Esküvő előtti vagyonjogi szerződés az halál után is érvényben lesz vagy csak a válás könnyíti meg?
hallottam olyat, hogy a halál után ez nem érvényesül mivel ez csak a válást könnyíti meg.Igaz ez?
Mindegyikünknek van külön vagyona (lakás pénz)ha van ilyen papír akkor a esetleges halál után a másik félnek mi jár?Minden mint ha nem lenne vagyonjogi papír vagy csak az jár amit közösen szereztek az esküvő után?
Kedves utolsó válaszoló.Ez kérdés és kemény anyagi vonzat miatt lett feltéve nem haszon lesés okán ha erre céloztál.Igen is az ember még éltében beszél arról kivel mi lesz ha Ő már nem lenne, hogy lesznek majd a dolgok(anyagi) ebben nincs semmi durva.Ha nem tetszik a kérdés akkor nem kell válaszolni se.
Köszönöm igen én is úgy gondolom halál esetén érvényét vesztheti e papír.
Nem vonatkozik halálra, csak válásra. Ha nincs gyereked, akkor a házastársad az örökösöd.
(nem tudom, miért nem lehet egy kérdésre normálisan válaszolni, vádaskodás nélkül!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!