszik a reál tudományok terén kiemelkedő fiatal tudósnők száma. Sajnos mi satnyulunk, mert lányainkat arra neveljük, hogy tartsák távol magukat a férfias pályáktól. Ha sokat mondogatod egy kislánynak, hogy a fiúk a jobbak valamiben, a végén elhiszi.

Lassan a fekete-afrikaiak is beelőznek bennünket. :)

"De mégsem teszik, mert az emberek megint csak nem nem alapján választanak, hanem (elvileg) felkészültség és szakértelem alapján."

Ezt meg gondolom te magad sem hiszed. Pártoktól függetlenül, meg vagy elégedve a nyugat politikai döntéseivel, úgy általában? :)

2013. aug. 13. 17:07
 46/74 anonim ***** válasza:
43%

Kérdező 45:

"Ebben nem egészen értünk egyet. Így is, úgy is felfogható a dolog. Biológiai értelemben, legalábbis más fajoknál a nőstények többnyire azért törekednek az apaság elbizonytalanítására, mert az utódok nagyobb védettséget élveznek és minden hím "dolgozik" a közösségért, míg a háremtartó fajoknál, vagy a szigorú párőrzés esetén a háremurak/hímek néha egyáltalán nem veszik ki a részüket az utódok ellátásából, neveléséből, csupán a nőstényt felügyelik. "

[link]

Itt egy cikk, ez már magyar. Amerikában a férfiak már nem annyira akarnak dolgozni. Lehet ezt sok mindenre fogni, nem is egyértelmű az összefüggés, de akár az is szerepet játszhat benne, hogy a nőknek a válás során nagyobb hatalom van a kezükben (ott már), és a sok férfinak, miután kidobták a családjából, nincs kedve a tartásdíjat is fizetni. (Amerikában 50 ezer férfi van börtönben azért, mert nem fizetik a tartásdíjat.)

Kb. jól mondtad a dolgokat, de akkor is két ember kellett a szexhez és ha a nőkkel az alfák 10-szer párzottak, a bétákkal pedig mondjuk csak tizedannyiszor, akkor azért a kielégülés ellenére inkább az lehetett az ember tippje, hogy az mégsem az ő gyereke. (Legalábbis mivel nincs időgépünk, ez tűnik az egész civilizáció elmélet alapján logikusnak.)

"Nem feltétlenül a legjobb vadász, inkább a legtetszetősebb férfi. :) "

A férfiaknál sokkal kevésbé számít a női értelemben vett szépség. Arcél, fiatalság. Egy férfi nem ettől lesz termékeny, szaporódképes és csak mert szép, attól még lehet egy lusta disznó, aki később tojna a gyerekeire. A nők nem ugyanazok alapján állapítják meg a férfiről, hogy "jó lesz-e", mint a férfiak. Ettől függetlenül igazad van, aki jobban néz ki, annak több esélye van.

"Az több, mint nagyszerű, ha a férfi motivált annyira, hogy eltartsa magát. :D

Tényleg nem azért, akár viccnek is veheted, az én családomban szerencsére élősködő férfiak sem voltak, de mi a baj ezzel? :) "

Magát eltartotta, de azon felül nem volt hajlandó munkára. A férfiak régen a munkájukkal az egész családjukat eltartották (az őskor óta mondjuk 50 évvel ezelőttig). A legegyszerűbb példa a paraszt a mezőn, aki nem csak magának termelte az élelmet, hanem ha már ott volt, akkor egy pár másik embernek is (akik jellemzően a szerettei, a családja voltak).

"Ennyire poligám felállást csak erőszakkal érhet el a férfi, a nők ízléséből kifolyólag biztosan nem. Egy-két másik alfa? A nők miért mennének ebbe bele? Nekik épp úgy nem érdekük, ahogy a többi férfinak sem. "

A nők nem monogámok. Ez egy nagy tévedés. A férfiak poligámok, a nők hipergámok. A hipergámia azt jelenti, hogy a nők mindig a legjobb pasit akarják, de egyszerre csak egyet (mert csak egynek tudnak szülni). A férfiak az összes gyönyörű nőt, mert akár az összesnek is tudnak gyereket nemzeni. Megkérnélek valamire. Írd be a google-be, hogy hipergámia és olvasd el az első 2 cikket sorrendben. Sok mindenre választ kapsz majd, ahogy én is kaptam annak idején.

