Házassági szerződés: válásnál a fizetés arányában legyen a vagyon megosztás? Ti belemennétek?
Most kb ugyanúgy keresünk, ez nem is nagyon fog változni.
Egy gondom van: legalább 3 gyereket szeretnénk. Én esek ki a munkából, én nem fogok keresni mondjuk 7 évig, ami azért nem kevés. Nem érzem fairnek, hogy emiatt kevesebbet kapjak egy esetleges válásnál.
Ti mit gondoltok?
Akkor bele kell venni, hogy amíg a gyereknek szüksége van rád otthon, azon az időintervallumon a férjed fizetésének a 30%-a a te részedet képezi egy esetleges válás során, az anyagi ráfordítások arányának a meghatározásánál.
Viszont nem értem miért kéne 7 évet otthon ülni 3 gyerekkel, ha mindenki egészséges.
Mert nem 3as ikreket szeretnénk :-)
Szülök mondjuk 2017ben, 2019ben, 2021ben - akkor ugye otthon vagyok 2017-2023 között. Ez 6 év, HA terv szerint jönnek a gyerekek és bírjuk is a kis korkülönbséget.
Én nem mennék bele, és nem azért mert pénzéhes vagyok.( jó anyagi hátterem van)
Szóval azért nem mennék bele mert az a gyerek aki miatt kiesel a munkából az a férjedé is és ő is ugyanúgy akarja, és ha fejre áll az ember akkor is ki kell esni a munkából, másképp nem lehet gyereket szülni.
Kedves első ha 3 gyereket akarnak akkor az 3X2 év 6, és gondolom nem a munkahelyről viszi el szülni a mentő hanem kb 3 hónappal már korábban abba szokták hagyni a munkát, ha veszélyeztetett terhes akkor már korábban is, illetve 6 hónaposan belehet járni gondolom egy irodába de egy gyárba szalag mellé nem, úgy hogy így jön ki a 7 év.
Szóval én sem érzem fairnek a dolgot hiszen nem azért maradsz otthon hogy vakarózz, élősködj, ne dolgozz hanem a közös gyerekek miatt.
Tegyük fel minden terhességed rendben lezajlik és mindenki egészséges. Akkor, ha az utolsó 2-3 hónapban nem dolgozol és a gyerekek 6-8 hónapos koráig otthon vagy, akkori is
24-33 hónap, ami a "legrosszabb" esetben is kevesebb, mint 3 év. Nem kell feltétlenül mindenkinél 2-3 évet otthon eltölteni.
Persze, de gyereket magamnak szülök. Nem akarom letudni őket, mint valami kötelező feladatot, aztán lepasszolni őket.
Itthon amúgy fel sem veszik a gyereket bölcsibe ilyen fiatalon. Marad a magánbölcsi és/vagy a bébiszitter, ami elviszi egyikünk fizetését.
Ráadásul a vőlegényem erősen bölcsiellenes, még 2 évesen is korainak tartja.
Ja, és ha az elsővel otthon vagyok 2-3 éves koráig (hiszen megszületik a kicsi), akkor ezt szeretném megadni a kissebbeknek is.
De úgy gondolom, ez a mi döntésünk. És pont emiatt, hogy ehhez a vőlegényem is ragaszkodik, nem fair hogy én emiatt hátrányba kerülök.
A házassági szerződés ilyen esetben felesleges. Egyáltalán minek házasodtok össze? Az vagyonközösséget is jelent, nem csak életközösséget.
Az rendben van, hogy a házasságba bevitt vagyon különvagyon. Ezt le se kell papírozni, mert a nélkül is annak számít.
De minden további közös. Különben nem kell házasodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!