Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság esetén lehet olyan szerződést irni ahol megegyeznek a felek, hogy mindkettejük válás esetén a saját 100%-os tulajdonát megtarthatja?
Azt hiszem három fő kategóriája van a házassági vagyonmegosztásnak. A legközösebb, amikor nincs szerződés.
Amikor nincs szerződés, akkor azért van pár dolog, amire érdemes figyelni.
Pl. új ingatlan vásárláskor (ha a tiedet eladtátok hozzá), külön kell írni róla szerződést, hogy x% részesedésed van az ingatlanban, mert amúgy sokszor csak az ingatlan árát kezeli külön vagyonként (tehát van egy 20 millás ingatlanod, vesztek egy 50 milliós házat, annak felmegy az értéke 100 millióra, vàltok, eladjátok, levonják a te 20 milliódat és a többi 50-50%, miközben logikusan 40 millió járna neked + a maradék 50%-a).
A vállalkozás profitját, ha visszaforgatod, akkor a feleséged részesedést szerez benne, érdemes lehet valahogy előre kitalálni, hogy hogyan rendezitek ezt (mert mondjuk a vállalkozásod értéke a házasság alatt felmegy 10 millióról 50 millióra, vagy nem jó a könyvelőd vagy bármi, akkor lehet, hogy ki kell majd vásárolni az asszonyt).
Gyerekek, ha bárkinek van korábbi házasságból gyereke, akkor mindenképp kell és az öröklést is le kell előre papírozni.
Befektetések nyeresége, pl. bitcoin nyernél rajta pár millát, de ha forgatod a pénzt, akkor az újonnan rajta vett értékpapírok vagy új bitcoin már egy jó ügyvéddel szürke zóna.
A másik kettő szigorúbb. Talán az egyiknél mintha a befektetések lennének különvagyon, vagy csak bizonyos bevételek számítanak közösnek.
A másiknál effektíven külön kassza van, mindenki a sajàt kiadásait fedezi.
De persze ezektől tetszés szerint el lehet térni.
Én is így gondolom utolsó. De itt külön kasszáznak, olyan nagy a szerelem 👌
Én is kimaradtam a munka világából 3 és fél évet a gyerekünk miatt. De! A gyerekünk közös… úgyhogy én bevállaltam h vele vagyok sőt mondókáztunk tanítgattam, főztem neki külön, tehát mindent amit a férjem NEM.A férjem pedig azért tudott dolgozni, sokszor délután is rohangálni ( vállalkozó) mert én voltam a gyerekünkkel , aki ugyanúgy az ő kötelessége is. Na én sem mennék most világgá üres kézzel. A férfiak mindenre ingyen munkaerőt akarnak. Sőt még ők használják ki a nőket. Meg amúgy kisemmizés? Ismerek olyat aki elvált, a házuk árát szépen elfelezték , de a pali elitta. És természetesen azt meséli mindenhol hogy őt kisemmizte az az aljas büdös k. A munkatársaim mondták h dehogy lett kisemmizve, csak leengedte a torkán, ne higgyem el, csak sajnáltatja magát.
Nekem nem jár semmi , meg ennyire félti a vagyonát, oké de akkor biztos nem szülök egyet se, hiszen úgy látom magamnak kell megteremtenem mindent egyedül, és ha otthon maradok akkor annyi év kimarad. Inkább a karrieremre koncentrálok 😊
Valahol olvastam hogy a férfiak már egyre nőiesebbek. Így is van. Nem teremtenek semmit elő a családnak, nem funkcionálnak apaként meg férjként. Sok nő azért nem szül mert rossz világot élünk szerinte. Pedig csak pasit kéne cserélnie.
Na de végülis akkor beismertétek, hogy a zsé miatt házasodtatok. Otthon vakarni, és valaki eltartson. Ezért támadtatok nekem.
Nem értem, miért az én házasságom szólna a pénzről, mikor nekem van. Azok sírnak meg "tiltanak", akik a férjeik nélkül nem tudnának költekezni.
Mondhat bárki bármit, de a nők végül nem a fillérb@szókkal alapítanak családot. Alapvető ösztön.
Most ha te pasi vagy és két nővel találkozgatsz, nem azt fogod választani aki nem főz nem mos nem csinál semmit és nincs kedve szexelni. Te is a jobbat választod és attól még nem vagy rossz ember.
Nekem lehetőségem volt választani kettő férfi közül, az egyik soha nem hívott meg egy üdítőre sem, meg elmesélte hogy a volt barátnőjével mentek nyaralni külön pénzen. A másik meg mindig hozott egy apróságot, mentünk kirándulni, elhívott nyaralni, be is fizette nekem pedig nem volt biztos hogy tudok menni mert dolgoztam. Na vajon melyiket választottam…. És nem vagyok aranyásó egyszerűen csak kettő közül nem a rosszabbat választottam. Szerintem ez önbizalom kérdése. Sok nő úgy gondolja hogy nem érdemel meg semmit meg nem elég szép és így megelégszik egy selejt pasival is…
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!