Pont azért, mert senki nem monogám, volt régen az is, törzsi közösségekben, hogy a nők 80%-a a férfiak legjobb 20%-a körül tömörült szívesen. Ha a nők monogámok lettek volna (lennének), akkor minden nőnek jutott volna egy férfi mindig, a civilizáció kialakulása előtt is. Kérlek olvasd el Hipergámia cikkeket a google-n keresztül. Az első kettőt, amik egy oldalon vannak.

"Semmi baj nincs a családdal. Én is családban élek. A szüleim is abban éltek. Fogalmam sincs, ez az általam is ismert történet hogy jön a házimunka megosztáshoz? "

Persze, hogy nincs baj a családdal. Ez a legjobb mini társadalalomszervezeti forma, amit valaha kitaláltak a történelemben. Továbbra is úgy gondolom, hogy ez vezetett ki minket az őskorból jórészt.

"Igazán szuper, nincs is vele gond, csak azt nem értem, miért kellett kizárni annyi dologból a nőket és miért találták ki, hogy a férfi a család feje? :) "

Ez nem gonosz nőelnyomásból történt, hanem azért, mert a férfi volt a fizikailag erősebb. ÍGY VOLT PRAKTIKUS. Nem azért, mert szkanderosztak és a férfi lenyomta a nőt, hanem mert amíg a nő otthon volt a gyerekekkel, addig a férfi dolgozott és így ő hozta a döntéseket. De még ez sem teljesen pontos, hiszen a hazaadott keresetet a legtöbb korban - A JÓL MŰKÖDŐ CSALÁDOKBAN- a nő kezelte. A nő járt bevásárolni, míg a férfi dolgozott és úgy általánosságban ő szervezte a háztartás belső ügyeit és ő tudta, hogy mire van szükség (mint ahogy ma is főleg a nők kezében van a bevásárló lista).

"Evolúció"

Igen, az evolúcióba már régen beleszóltunk, amikor nem engedjük meghalni a természet törvényei szerint az életre érdemteleneket. Ez szörnyen hangzik, de hát a természet nem ismer jogot, erkölcsöt :)

Itt megint egy kulcs dolgot szeretnék mondani:

Az őskori viszonyok valóban elmúltak, de az ember ehhez nem alkalmazkodik ilyen gyorsan tudat alatt, vagy testileg!

Amíg 2 millió évig JÓRÉSZT a férfi munkája tartotta el a közösséget, amíg a nők szültek, vagy a fityma kellett a férfinak, hogy a makkja ne sérüljön meg, vagy 2 millió évig főleg húson és növényeken éltek, addig ezek a dolgok nem fognak megváltozni csak úgy gagyi 10 ezer év alatt.

Az emberi ösztönök éppúgy nem (a férfi és a női szerepek belénk vannak kódolva valahol, a TÖBBSÉGBE,) mint ahogy az emberi test sem szokott még hozzá ahhoz, hogy a férfiaknak ne legyen fitymája mert nincs rá szükségük vagy, hogy a szervezetünk hosszú távú károsodás nélkül be tudja fogadni a gabona alapú táplálékot.

Az emberi ösztönök nem irthatóak ki csak úgy, mert párszáz generáció óta civilizált körülmények között élünk. Ha a múltat vizsgáljuk, szinte minden téren logikus megállapításokra juthatunk a jelennel kapcsolatban:

-nem viselkedünk a párválasztás szerint civilizált mércével a partnerünk kiválasztásánál, mert az ösztöneink dominálnak (ezért nem tudjuk eldönteni, hogy kihez vonzódunk és kihez nem, ez csak úgy "jön")

-azért van annyi cukorbeteg és kövér ember, mert az emberek tápláléka jórészt gabonafélékre (kenyér, tészták, stb.-k) épül, amihez a szervezetünk még evolúciós mércével nincs hozzászokva

Satöbbi.

"Ez így van, ahogyan a férfiakat sem érdekelte jobban, de közülük bizonyos társadalmi réteg tagjait kifejezetten erre nevelték. És nem változtat a tényen, hogy a lány nem is mehetett volna."

