Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más is megbánta hogy házasságot kötött és legszívesebben visszafordítaná az időt?
Mindig arról ábrándozok hogy milyen boldog voltam amikor nem voltam még házas, de elválni nem annyira opció, hiszen itt egy közös gyerek, aki mindkettőnket szeret.
Sokszor úgy érzem hogy belefáradtam, tönkrementem lelkileg.
Elegem van a munka-mosás-főzés-takarítás kombinációba.
Amikor egyedül éltem tiszta volt az otthonom, és nem kellett senkihez alkalmazkodom. Egyre nehezebben megy, most már egy durva bunkó paraszt lettem, mert annyira utálom hogy nem tudok egyedül maradni egy kicsit sem, nem tudok olvasni, nem tudok festeni, nem tudok sportolni, mert mindig van valami feladatom itthon.
30. Bőven eleget lehet tudni előre is ahhoz, hogy akit taszít a gyerekes élet,az ne akarjon.
A párválasztás meg elég felszínes lehet, ha 15 év alatt gyökeresen " megváltozik" az illető a hátrányára. Addig is olyan volt max sok nő azt hiszi " na én majd megváltoztatom". Na ez az ami nem jön be többnyire.
Én sem 1-2 éves frissben, közel 15 éve vagyunk együtt, mégis olyan a férjem, mint amikor megismertem. Ugyanaz a kedves, okos, vonzó, vicces, törődő, önzetlen, odaadó személyiség mint volt.
A gyerekvállalásban mi nem egyértelmű? Mi vár az emberre? Kialvatlanság, gyereksírás dögivel, hisztik, állandó stressz, anyagi plusz terhek, a kapcsolat háttérbe szorulása - főleg amíg nagyon kicsi a gyerek, énidő , hobbik háttérbe szorulása, munkahelyi gondok ha beteges és otthon kell vele maradni valakinek, foglalkozni kell velük folyamatosan nem csak hagyni hogy nőjenek mint a gaz, stb stb. csak hogy az alap dolgokat említsem. Rengeteg lemondás és nyűg. Aki ezeket gyerekvállalás előtt nem látja, és át se fut a fején mi vár rá, az csak kb állati ösztönből meg tàrsadalmi szokások miatt szaporodott. Àt sem gondolta mit vállal.
32, igen kb én is ezen szoktam kiakadni, hogy mégis mit vártál? Jaaaa, hogy az uncsitesóék facebook posztjai alapján tájékozódtál, meg olyan cukik voltak a családos karácsonyi képek, előtte meg a nyaralás. Úúúú én is ezt akarom!
Jajj istenem... Én meg ilyenkor kb úgy érzek, mint amikor valaki befürdött a Teleshopos vacakkal.
Itt is kellene az embereknek egyfajta marketing tudatosság. Józsi meg a Piri érdeke, hogy azt hidd, hogy ők jól élnek, mert ügyesek és okosak és mindent jól csinálnak az életben. ( "homlokzatóvás" - Erving Goffman)
Ha irigyeket szereznek, az meg fényezi az egójukat. Én ezt tudatos hergelésnek hívom.
:D ja mindegyik ezt hiszi, hogy így lesz. Mert előtte nagyon elő tudják adni az álompasit, csak amikor már egy gyerekkel csapdába vagy ejtve esetleg némi túlsúly is befigyel, akkor olyan alapon hogy most már úgysem mehetsz sehova kb sza..k is bele az egészbe, mert bármit megtehet. Aztán jön a szeretőzés és így tovább.
Pont ezen az oldalon írta valaki, és nagyon megjegyeztem, a kivételekre nem szabad alapozni, mert pont azért kivételek.
A nagy többség meg... simán felmész egy facebookos anyacsoportba sokan a boldog kézenfogós profilképpel mondják el, hogy milyen is az életük valójában. Sok-sok szenvedést meg tud spórolni magának az ember így. Igaz, ez csak néhány éve van, de legalább a mostaniaknak lenne eszük, hogy alaposan tájékozódnak.
Viszont igazából tök mindegy, úgy is bele fognak menni társadalmi nyomásra. Máshogy nem lesz lakás, meg egyáltalán a férje révén megélhetés, meg mindenképp össze kell hozni a pulyát valakivel :/
Valljuk be, néhánynak egyszerűen nem vállalni gyereket, meg szingliként élni és válogatni mondjuk úgy 30 felett olyan szörnyű lenne, hogy úgy tűnik neki, hogy ennél semmi sem lehet rosszabb. Aztán megtapasztalja a házasság és a családos élet árnyoldalait, és belátja hogy igen.
Szóval mindenképp belemenne ez a lényeg, nem lehet mit tenni. Max azzal, ha nem kezdjük el stigmatizálni meg démonizálni a gyerektelen házasság nélküli életutat, meg a szent családképről lekerül a máz. De egy olyan bántalmazó földhözragadt társadalomban mint a magyar, hát talán 100 év múlva, ha addig nem halunk szomjan.
35. Attól a tàrsadalomtól ne várj sokat, ahol 100 emberből 99 zsigerből elítél, hülyének néz, önzőnek titulál embereket, párokat pl csak azért mert nem akarnak gyereket vállalni, nem állnak be a sorba, mernek máshogy dönteni.
És persze belökheti ide akárki, hogy jaj senkit nem érdekel ha xy nem akar gyereket, a valóság mégsem ez.
#36 Mondjuk nekem meg rögtön meg van a véleményem arról az emberről, aki emiatt önzőnek mond párokat. Nem hogy inkább arról beszélnének, amikor valaki gyereket vállal, de képtelen rá és szegény gyerek szívja meg.
#35 Hát felkell készülni mindenképpen minden eshetőségre, illetve nem szabad csak a férfire hagyatkozni. Bár ennek általában vannak azért előjelei, például hogy már gyerek előtt mennyire veszi ki a részét a házimunkából, mennyire tud támogatni. Hogyha nehéz napod van átvállal-e tőled valamit.
Ennyi megkeseredett, hisztis nőt...
Te választottad a férjed, te is akartál gyereket, nem kényszerített senki.
Ha meg nem tetszik, ahol vagy, változtass: válj el és/vagy mondj le a gyerekekről és/vagy költözz el máshova. Senki sem kényszerít, hogy ott maradj, ahol most vagy.
Nem, de én értelmes férfit választottam, aki önálló, nincs a sggembe gyógyulva - mint exem, aki levegőt venni nem bírt nélkülem kb - vagy közös időnk, külön időnk. Hobbink, saját életünk a házasságon belül.
Na, hogyha EZ nem lenne, akkor megőrülnék én is, gyerekünk pedig többek között azért nem lesz, mert nem kell egy síró, követelőző, kezdetben 0-24 a sarkamban járó gyerek. Na, akkor tuti hülyét kapnék és kiégnék féléven belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!