Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Belemennétek egy nyitott házasságba? Vagyis átváltanátok rá? Vagy jobb nem kimondani?
Elsősorban nők véleményére lennék kíváncsi, ezért is írok.
Felségemmel 15 éve vagyunk együtt, most 40 körüliek vagyunk mindketten. Már jó ideje rossz a házasságunk, inkább csak barátok vagyunk. De válni nem nagyon tudok az anyagiak miatt. Hitel van rajtunk, nem tudnánk a házat sem eladni. Ketten két lakást fent tartani, a gyereknek mindent megadni. Két gyerekünk van, így meg tudunk élni normálisan, de csak így megy kétkeresősen. Szex már jó ideje nincs közöttünk. Hiába próbálkozok ő fáradt, nem akar stb. A kisebbik gyerekünk születése óta rossz ilyen téren közöttünk a kapcsolat, de semmi hajlandóságot nem mutat. Én nem akarom csalni sunyiban, de nem is akarom szex nélkül leélni a további életem. Inkább élnék nyitott kapcsolatban, ezt egy nő elfogadja? Gondolom ő akkor sem élne a lehetőséggel, bár sosem tudni. Hozzam fel neki, vagy intézzem csendesen. Én úgy érzem, hogy az sem lenne igazán ellenére, vagyis úgy lenne vele, hogy legalább nem őt "zaklatom". Beszéljek vele vagy ne mondjuk ki? Csak éljünk úgy.
# 40: Én teljesen megértem a kérdezőt, pedig nő vagyok, és mint írtam, pontosan ugyanez volt a házasságommal.
De nekem nem volt pofám a megcsaláshoz, sem a nyitott házassághoz.
Arra meg semmit nem reagált a kérdező, hogy továbbra is a feleségétől várná el, hogy a mindennapos igényeit azért ellássa?
Szerintem itt a válaszolók még fiatalok..
De ha eljutnak a kérdező 15 évi házasságához, 40 körüli évéhez, másképpen látják. Fiatalon még nekem is voltak elveim..Már nincsenek..
Hasonló cipőben..
Előtte 3. voltam.
40-es vagyok, én is azt írtam előzőleg, hogy hülyeség a nyitott kapcsolat, meg úgyis válás lesz, dehát a Kérdező nem akar válni.
Így nem lehet mit írni!
Én is megértem, fiatal férfi évek óta szex nélkül...
Hát, az vessen rá követ, akinek nem járna ilyenkor máson az esze.
Kérdező! Ha úgyis csak barátok vagytok, és nem akarsz elválni, akkor miért nem beszélsz a feleségeddel erről? Ha már el vagytok hidegülve, akkor nem fogja érzékenyen érinteni, hidd el. Ha nem akar veled szexelni, szinte csak barátok vagytok stb., akkor miért ne lehetne ezt megbeszélni, hogy neked másra is szükséged van? Szerintem még meg is fog könnyebbülni.
Vagy most ennek az egész kérdésnek az a lényege, hogy azt várod, hogy mondjuk, hogy nyugodtan csald meg a tudta nélkül? Mert te válni nem akarsz, meg beszélni se, akkor az egyetlen választás a titokban csalás. De akkor mondd ezt, és ne vergődj.
Nyilván ha azt mondaná nem fog ezentúl enni adni, vagy mosni, vagy mit tudom én megérteném. Bár ezeket most sem várom el, és nem csak ő csinálja, hanem aki éppen ráér. Oké, ő többször főz, vagy takarít, hozzáteszem én kevesebbet is vagyok otthon a munka miatt, de nem mindig mindent ő csinál. Ha éppen nincs otthon akkor megcsinálom.
És inkább főznék, vagy wc-t pucolnék mindennap mint így élni....
"Nem feltétlenül az elvek hiányáról van szó, hanem arról, hogy az elveket felváltják gyakorlati, élhető dolgok. Fiatalon az ember még unalmában mindenféle hülyeséget kitalál, amitől ő "jobb"-nak akarja magát érezni, de aztán mindenki rájön, hogy emberek vagyunk, tudunk rosszul párt választani, el tudunk egymástól távolodni, és ezeket érdemes inkább a lehetőségekhez képest minél jobban megoldani, mint végigszenvedni egy életet. Mert az egyenlő a halállal."
Ez nagyon így van!
Sokan írják itt, hogy "ott kell hagyni", minden pitiáner dologért!
Na, ha pakolnánk mindenért, "mert meccset nézett, nem vitte le a szemetet, kocsmába ment a haverjaival", stb...akkor nem is maradna senki házas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!