Igen. De a nőknek a magasabb rétegekben is szültek. A nemesember felesége, lánya is szült 12 gyereket és talán nem 1-2, hanem 3-4 is túlélte jó esetben.

De nem is dörzsölték a kezüket gonoszan a nemesemberek, hogy a fiaik tanulnak (Vagy meghalnak a háborúban), míg a lányaik szülnek (és túlélnek).

"Szerintem most engem ismételsz (részben), mégsem vetted le a lényeget. Azt írtam, kevés emberből válhatott tudós, de kizárólag férfiakból. Ezért ma azt hiszik, a nők érdektelenek, tehetségtelenek, a fiúk pedig általánosságban érdeklődőbbek és okosabbak. Általános iskolás kislányoknak hajtogatják a náluk rosszabb tanuló kisfiúk, hogy nem volt egyetlen női csillagász sem (ez mellesleg nem igaz, sokan kutattak a férjük mellett). "

Igazad van. De itt jön a folytatás. Ez megint az az elmélet, hogy a férfiaknak nagyon jó volt a nőkhöz képest. Igen, a nők nem tanultak (ahogy a férfiak 99,9%-a sem), de a férfiak például mehettek háborúzni.

"Genetikai szempontból 30 felett mindkettőnél hátrányok merülhetnek fel. Monogámiában ráadásul nincs is olyan, hogy az egyik ezért, a másik amazért fontos. "

Nem. A férfi kifejezetten idősebb korban van szaporódképesebb korban, amikor az utódai jobb minőségűek lehetnek. Ehhez az állításodhoz linkelj már valamit és akkor én is linkelek :)

"Szexuális értelemben pedig kész katasztrófa lehet ez a párosítás. A nők 30 felett rendelkeznek igazán érett szexualitással, a férfiaké 40 körül már lassulni, hanyatlani kezd. :) "

Evolúciós, vagy bármilyen logikus, praktikus értelemben a szexualitás sosem volt mérvadó a történelemben. Sem férfi, sem női oldalról. Mindig arról van szó, hogy régen a szegény nőket szerelem nélkül adták férjhez. De a férfiaknak is szerelem nélkül lett feleségük!

Napjainkban már több értelme van annak, amit mondasz, hiszen bárki bármit megtehet akár a társadalom vagy a közössége kárára szabályok nélkül.

Ez a korhoz kötött szexualitás pedig szerintem változó. Legalábbis én sok mással is találkoztam már. Papám például nagy nőcsábász volt még 50-55 évesen is (erkölcsöket félre téve). Csalni pedig régen is lehetett, miután megvoltak a gyerekek és a család is együtt maradt. Emberek vagyunk! Senki ne kezdjen hülledezni. De nem azt mondom, hogy mindenki csalta a másikat, csak ha szerinted a 40 éves férfi már nem szívesen vágta gerincre a 35 éves feleségét, akkor és ma is léteztek azért dolgok ezek enyhítésére.

(folyt köv)

2013. aug. 13. 18:10
 47/74 anonim ***** válasza:
43%

"Újra: a gének a férfinak is számítanak.

Ezek a srácok pedig barátnőhiányra panaszkodnak, míg érdekes módon "jobbképű" társaik kapcsolatban vannak. :) "

Hogy ne számítanának. De a férfi génjeit nem a szépség állapítja meg. Honnan lehet ezt tudni: A buták, csúnyák és szegények is csajoznak. A férfi fizikai vonzerő közel sem merül ki a kinézetben úgy, mint a női (rövid távnál! első látásra! egy esténél! stb.)

A nő nem férfi és a férfi nem nő.

"25 év körüli lányt sem sokat látok már 35 körüli férfival. A két nem közötti korkülönbség ilyen szempontból évek óta folyamatosan szűkül. "

Utóbbi száz év, női egyenjogúság, stb. Bárki azt tehet amit akar következmények és felelősségvállalás nélkül. Annyiban remélem azért közös nevezőre tudunk jutni, hogy a legtöbb kapcsolatban most is a férfi az idősebb.

