Miért bántják egymást az emberek? Miért nem lehet normálisnak lenni?
Úgy gondolom, hogy a saját problémáik miatt cseszegetnek téged, mert úgymond te vagy kéznél.
Nehéz lenne azt mondani, hogy "de idióta vagyok, mert....", inkább okolnak téged, mint magukat.
Legalábbis én ezt tapasztaltam. Anyámnak, ha apámmal baja volt engem vert meg... ki érti..
Lehet hogy az a baromság amiért édesanyád kiabál veled neki fontos. Próbálj meg az elvárásainak (persze ha nem túl nagy a követelmény)minél jobban megfelelni. Felnőttnek lenni elég nehéz. Ezt a fiatalabbak még annyira nem érzik. Ha pedig megteszed a tőled telhetőt, akkor jogosan kérheted számon ha ezek után is kiabál. De ezt se visszakiabálva tedd hanem ülj le vele beszélgetni.
Én ha rákiabálok a gyerekemre ( van hogy ok nélkül csak pl. késébe vagyunk és ideges vagyok) higgadtan rám szól hogy "miért veszekszel erről nem én tehetek"? Pedig még csak 11 éves! Ilyenkor nagyon elszégyenlem magam és bocsánatot kérek tőle. Szerintem ezzel már korán megtanulja hogy a felnőttek is emberek ők is tévedhetnek.
Ha viszont a veszekedésemre hisztivel vagy kiabálással reagálna biztos csak idegesebb lennék. Így pont az ő nyugalma higgaszt le. Ezt neked is ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!