Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság esetén lehet olyan szerződést irni ahol megegyeznek a felek, hogy mindkettejük válás esetén a saját 100%-os tulajdonát megtarthatja?
Nekünk a házasság előtt is közös vagyon volt, semmit se feleztunk el, és házasság után se. Kb az első naptól fogva hogy összejöttünk, összerakjuk a fizetésünk.
Bár igaz, hogy mindketten nulla pénzzel, ingatlannal, stb érkeztünk a kapcsolatba, mindent közösen építettünk fel.
8-éve vagyunk házasok, és mivel mindketten konkrétan (ténylegesen) mélyszegénységben nőttünk fel, lasabban haladunk az átlag pároknál. Pl lakásunk nincs saját, igazából el se tudom képzelni hogy valaha saját lakásunk lesz. Azért van biztos tető a fejünk felett, és jól élünk, tudunk félretenni is, de azért az nem annyi hogy pl 10-éven belül lakást vehessünk, ahhoz hitel kellene.
Örökölni lakást pedig nem fogunk, mert mint említettem, szegénységben nőttünk fel.
Tehát, ha elválnánk nekünk nagyon tiszta lenne az egész, minden feleződik, minden értéktárgy, és az egyetlen kis hitelünk is. Egyedül egy dologhoz ragaszkodnék, és ragaszkodtam is, hogy a kutya az enyém.
Ha lenne gyerekünk, gondolom felváltva nevelnénk. De a kutya az enyém, mert ez a kutya kb összeroppana ha elvinnék mellőlem.
De érdekes az egész, a szüleim 43-éve házasok, ebből 41-évig voltak közös kasszán.
És most külön kasszán vannak, nem akarnak elválni vagy ilyesmi, de olyan sokat veszekedtek a pénzen, hogy külön szedték a pénzüket.
41-év után... :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!