"Ha a nőnek nincs egzisztenciája, valóban, ha van, egyre kevésbé fogékonyabb a partner státuszjegyeire, és egyre többet számít neki a külső. :)

Erre mondanám, hogy változtak a nők igényei. Bár szerintem a természetes női ízlés mindig is a férfi-test, arc szimmetriáját, arányait vette figyelembe (ezért lehetett, hogy a magas egzisztenciájú partnert gyakran csalták meg egy fiatalabbal, helyesebbel).

Nem, te azokról az időkről beszélsz, amikor a nő kénytelen volt (saját egzisztencia) hiányával ilyesmire figyelni. És ezt szeretnéd az ösztönökkel alátámasztani, ami több ponton is sántít. :) Az egy-két alfahím, a férfiak esetében a külső, a romló spermiumminőség figyelmen kívül hagyása, a nők esetében a jó gének figyelmen kívül hagyása, stb. "

De nem csak a nő dönt! Ha férfi azt látja, hogy a nő sz@@rik magasról arra, amiket ő fel tud mutatni, akkor keres olyan nőt, akit ezek a tulajdonságai érdekelnek.

Ezért jellemző a 30-40 körüli egyedülálló nő.

Igen, jellemző a 15-25 körüli egyedülálló srác is. Csak az a különbség, hogy ahogy a férfi idősebb lesz, úgy javulnak az esélyei, míg ahogy a nő idősebb lesz, úgy romlanak az esélyei.

"Nem hosszú távú kapcsolatra alkalmatlanok az említett nők, csak a hagyományos női szerepre nem vágynak és ezt félnek bevallani önmaguknak. "

Ezt úgy értettem, amire reagáltál, hogy vannak olyan emberek mindkét nemben, akiknek olyan hiányzó tulajdonságaik vannak, amik nem teszik őket alkalmassá tartós kapcsolatra: Például ha egy nő vagy egy férfi nagyon önimádó és tojik a gyerekeire és a társára is.

"Itt újra eltér picit a véleményünk. Nem feltétlenül bizalom kérdése, ha valaki szeretné "felnőtt" ember módjára eltartani önmagát. :) Ettől bízhat emberileg a férjében. "

Régen sem zavart senkit, hogy nem tartja el magát felnőtt módjára. Csak mert az egyik fél keresi a sok pénzt, a másik meg minden mást csinál, nem különbözőek. A nemek eltérőek! Ahogy engem nem zavar, hogy eltartanak, úgy a férjemet sem zavarja, hogy a háztartásunkat vezetem őhelyette. A háztartásunk olyan, mint egy hajó, ahol én vagyok a szakács, a takarító, a térképész és a fedélzetmester és az elsőtiszt, a férjem pedig a hajógépész, az ágyúkezelő és a kapitány. Nem mindenki ugyanazt csinálja.

"Itt nem, de olyan országok ontják a női informatikai zseniket, ahol a nők még mindig el vannak nyomva. Ezért joggal feltételezem, hogy a sztereotípiák is közrejátszhatnak kicsit. :) "

Mutass már erre valamilyen cikket, tanulmányt, vagy bármit. Erre már tényleg kíváncsi vagyok.

"Ez azért alakult ki, mert a fiúkat általában felkészítették a család eltartására- ahogy említed, míg a lányokat simán férjhez adták. Nem azért, mert a lányoknak ne tetszettek volna a fiatal fiúk. :) "

De a kinézet nem olyan-olyan fontos. A férfiak praktikusan a nőknél csak azt nézik, de a nők a férfiakon praktikusan nem csak azt nézik, hanem egyéb tulajdonságokat is (már a rövid távú esetekben is). Önbizalom, példának okáért. Ha egy férfinak nincs önbizalma, akkor megette a fene az egészet. Egy lány lehet félénk és az is marad, ha közben gyönyörű, de egy fiútól, aki félénk és az is marad, nem sokat várhatunk.

"Az elejével egyetértek, a vége nagyon felszínes. Gyanítom, ha elkezdenénk boncolgatni, melyikünk mit ért férfi és nő alatt, "kissé" más eredményre jutnánk. :) "

Értsük csak a fizikai tulajdonságaikat például. De bátran mondhatom hogy a szellemiket is belevehetjük. És ezzel megint nem azt mondom hogy a férfiak vagy a nők jobbak vagy rosszabbak, csak hogy mások és egymás mellett állnak, kiegészítve egymást, nem pedig egymás felett vagy alatt.

