Házassági szerződés: igen vagy nem?
Tök igazatok van, anyós meg had dumáljon csak, nem az ő dolga. Aztán ha netán válásra kerülne a sor, akkor hogy dumálna!
Hajrá! Sok boldogságot!
A házassági szerződés hasznos dolog.
A házasságot - bár egy életre tervezzük - semmi garancia nincs rá, hogy addig is fog tartani.
Ha mégis vége lesz, akkor az anyagi dolgokon nem kell (esetleg) sokáig piszkoskodni.
A házasság nem attól lesz sikeres, hogy volt-e szerződés, vagy sem, mert ennek semmi köze sincs a bizalomhoz.
Szerződés megköttetik, fiókba mélyen elrakattatik, remélhetőleg soha elő nem véttetik!
Egyelőre csak a konkrét kérdésre válaszolok, a többit még nem olvastam el. Igen! Imádom a férjem, ő a mindenem. DE! Bármikor történhet olyan, amitől csúnya véget érhet a dolog. Megcsalás bármely fél részéről, veszekedés, ami elfajul, stb. Senki nem úgy indul a házasságnak, hogy márpedig mi elválunk. Mégis sokszor megtörténik. Namármost. Ilyen esetekre nagyon jól jön a szerződés, több év pereskedéstől menthet meg mindenkit.
Na most olvastam el a többit. A kedves mamát le kell sz*rni. Erre csak ennyit tudok mondani.
így-így. ahogy a 7-es mondja.
Hülyékkel nem lehet mit csinálni. Ha valakitől visszahalljátok, legyintsetek rá, és kész. mást úgysem tehettek ezek szerint.
Semmi baj sincs vele, leírták miért.
Mivel egyéb esetben nem lenne értelme, csak olyanokat rögzít, hogyha az egyik félnek azért jelentősen több van, akkor a másik fél egy válás esetén ne tegye csak úgy rá a mancsát mindenfélére. Pl. ha az egyik örökölt házát eladják, majd együtt vesznek valamit belőle már mindjárt érdekes a kérdés.
Aki nagyon hadakozik ellene, az nem tudom miért háborodik fel azon, hogy amihez igaziból semmi köze nincs abból adott esetben nem kap majd.
Sok csúnya dolgot lehet megspórolni ezzel a szerződéssel, ha válnak a felek, nem marják egymást évekig legalább mindenfélén.
Ráadásul az "én sose vennék el tőle semmit", meg "én sose hagynám el szöveg is kevés". Te. De életed hátra lévő részére ilyet kijelenteni... A másikat meg sose lehet tudni. Ugyanígy fogod gondolni akkor is, ha 15-20 év múlva rátör a kapuzárási pánik és rájössz, hogy van egy macája, akivel túlórázik például? Ugye nem? Mert adott esetben belőlem is ki lehetne hozni, hogy mindenre rá akarom tenni a kezem csak azért, mert nekem szar, akkor bűnhődjél te is, ha már máshogy nem tudlak bántani, majd anyagilag teszek keresztbe neked.
1. Ha valamelyik félnek jelentösen töb a vagyona/jövedelme, mint a másiknak, akkor szerintem van helye a házassági szerzödésnek, más esetben nem. (Mivel a házasság elött szerzett vagyon soha nem lesz közös, és ha kb egyforma a keresetük, akkor értelmetlen lenne az egész)
2. Az, hogy csináltatnak-e ilyet vagy sem, kizárólag a két fél ügye, ebbe senkinek semmi beleszólása.
3. Ha viszont "kiszivárgott", ilyet csináltattok, akkor az adott ügyvéd/közjegyzö (illetve, aki kibeszélte a dolgot) megsértette a hivatali titoktartási kötelezettséget, és ha ezért feljelented, akkor megbüntetik és eltiltják ettöl a foglalkozástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!