Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A közönyt hogy lehet visszafor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A közönyt hogy lehet visszafordítani?

Figyelt kérdés

Másfél éves párkapcsolat, első látásra óriási lángoló szerelem, minden tökéletes, viták, veszekedések nélkül, teljes összhangban, sok időt együtt töltve, közösen tervezve, 3 hónap után összeköltözés, 1 év után közös bankszámla és pénzügyek. Úgyhogy tényleg mindketten, komolyan, hosszútávra terveztünk, most először valakivel. Nekem negyedik komoly kapcsolat, neki második. A szerelem elmúlt, a helyébe mély szeretet lépett, viszont ez adta azt is, hogy előtérbe kerültek a régi vágyak, álmok, amiket még ő egyedül akart megvalósítani, de az irántam való érzései miatt ezidáig háttérbe szorultak. Kevesebb lett a kommunikáció, több az énidő, felszínre törtek gyerekkori traumák, melyek az elköteleződés iránti félelmet erősítik.

Szeretjük egymást, megvan a testiség, intimitás, közös időtöltés, nem a szerelmet szeretném visszahozni, mert azt nem lehet, hanem a közösen töltött idő vágyát, amikor mindketten azt vártuk mikor látjuk újra a másikat, mikor ölelhetjük újra egymást. Előző kapcsolatainkban megvoltak a problémák, amik ugye a rózsaszín köd elmúlásával már akkora jelentőséggel bírtak, hogy nem maradtunk, itt viszont nem történt ilyesmi, ezért is vagyunk ennyire tanácstalanok hogyan tovább. Ellenünk szól, hogy ő nagyon szereti az egyedüllétet, nincsenek barátai, a munkahelyén is egyedül van, rajtam és néha a családján kívül nem kommunikál senkivel.

Én akarom őt, szeretném, ha így is működne, ő is partner lenne ebben, csak nem tudjuk mit kellene tennünk, hogy azt a közönyt, ami a monoton hétköznapok miatt kettőnk közé telepedett eltüntessük.

26N, 27F

szept. 1. 14:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%
Nem közös feladat az ő közömbös viselkedését megoldani. Neki kéne te hozzád másképp állni kérdező! Hogyha ő neki mindegy akkor mégis mire fel iparkodsz? Nem értem esküszöm. Nem kifogás, hogy ő antiszociális, vagy mi a frász baja van. Ha mindig tudta, hogy olyan akkor mégis miért jött veled össze? Hát azért mert önző, naiv, azt hitte, hogy majd te megváltoztatod őt. De ez nem így működik. Mindenki saját magán tud segíteni. Viszont ha ő csak mondja és a tettei nem bizonyítják akkor kár vele folytatni. Amúgy ne beszélj kérlek szépen szerelemről, mert baromira nem volt róla szó soha! Fellángolás történt ami kifutott 1 év és 1,5 év között. És ha ő az Istennek se erőlteti meg magát, már mégcsak meg sem ölel, nem programozik veled akkor mint embert se szeret. Ha vele maradsz akkor viseld el, hogy csak kellék vagy neki és kész....
szept. 1. 14:55
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

Rossz kapcsolatépítés...

Nem tartottátok be az informális szabályokat, ezeket nem ártana kiküszöbölni akár azzal együtt, hogy rendet tesztek magatokban, egymagatok, külön-külön.

szept. 1. 14:56
 3/13 anonim ***** válasza:

"Kevesebb lett a kommunikáció, több az énidő, felszínre törtek gyerekkori traumák, melyek az elköteleződés iránti félelmet erősítik."

Ha én valakit szeretek akkor inkább vele tölttöm el az időm mint nélküle, az "én idő" nem megy a kapcsolat rovására.

"Én akarom őt, szeretném, ha így is működne, ő is partner lenne ebben..."

Ha nem érzi, nem akarja magát megerőltetni, ő "fél" a komoly kapcsolattól akkor inkább kidob téged előbb utóbb, vagy keress szeretőt és majd (talán) vele lép le.

Szépen inkább szakíts, mint rá pazarold az értékes időd, energiád!

szept. 1. 15:10
 4/13 anonim ***** válasza:
70%
Másfél év alatt már itt tartotok? Ez sem lesz hosszú életű. Ha mind a ketten akarjátok hogy jobb legyen akkor párterápia.
szept. 1. 15:18
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért lettem lepontozva mint első, de az igazat írtam le. Normális esetben a szerelem nem múlik el ilyen hamar. Én már voltam szerelmes 3-4 évig is és volt olyan párom aki viszonozta. Az rendben van, hogy a fellángolás elmúlik, de azt ideális esetben felváltja a szerelem amit a szeretet követ. Nincs szeretet 1,5 év után hiszen alig ismered a másikat, nem éltél te vele annyi időt együtt. Ragaszkodni lehet, kedvelni is, de az nem szeretet, főleg nem tiszta, mély, őszinte. Nézz magadra és a párodra különbséget tenni: te iparkodsz ő meg cseszik rád. Akkor miről beszélünk még? Pszichológus mint megoldás neki már rég kellett volna, hogy eszébe jusson. Van rá egyáltalán pénze? Mondjuk mindegy, ha elkötelezettségre képtelen, nem, egyáltalán nem fél, ő nem akar senkivel, mert nem tud igazán szeretni, vagy csak veled elköteleződni ugyanis nem szeret téged.
szept. 1. 15:28
 6/13 A kérdező kommentje:
Igyekszik, keressük már a megfelelő szakembert számára, hogy fel tudja dolgozni a gyerekkori traumáit. Család szempontjából szörnyű példa van előtte, anyja 2 váláson van túl, érdekember, ha nem a fiát, akkor az aktuális párját húzza le anyagilag. 16 évesen már saját magát és az apját tartotta el egyedül, aki mindemellett utálta is.
szept. 1. 15:47
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Akkor miért vagy türelmetlen? Legalább 1 év kell a javuláshoz, de 80-99%, hogy melletted nem fog mert neked akar megfelelni és az inkább hátráltatni fogja. Nagyon baj, hogy kapcsolatba ugrás előtt nem járt szakebernél és melletted, miattad akar jobbá válni. Nem lesz ebből biztosan semmi.
szept. 1. 15:52
 8/13 A kérdező kommentje:
Igen, miattam szeretné. Ha nem folytatjuk, akkor ugyanúgy nem fog menni és ugyanúgy romba dől a többi kapcsolata is.
szept. 1. 16:12
 9/13 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben nem ér semmit az egész. Elsősorban maga miatt kéne, a megfelelési kényszer sosem jó, inkább árt. Döntsd el, hogy téblábolsz még melette vagy inkább magad mögött hagyod.
szept. 1. 17:04
 10/13 anonim ***** válasza:

Hát az elég szomorú, ha mindössze 1,5 év alatt már csak a szeretet van! Ez mégse egy 15 éves házasság. :D Ilyenkor még bőven meg kellene lennie a szerelem-érzésének, de ha ilyen könnyen leépült, az elég nagy baj.

Próbáljátok valahogy feldobni a hétköznapokat, társaságba járni, programokra, stb.

szept. 1. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!