"

Az, hogy baromi lassan változik a rendszer. De ebből a szempontból nagyon optimális vagyok. A mai nőkben egyre inkább dúl a versenyszellem. :) Volt valami cikk is arról, hogy a mai fiatal nők már ambiciózusabbak a férfiaknál.

Persze erről be fogod "bizonyítani", mennyire rossz, mert a férfi így végképp elveszti a motivációit. Amivel viszont rögtön cáfolod önmagad. :) Hiszen ha rákérdeztél, miért a férfiak, nincs jogod arra is rákérdezni, ha hirtelen mégis a nők. :)) "

De pont hogy "jogomban áll", mert a férfiak azért volt eddig is ott, mert jobbak voltak benne. Ahogy az ápolók, a tanárok, a törődést igénylő szakmák pedig női túlsúllyal bírnak. Mert a nők abban jobbak.

"Feketék és nők"

Persze a logikát amit elmagyaráztál én is értem, csak a mögötte lévő tartalmat nem, mert az egész múlt tök logikus.

Ha a négerek találják ki előbb a civilizációt és ők fedezik fel Amerikát, utána ők hurcolták volna a primitív európaiakat gyapotot szedni az ültetvényeikre. Ez megint csak olyan, hogy mi köze van egy ma élő fehér férfinek ahhoz, hogy 200 éve mit csináltak más fehér férfiak? Hol felelős ő más tetteiért?

Ugyanígy a nők. A fekete nők is dolgoztak fehér nőkért. Régen.

Tegyük fel az elméletiség kedvéért, hogy régen a nők el voltak nyomva. De ma már nincsenek. Akkor mindenki egyenlő feltételekkel indulhat mindenhol. Már rég a nőknek be kellett volna választatniuk magukat minimum 51%-ban a parlamentbe. DE! Itt jön az, hogy ezek sz@@rnak a legtöbben. Mert nem azt nézik, hogy valaki fekete-fehér, puncis-fütyis, hanem hogy jó vezető-e és jól ellátja a feladatát. Ma már biztosan!

"Egyenlő otthoni munkamegosztás mellett, 3-4 év kimaradás nem tenné indokolttá ekkora férfitöbblet jelenlétét a vezetők körében. Egyénileg hatalmas eltérések lehetnek, rengeteg a pengeagyú nő, a kevésbé tehetséges férfi. Van ott más is. :) "

Igen, mondjuk az, hogy a nőket nem érdekli úgy a politika. Vagy a vezetés. Ahogy a férfiakat sem a tanárkodás, vagy az ápolóskodás olyan nagy számban.

"Globálisan egyre növekszik a reál tudományok terén kiemelkedő fiatal tudósnők száma. Sajnos mi satnyulunk, mert lányainkat arra neveljük, hogy tartsák távol magukat a férfias pályáktól. Ha sokat mondogatod egy kislánynak, hogy a fiúk a jobbak valamiben, a végén elhiszi. "

Vagy Isten ments, tényleg lehetséges az, hogy a nők bizonyos dolgokban jobbak és a férfiak is bizonyos dolgokban jobbak.

Tényleg kérek valami írást arról, hogy ilyen sok lány tanul valahol reáltudományokat. Kíváncsivá tettél nagyon most már.

"Ezt meg gondolom te magad sem hiszed. Pártoktól függetlenül, meg vagy elégedve a nyugat politikai döntéseivel, úgy általában? :)"

Azért tettem egy jó nagy -de akkor nem elég nagy- elvileget.

Úgy értettem és értem:

Ami biztos, hogy a vezetőket, politikusokat nem nemek alapján választják. Bárki aki nő ugyanannyi esélye van bejutni bárhová, mint férinak, ha ugyanazt az energiát fekteti bele.

A vezetőinket nem nemek alapján, hanem politikai hovatartozás alapján választjuk. (Persze borzasztó emberek közül kell a talán legkevés borzasztót kiválasztani, ezzel én is tisztában vagyok.)

