Házassági szerződés: válásnál a fizetés arányában legyen a vagyon megosztás? Ti belemennétek?
Most kb ugyanúgy keresünk, ez nem is nagyon fog változni.
Egy gondom van: legalább 3 gyereket szeretnénk. Én esek ki a munkából, én nem fogok keresni mondjuk 7 évig, ami azért nem kevés. Nem érzem fairnek, hogy emiatt kevesebbet kapjak egy esetleges válásnál.
Ti mit gondoltok?
De miért a házassági szerződés? Mi pl. úgy mentünk bele a házasságba, hogy neki volt egy lakása, nekem egy örökölt házam. A ház többet ért (a lakás 7 millió, a ház 10) Szóval volt közötte különbség. Eladtuk mindkettőt, vettünk egy másik házat, közös névre. Remélem nem fogunk soha elválni, de akkor nem azon fog múlni, nem filléreskedünk.
Most gyeden vagyok. Szeptemberben fogok visszamenni, a gyerekek bölcsibe/oviba. A kicsi másfél éves lesz, a nagy 3. Szóval 3 évet itthon voltam. De ezalatt pl. max gyedet kapok. 90 ezerrel kevesebb a fizetésem. Ha ezt kiszámoljuk akkor egyébként pont kijön a 3 milliós különbség:) De ez totál véletlen:)
Nem értem azokat az embereket akik így gondolkodnak miért házasodnak. De lehet bennem van a hiba:)
Ilyen esetben nem értem a szerződést. Minden vagyon közös, amit szereztek, egyikőtök sem keres többet a másiknál.
Akkor lenne értelme, ha neki lenne 300 000 000 a számláján, amit nem akarna megfelezni egy válással, ilyen esetben megértem, de így semmi értelme nincs. Nyugodtan aláírhatsz bármit, mert semmi értelme sincs, ugyanannyit kapsz szerződéssel is. Amúgy ha már ezen nem tudtok megegyezni, feltétlen össze kell nektek házasodni, ilyen minimális bizalommal?
Neki nem opció sajnos :-(
Ha nem akarnánk gyereket vagy arra a pár évre felfüggesztenénk ezt a megállapodást, akkor nem lenne ezzel bajom. De így teljesen egyértelmű, hogy ő fog több pénzt hazahozni.
Bocsáss meg, hogy ezt mondom, de én így nem mennék hozzá.
Én nő vagyok, és sokkal többet keresek a páromnál, több mint 3-szor annyit.
De ilyen szerződés eszembe sem jutna. :(
Az rendben van, hogy a házasság előtti vagyon saját vagyon. De amit közben összegyűjtünk, az közös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!