Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Feleség 'apának' szólítja a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleség 'apának' szólítja a férjét?

Figyelt kérdés
Anyukám mikor apumat szólította, a legtöbbször azt mondta'apa'. És a telefonjában is így szerepelt. Pár éve már elváltak. Én sohasem tudnám elképzelni, hogy így szólítsam a páromat. Szerintetek Csernus doktor miképpen szedne ízekre egy ilyen feleséget, mint anyum volt? Fiatal házasság,3 gyerek, 25 évig csakis háztartás és gyereknevelés.

2013. jún. 2. 17:14
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/121 tetro ***** válasza:
81%

Kérdező biztosan nem pszichiáter. Látnok. Tudja, hogy milyen volt a gyerekkorom.

Elárulom, előttem se volt tökéletes házasság mintaként. Azért lehetett mert apámnak szakálla volt, és a szakáll az olyan mogorva dolog, nem?

2013. jún. 2. 18:18
 52/121 anonim ***** válasza:
79%
A kérdező kifogyott a nagy szavakból. :)
2013. jún. 2. 18:22
 53/121 tetro ***** válasza:
80%
Mindjárt elolvas egy újabb fejezetet Csernustól, aztán visszatér... :D
2013. jún. 2. 18:24
 54/121 A kérdező kommentje:
te jó ég, mindent százszor kell leírni :S a magázós generációt ne keverjük ide. Az egy más világ volt. Szocializmus volt. Biztosra veheted hogy ez nem azt jelentette hogy mindenki hű de boldog volt a házasságában, de nem volt divat a válás, sőt szégyenszámba ment, az ember inkább kicsinálta magát és tűrt. A hozzászóló a pszicho-s tanulmányokkal: várom a bizonyítékokat róla, egyébként nem hiszem el. Legnagyobb probléma a szüleim házasságában az volt, hogy anyám teljesen alárendelte magát apámnak és úgymond az apai biztonság megvalósulását kereste a kapcsolatban. Az apját súlyos betegségben elvesztette, mellesleg az apja alkoholista volt. A házasságában is azt az apai védelmet kereste amit nem kapott meg és tetejében még a FELNŐTT KORÚ (!!!) gyerekei mellett is 'apának szólította apámat, mégis minek? Eltelt felette 25 év és semmilyen módon nem mérette meg magát a való világban, a társadalomban, mert gyáva volt ehhez egész életében, inkább takarózott az anyasággal. Akinek egy kis pszichológiai ráérzése van, az érti és érzi ebben a történetben az összefüggéseket.
2013. jún. 2. 18:25
 55/121 anonim ***** válasza:
89%

"A hozzászóló a pszicho-s tanulmányokkal: várom a bizonyítékokat róla, egyébként nem hiszem el."

Vegyél a kezedbe egy Salamon vagy egy Piaget könyvet és megkapod a bizonyítékodat, de az előző hozzászólásomban ezt már írtam.

Vagy esetleg vigyem el hozzád és olvassam fel neked?!

Nagy az Isten állatkertje...

2013. jún. 2. 18:31
 56/121 tetro ***** válasza:
87%
Akkor még egyszer... Mi köze a nyomorodnak ahhoz, vagy a szüleid házasságához, hogy anyád apának hívta apádat? Mit befolyásolt ez?
2013. jún. 2. 18:33
 57/121 anonim ***** válasza:
81%
Oké, szép, elolvastam. És? Mi is a kérdés?
2013. jún. 2. 18:34
 58/121 anonim ***** válasza:
88%

Ez nagyon gáz,hogy pszichológiáról beszélsz és nem tudod ELFOGADNI a saját szülő Anyádat olyannak amilyen és nem tudod TISZTELNI az Ő döntését,mégpedig,hogy milyen Életet választott Önmagának.

Arról is megvan a véleményem,hogy szerinted csak az a "normális gondolkodású" vagy nem is tudom hogy írtad,aki Veled egyet ért.Meg kéne értened,hogy az Emberek különböznek és Mindenki más és más és nem utolsó sorban ezt tiszteletben tartani és elfogadni. Nem hiába írtam ezt a két szót nagy betűvel az elején.Nagyon fontos lenne,hogy ezeket még megtanuld a hátralévő Életedben.

Ez az Anyázás - Apázás egy házasságban pedig véleményem szerint nem minden esetben a Gyerekeknek szól. Tehát egyrészt hiába lovagolsz azon,hogy még felnőtt korotokban is így szólította,mert nem biztos,hogy Miattatok tette.:) Egyszerűen Neki ez állt a szájára,így esett jól értsd meg.Én ha a Páromat így szólítanám,már lehet,hogy a terhesség alatt is elkezdeném.Tehát ha ezt egy jó becenévnek tartanám,simán.Nem azért,hogy a Gyerekek így tanulják meg.Ez egy egymás közti szerződés kódszavai is lehetnek szerelmesek közt,ha érted,hogy mire gondolok.Nem kapcsolatgyilkosság ez hidd el.Nálad lehet,hogy igen (valamiért),de másnál nem mert más emberek mások...stb.:)

Remélem segítettem.

2013. jún. 2. 18:37
 59/121 anonim ***** válasza:
81%

"Az egy más világ volt. Szocializmus volt. Biztosra veheted hogy ez nem azt jelentette hogy mindenki hű de boldog volt a házasságában"

Hát igen.

Vagy így ment a boldog együttlét este, a gyerekek elalvása után: előjáték:

Gríísa, beléptem a komszomolba!

vagy így:

Apus, beléptem a komszomolba!

2013. jún. 2. 18:38
 60/121 anonim ***** válasza:
89%
Azt nem értem, hogy miért tetted fel ezt a kérdést? Önigazolás? Megerősítés, hogy ez tényleg nem normális dolog? Netán pszichológia tanulmányok megosztása ezzel kapcsolatban?(csak el ne felejtsem csatolni a diplomámat)
2013. jún. 2. 18:38
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!