2013. aug. 13. 18:10
 48/74 anonim ***** válasza:
47%

Ez nagyon jó, mai cikk:

[link]

A lényeg, amit maguk a női felsővezetők is elmondanak/bevallanak a cikkben:

A versenyszférában sokszor a bértárgyalás dönti el az ember fizetését. Ez során az embernek magának kell kialkudnia a lehető legjobb bérezést, szóval lehet, hogy két ugyanazt végző (ugyanott, ugyanakkora tapasztalattal) ember, egy férfi és nő különböző fizetést kapnak, pusztán mert a férfi úgy ítélte meg, hogy többet érdemel meg, amit meg is adtak neki, de a nő azt gondolta, hogy nem kaphat annyit, ezért MEG SEM PRÓBÁLTA, hogy több fizetést kérjen.

És ebben a nők sokszor alulmaradnak, mivel átlagban, általánosságban, női mivoltuknál fogva nem olyan nagyravágyóak és a tárgyalásokon kevesebbet kérnek maguknak, mint a férfiak, kevésbé érvényesítik jól (ez esetekben) a saját érdekeiket. (Nem a női érdekeiket, hanem az emberi érdekeiket.)

2013. aug. 13. 19:36
 49/74 A kérdező kommentje:

Most szált el egy rém hosszú kommentem. :)

Megpróbálom röviden, hátha sikerül! Úgy tűnik a sors akarta így. :P

"Itt egy cikk, ez már magyar. Amerikában a férfiak már nem annyira akarnak dolgozni."

Ezek szerint, ha mindkét fél dolgozhat, mégis a nők ambíciói nagyobbak? :)

A hipergámia elméletről megpróbálok egy rövid összefoglalót írni. Már látom, hogy hosszú lesz.

"A férfiaknál sokkal kevésbé számít a női értelemben vett szépség. Arcél, fiatalság. Egy férfi nem ettől lesz termékeny, szaporódképes és csak mert szép, attól még lehet egy lusta disznó, aki később tojna a gyerekeire."

Nincs női értelemben vett szépség. A külső a férfiaknál is jó génekre utal (a szép nőkből se feltétlen lesz jó anya!)

Mondj egy okot, amiért az apa génjei máshogy nyomnának a latban, mint az anya génjei? Erről jó sokmindent kifejtettem, de nincs kedvem újra leírni. Többek között az anyai hatást, ami rámutat, hogy néha épp a fiúk lesznek természetre olyanok, mint az anyjuk. De az is előfordulhat, hogy a lányok "szépségüket" az apjuktól öröklik. Vannak nemhez kötött jellemzők is persze.

Lényeg ami lényeg: férfiaknál is a külső mutatja leginkább a jó géneket. :)

"A férfiak régen a munkájukkal az egész családjukat eltartották (az őskor óta mondjuk 50 évvel ezelőttig)."

Dehogyis tartották. :) Sőt, a férfinek az a rendszer még arra is lehetőséget adott, hogy a sok dolgozó családtag, nő, rokon között eltébláboljon. Nem állítom, hogy így volt, de megtehette.

"A nők nem monogámok. Ez egy nagy tévedés. A férfiak poligámok, a nők hipergámok. A hipergámia azt jelenti, hogy a nők mindig a legjobb pasit akarják, de egyszerre csak egyet (mert csak egynek tudnak szülni). A férfiak az összes gyönyörű nőt, mert akár az összesnek is tudnak gyereket nemzeni. Megkérnélek valamire. Írd be a google-be, hogy hipergámia és olvasd el az első 2 cikket sorrendben. Sok mindenre választ kapsz majd, ahogy én is kaptam annak idején."

Én már évek óta ismerem a poligámia-hipergámia elméletét, mindkettő tele van közkeletű hibákkal. Egyrészt rontja a nők szaporodási rátáját (ugyanez igaz a 20%-os arányra is!), másrészt ellentmond annak a ténynek, hogy a nők valószínűleg több férfival is kapcsolatot létesítettek. Semmi nem indokolja, hogy a nőnek egyszerre csak egy "jó pasi" tetsszen (ösztöneinél fogva, az alfahím fogalma pedig erősen relatív)- ennek folytán fejlődhetett ki nálunk a spermiumversengés is. A hímvessző meglehetősen hosszú, míg a hipergám-poligám fajokra ez nem igaz. Ott sok nőstény létesít ugyanazon kevés hímmel kapcsolatot, tehát nem kell a hímeknek ezzel és a spermiummennyiségükkel versengeniük.

