Nyitott vagy zárt akvárium szerinted meg a jobb?
Olyat vegyél, aminek van teteje (levehető, műanyag), bár én 40l-eset vettem, ahhoz volt ilyen tető. Ha ilyen levehetőst veszel, akkor az sokkal jobb, mert pl. nappalra leveszed, este visszarakod.
De milyen állatnak szeretnéd? (Mert nekem a halaimnak volt ez az akv.)
Halak lesznek benne.
"nappalra leveszed, este visszarakod" ennek mi az értelme?
Pont az a lényeg hogy nappal legyen megvilágítva az akvárium!
Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. A nyitottat egyszerűbb nyáron alacsony hőmérsékleten tartani. Hiába trópusi egy akvárium, ha 35 fok van a szobában, az a halaknak is sok. A dús növényzetnek is az alacsonyabb hőmérséklet kedvez. Szerintem sokkal dekoratívabb is, de ez ízlés kérdése. Hátránya, hogy gyakran kell a párolgást utántölteni(mondjuk jót tesz a száraz levegőnek), és az ugrálós halaknak ez veszélyes.
A zárt akváriumból nem tud kiugrani egy hal sem. Nyáron viszont nagyon könnyen megfőnek benne a halak, ha olyan helyen laksz, ahol nem lehet a lakás hőmérsékletét emberi szinten tartani. A gyári tetők világítása általában gyenge és elég nehéz őket fejleszteni, komoly barkácsolás kell hozzá.
Első vagyok:
Létezik napfény is ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!