Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Házasság esetén lehet olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasság esetén lehet olyan szerződést irni ahol megegyeznek a felek, hogy mindkettejük válás esetén a saját 100%-os tulajdonát megtarthatja?

Figyelt kérdés
Nem készülök házasodni, csak kiváncsi vagyok hogy ez hogy müködik pontosan? Mert annyi olyan sztorit hallottam hogy a nő kisemmizte a csávót stb... nem létezik olyan szerződés, ahol kijelented hogy a nem közösesen megszerzett vagyont nem vagy köteles elfelezni vele/odaadni neki?

2023. júl. 24. 00:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 A kérdező kommentje:
De egyébként meg tegyük hozzá, hogy más ha ugyanott körül van a vagyonotok, meg ha például nekem van 2-3 ingatlanom, és neki egy sem. Értem én szerelem meg közösvagyon, na de azért ez már más :D
2023. júl. 24. 02:35
 42/71 anonim ***** válasza:
41%
Az sem elég indok, hogy láthassam a kórházban? Csak a pénz számít, ugye. Hogy szeretnék a legközelebbi hozzátartozója lenni, az nem számít. Csak a pénz, pénz, pénz. Mindig annak számít, akinek egy fillérje sincs a saját jogán.
2023. júl. 24. 02:37
 43/71 anonim ***** válasza:
22%
Közös kasszán akkor semmit sem tudsz venni a párodnak, mert azt közösen veszitek. Tehát végül is a jobban kereső vesz a másik által saját magának ajándékot. Wow, nagylelkűen ráköltöd a pénzét, amiért megdolgozott.
2023. júl. 24. 02:39
 44/71 anonim ***** válasza:
38%
Felesleges arra szerződés hogy a házasság előtti tulajdonod megmaradjon, mert váláskor ahhoz semmi köze a másiknak. A közösen szerzett vagyonra vonatkozik, abban az esetben is ha külön kasszán vannak. Váláskor ha az egyik 200 at keres, a másik 1 milliót, akkoris közös az, amit szereztek. És akkoris ha kap egy betegséget és leszázalékolják az egyik felet. Isten óvjon meg attól hogy beteg legyél egy olyan ember mellett aki ott fog hagyni az első nehézségnél. Nem való mindenkinek a házasság. Az emberek ha szeretik egymást akkor nincs enyém tiéd, ha meg egyformán keresnek akkor végképp logikátlan. Hogy szeretnék valakit, ha félnék hogy elveszi azt ami az enyém vagy esetleg félnék hogy egy vacsorát én fizetek ki neki. Én szeretem a feleségemet. De mi nem azért házasodtunk össze hogy legyen kitől félteni a dolgainkat.
2023. júl. 24. 02:44
 45/71 anonim ***** válasza:
64%
Ha a pénzről szól a házasság, akkor azért házasodtatok, hogy a csóróbb megszedje magát.
2023. júl. 24. 02:47
 46/71 anonim ***** válasza:
69%
Minél idősebb valaki amúgy, annál jobban kapaszkodik az értékeibe. Én sosem féltem hogy megosszak valakivel valamit, de egy haverral sem fizettetek ki 2 sört ha már egyszer meghívtam. Barátnak is ilyen vagyok, házastársnak is. Nagylelkűnek is lehet mondani. Én nem veszítettem életem során és nem lettem ettől szegényebb. Sosem sajnáltam pl ételt sem rokonoktól, barátoktól. A feleségem is ilyen.
2023. júl. 24. 02:50
 47/71 anonim ***** válasza:
9%
Hát nem sok ilyen ember van. Mindenki a saját szekerét akarja tolni. Van olyan házasság ahol együtt tolják azt a bizonyos szekeret.
2023. júl. 24. 02:53
 48/71 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem a kapzsiság ,irigység ,fösvénység jellemzi a társadalom 80%-át. Nincs min meglepődni. Mindenki megtalálja a hozzá hasonló embert. A maradék 20% is.
2023. júl. 24. 02:56
 49/71 anonim ***** válasza:
78%
Én most dobtam ki egy irigy embert 2 hónapja. Elég volt. Nagyon szerelmes voltam de kiábrándító volt az hogy folyton a pénzről beszélt és egy üdítőre nem hívott meg. Kiábrándultam. Viszont sok nőnek nem felelhet meg ezzel a jellemvonással, mert hiába jóképű, mégis egyedül van.
2023. júl. 24. 02:58
 50/71 A kérdező kommentje:
Tekintve, hogy a nem közös vagyont nem kell megosztanom igy akkor rendben van. Ez nem kapzsiság, mert házasság, és házasság között is van különbség. Lehet valakik 20-30 évig boldogságban élnek, és halnak meg lehet a másikban a nő, vagy épp a férfi úgy dönt megcsalja a háta mögött stb... akkor meg az ember nehogy már egy hütlen embernek tejelje a saját vagyonát, mert "közös kassza meg a tököm tudja" ez szerintem egyáltalán nem fösvénység, csak teljesen logikus dolog. Tudom a lilaköd meg ilyenek, de ha reálisan nézzük borzasztó sok a válás, és nem csak a nép 20%-ban, és nem csak a 80%-ban ez szerintem nyilvánvaló. Persze megint más ha megegyezünk közösen, hogy elválunk, mert nem müködik, akkor egyértelmüen nem sajnálnék tőle továbbra se semmit, de valljuk be ezek a "válások" ritkábbak:)
2023. júl. 24. 03:02
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!