Sőt, a nagyon nagy, nagyon erős, nagyon sok tesztoszteronnal rendelkező férfiak általában gyengébb nemzőképességgel rendelkeznek. Valószínűleg testi erejükkel tudtak túltenni tetszetősebb társaikon és nőket szerezni maguknak. Ez a klasszikus "leütöm a másikat, megszerzem a nőt" módszer.

A spermiumversengés azon fajoknál alakul ki, ahol a nőstények poliander módon több hímmel is tartanak fenn kapcsolatot.

"De még ez sem teljesen pontos, hiszen a hazaadott keresetet a legtöbb korban - A JÓL MŰKÖDŐ CSALÁDOKBAN- a nő kezelte."

Ebben egyetértek, inkább törvényileg voltak szabályozva a nők, mint egyénileg elnyomva. De miféle hazaadott keresetet? Régen a férfinak sem volt munkahelye, legalábbis a többségnek.

Arról a néhány évtizedről beszélsz, amikor a férfiak már dolgoztak, a nők pedig még nem? :)

"Amíg 2 millió évig JÓRÉSZT a férfi munkája tartotta el a közösséget, amíg a nők szültek, vagy a fityma kellett a férfinak, hogy a makkja ne sérüljön meg, vagy 2 millió évig főleg húson és növényeken éltek, addig ezek a dolgok nem fognak megváltozni csak úgy gagyi 10 ezer év alatt."

Egyrészt régen sem úgy volt minden, másrészt, ha lassan is, de változniuk kell, ha nem akarunk katasztrófát. Például manapság élvezzük a modernizáció előnyeit, de ez ahhoz vezet, hogy a legfejletlenebb réteg szaporodhat korlátlanul. A megoldás viszont nem az, hogy versenyre kelünk velük és még többen leszünk.

Hanem, hogy nem adjuk meg nekik a lehetőséget erre (tudom, kemény).

"A nemesember felesége, lánya is szült 12 gyereket és talán nem 1-2, hanem 3-4 is túlélte jó esetben."

Látod, ma már erre sincs szükség.

"de a férfiak például mehettek háborúzni"

Én egyet se küldtem. :)

"Nem. A férfi kifejezetten idősebb korban van szaporódképesebb korban, amikor az utódai jobb minőségűek lehetnek. Ehhez az állításodhoz linkelj már valamit és akkor én is linkelek :)"

Ezt nem tudom, honnan vetted, a korral egyértelműen romlik a spermiumok minősége.

[link]

"Hogy ne számítanának. De a férfi génjeit nem a szépség állapítja meg. Honnan lehet ezt tudni: A buták, csúnyák és szegények is csajoznak. A férfi fizikai vonzerő közel sem merül ki a kinézetben úgy, mint a női (rövid távnál! első látásra! egy esténél! stb.)

A nő nem férfi és a férfi nem nő."

A második mondat nagyon aranyos volt. :) Jó értelemben. De sajnos nem igaz.

Mindig a legjobb külsejű férfiak csajoznak legnagyobb eséllyel, a többieknek csak utánuk van lehetőségük.

Te most azt próbálod elhitetni velem, hogy a test, arc szimmetriájából nem lehet a genetikai minőségre következtetni. Pedig abból lehet leginkább, ez mindennek az alapja.

Ja igen, hipergámia. Mindkét nemnek az lenne a legfőbb célja, hogy akár még magánál is rátermettebb partner(ek)el nemzzen utódokat. A nőknek nagyobb lehetőségük van erre, de mindez csak addig hasznos, amellett, hogy erősen plasztikus, környezetfüggő, ki is az "alfa", amíg nem tesz be a szaporodási rátának. Ezért lehet, hogy a két nem érdekei nem egyeznek ebben.

Míg minden férfi "alfa" szeretne lenni és kb. az összes nőt akarják, addig a nők megpróbálják fellazítani a poligámiát, így a hipergámiát is és ezzel együtt szelektálni, saját szempontjaik szerint.

