Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házassági szerződés: válásnál...

Házassági szerződés: válásnál a fizetés arányában legyen a vagyon megosztás? Ti belemennétek?

Figyelt kérdés

Most kb ugyanúgy keresünk, ez nem is nagyon fog változni.

Egy gondom van: legalább 3 gyereket szeretnénk. Én esek ki a munkából, én nem fogok keresni mondjuk 7 évig, ami azért nem kevés. Nem érzem fairnek, hogy emiatt kevesebbet kapjak egy esetleges válásnál.

Ti mit gondoltok?

2013. ápr. 25. 11:50
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
76%

Na ezt én sem értem...

Ha van lakása, az övé, ha neked van a tied. Ha valamelyikőtöknek van 10.000-ja az legyen az övé.

De ha van két ember kb azonos anyagi háttérrel, akkor nem mindegy, hogy melyik veszi a sötétítő függönyt és melyik festeti ki a spejzot??? Vagy akkor a nyaralást is 50-50-be álljátok? Ha te fizetet az ebédet, ő a vacsit? És ha meghívod egy fagyira, akkor ő még aznap vesz a bazárban egy nyalókát???? Így nem lehet élni... És így papírozni sem lehet. Vagy eltesztek minden számlát, kinek a kártyájáról lett fizetve??? Nem értem a házassági szerződést, aki ennyire félti a nem létező utolsó kis fillérjét is, az ne házasodjon.

Mondom az oké, ha valami nagyobb már meglévő összeget szeretne megtartani. De ennyi erővel pl. valaki elveszíti a munkáját, mert csődbe megy a cég fél évig nem talál újat, akkor válásnál már csak a fél pár zokniját viheti???

A házasság nem arról szólna, hogy támogatjuk egymást? Anyagilag, érzelmileg, mindenhogy?

Amúgy: Angliában állítólag elkezdik a gyerekkel otthon töltött időt állásként számolni. Vagyis kiszámolták, hogy egy anya, aki otthon van, az főz, mos, takarít, gyerekre vigyáz. Kiszámolták, ez mennyibe kerülne, ha nem az anya csinálná, hanem fizetni kéne érte, és az eredmény a valós mérhető értéke az anya otthonmaradásának.

A gyed nem egy seggmeresztős leányálom, és aki így állítja be az... na azt nem is minősíteném, ha nem muszáj... Arról nem is beszélve, h az anya kényszerből esik ki a munkából, szóval egy fair szerződés ezt kompenzálná, de akkor mint már valaki mondta, nem is kell a szerződés.

Na meg most, hogy ki mennyit keres, nem jelenti feltétlen, hogy annyit is adott bele. Ismerek olyan pasit, aki jóformán csak a kocsijára költ, a lakás szépítgetése meg a nő feladata. Na akkor itt fair-e ha a hapsi egy csomót kap abból a házból amire nem költ annyit, csak mert alapból jobban keres?

Nem, nem írnám alá, nem mennék hozzá.

Csak olyan pasihoz megyek hozzá, aki elismeri, hogy a gyerekekkel otthon töltött idő MUNKA, és értéke van, mégha nem is hoz a konyhára. Vagy maradjon vele ő otthon- erre amúgy baromi kevés pasi hajlandó teszem hozzá. Plusz ha mégis a pasi marad otthon sz is MINDIG anyagi megfontolásból történik, mert a nő keres többet.

Szóval baromság az egész.

2013. máj. 3. 13:49
 22/22 anonim ***** válasza:

A jelenlegi közös vagyoni rendszert pont ezért hozták létre!

Hogy elismerjék vele a nő háztartásban végzett munkáját és a gyermeknevelésben jelentkező többlet tevékenységét!

Ugyanis a jog szerint ez is munka!

2013. máj. 24. 07:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!