""25 év körüli lányt sem sokat látok már 35 körüli férfival. A két nem közötti korkülönbség ilyen szempontból évek óta folyamatosan szűkül. "

Utóbbi száz év, női egyenjogúság, stb. Bárki azt tehet amit akar következmények és felelősségvállalás nélkül. Annyiban remélem azért közös nevezőre tudunk jutni, hogy a legtöbb kapcsolatban most is a férfi az idősebb."

Átlag két évvel. De akkor elismered, hogy a szabad választás ehhez vezethet. Általában, ha egy nőnek lehet egzisztenciája, kevésbé vonzóak számára az idősebb férfiak, akik ugyebár éppen az egzisztenciájuk folytán lehetnének azok.

"De nem csak a nő dönt! Ha férfi azt látja, hogy a nő sz@@rik magasról arra, amiket ő fel tud mutatni, akkor keres olyan nőt, akit ezek a tulajdonságai érdekelnek."

Kereshet, majd az összes ilyen férfi a megmaradt néhány százezer másmilyen nővel létesít kapcsolatot. A sok millió modern nő meg azzal a kevéske modern férfival, és hajrá szelekció. :)

"Ezért jellemző a 30-40 körüli egyedülálló nő.

Igen, jellemző a 15-25 körüli egyedülálló srác is. Csak az a különbség, hogy ahogy a férfi idősebb lesz, úgy javulnak az esélyei, míg ahogy a nő idősebb lesz, úgy romlanak az esélyei."

Szerintem egy 20 éves fiú még mindig előbb lefekszik egy 40-es nővel, mint fordítva. Tudom, nem így érted, de maradjunk a tényeknél.

"Régen sem zavart senkit, hogy nem tartja el magát felnőtt módjára."

Ezt nem tudhatod. Téged most sem zavar, rendben, elfogadom. De másokat, amint látod igen. Egész pontosan az egyedüli válaszoló vagy itt ezzel az állásponttal, ami szerintem nem baj, nekem legalábbis nincs bajom vele. :)

"Mutass már erre valamilyen cikket, tanulmányt, vagy bármit. Erre már tényleg kíváncsi vagyok."

Globális tudományos versenyek, szerintem rá tudsz keresni, úgy a 18-25 éves korosztályt figyeld. Ázsia egyes területeiről olvastam, hogy a mérnöki pályákon ugyanannyi lány tanul mint fiú.

"A férfiak praktikusan a nőknél csak azt nézik, de a nők a férfiakon praktikusan nem csak azt nézik, hanem egyéb tulajdonságokat is"

A férfiak miért csak azt nézik? Az anya genetikailag még picit jobban is meghatározza az utódok rátermettségét, mint az apa. Biztosan olvastál az anyai hatásról.

És a férfiaknál miért ne számítana a külső? Közvetlenül az utal leginkább a spermiumminőségre! :)

"Önbizalom, példának okáért. Ha egy férfinak nincs önbizalma, akkor megette a fene az egészet. Egy lány lehet félénk és az is marad, ha közben gyönyörű, de egy fiútól, aki félénk és az is marad, nem sokat várhatunk."

Mit várnánk tőle? A gyerek épp úgy örökölheti az anya félénkségét, mint az apa önbizalmát (vagy fordítva).

"De pont hogy "jogomban áll", mert a férfiak azért volt eddig is ott, mert jobbak voltak benne. Ahogy az ápolók, a tanárok, a törődést igénylő szakmák pedig női túlsúllyal bírnak. Mert a nők abban jobbak."

Én sem hiszem, hogy egyforma a két nem, de amíg ennyire erőltetik ezt és hazaküldik szülni a képviselőnőket, addig azt sem, hogy a különbségek pontosan olyanok, amilyeneknek megpróbálják beállítani őket.

Jó kérdés, hogy tapasztalatokról van-e szó, vagy inkább valaminek a mesterséges erőltetéséről? Hagyjuk békén a lányokat. Tényleg, nem kellene annyit írogatni mindenfelé a női természetről, vagy nőietlennek minősíteni valakit, aki nem illik a hagyományos képbe. A női magazinok sem kivételek ez alól.

2013. aug. 13. 20:05
 50/74 A kérdező kommentje:

Még egy:

[link]

2013. aug. 13. 20:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!