Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért a nő feladata a házimunk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért a nő feladata a házimunka? Tényleg van nő aki ezt szereti csinálni?

Figyelt kérdés

Én home officeban vagyok, állandó telefonálás +készültségben. Ő irodai munka. Én többet keresek, ketten együtt 500.000 (több amúgy, csak van egy hitelünk és ennyi marad)

Gyerek előtt együtt takaritottunk, de minden kevesebb volt, kevesebb holmi kevesebb rendetlenség és több idő. Pl a mostani nappalinkat és a gyerek szobát akkor kb nem is használtuk, csak a többit.

2 év alatt nyilván mindent megcsinaltam amit meg lehet, de már ott kezdett bántani a dolog hogy ha valamire nem jutott időm vagy energiám akkor csesztetett de nem csinálta meg. Azért is bántott h miért alszok napközben, miközben néha hulla fáradt volam.

Mióta dolgozok ez kb számomra a tarthatatlan állapot. Elvárja és ki is mondja h ez a nő feladata. Annyira dühít hogy elhagynám a francba, abszolút nem ilyen volt házasság előtt. Azt mondja hogy más haverja se csinál semmit.

Nem lopja a napot gépezéssel vagy mobilozással. Hanem csak a saját maga számára fontos dolgot teszi meg, pl a virágait ő ápolgatja, van sok. Meg a kert ill autó dolgait de az nem rendszeres. A kertet Amúgy én is szeretem, pl füvet vágni.

Egyre pofatlanabb, ha gyűrött a ruha, azért is szól. De kikel magából ha megleckéztetem, hogy akkor mosson, vasaljon magára. Néha annyi minden van, hogy nem időben vasalom ki és meggyűrődik.

Szerinte itthon dolgozok, jutna idő mindenre.

Kezdem gyűlölni, komolyan elgondolkoztam, hogy elválok. Évről évre rosszabb. Cselednek gondol.

Néha nem is az a bajom hogy egyedül csinálom, hanem hogy mellé bunkó és elvárja.

2022. dec. 12. 22:44
 71/106 anonim ***** válasza:
47%

69*

Végülis a 68as nem csinálja rosszul. Olyan mindha egyedül nevelné a gyereket de a férfi meg hozza haza a pénzt. Amíg van addig jó, ha meg véletlen lelép (aki otthon van és normálisan besegít az is simán leléphet), akkor ő se keres szarul és ugyan úgy egyedül marad, igaz kevesebb pénz lesz, de írta mennyit keres és abból megél..rá ér gondolkozni akkor ezen.

Szóval sztm ahugy írtam a másik ocsárlása a baj itt is. Mindenki maga tudja mi a jó neki és kész. Felesleges kötekedni egymásal.

N 30

2022. dec. 13. 20:14
 72/106 A kérdező kommentje:

Huuuu, sziasztok

Jó sok komment jött míg nem voltam, és elmentünk más irányba. Az, hogy apuka nincs jelen a család életében mert pénzt hajkuraszik, egy másik téma.

Úgy gondolom, nem kell összehasonlítani, egy háztartásbeli nőt egy dolgozó nővel, azonkívül egy gyed alattit se. Én is voltam 2 évet otthon. Ha valakinek eltartott helyzet is elég, ő lehet örömmel takarít.

Én azokra vagyok kíváncsi, akinek igénye van arra, hogy dolgozzon, pénzt keressen, akinek vannak céljai a háztartáson kívül, aki szeret tanulni és fejlődni.

Köztük van olyan, aki minden házimunkát örömmel elvégez? Elég egyértelműen nincs ilyen

Köszi a sok sok választ, megerősített, hogy nem normális ez a szitu így

2022. dec. 13. 20:24
 73/106 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem normális, de szerintem sokan vannak ilyen helyzetben. Esetleg leírod, ha jutottatok valamire?
2022. dec. 14. 12:26
 74/106 anonim ***** válasza:
100%

"Köztük van olyan, aki minden házimunkát örömmel elvégez? Elég egyértelműen nincs ilyen"

Nyilván. 2023-ban ezt kérdezni is felesleges.

2022. dec. 14. 13:11
 75/106 anonim ***** válasza:
0%

23/74 A kérdező kommentje:

Én szeretek dolgozni, szeretem hogy van felelősségteljes munkám, amiben van sikerem. Szeretek napközben ezzel foglalkozni, munka után még a családommal vagyok. Szeretem hogy van pénzem és tudok venni magamnak dolgokat, ami érdekel, költök magamra is, koncert, színház.

Nagy a rokonságom, nekik venni bármit, hozzájuk utazni nem a férjem pénzéből fogok.

Viszont tudom a határainkat és csak 1 gyermekünk van.

Na, ez a baj a mai vilaggal. Szeretsz dolgozni, ergo nem szorultok ra. Magyarul te elhanyagolod a dolgod, es utana neked all feljebb hogy a ferjed nem vegzi el helyetted.

Es raadasul meg egy tesoja se lesz a gyerekednek. Franko csalad

2022. dec. 14. 16:11
 76/106 anonim ***** válasza:
20%
Az egyetlen valamirevalo normalis noi valaszolo a 17-es. Kedves 17es valaszolo, buszke lehetsz magadra, es a gyermeked is az lesz rad ebben biztos vagyok. A nyavalygo feministakra akik sajnaljak a gyerekedet, nehogy halgass. En az ovejuket sajnalom, hogy anyucinak fontosabb a karriert egyengetni, meg a poziciojaval gizdaskodni mint asszonynak lenni otthon a 4 fal kozt. Veletlen sincs osszefugges a sok emancipalodott no meg az egyre tobb viselkedeszavaros kisgyerek kozt, aaa dehogyis...
2022. dec. 14. 16:14
 77/106 anonim ***** válasza:
0%
Ja es nokent irom ezt mielott szokas szerint ferfinak neztek, barmilyen hihetetlen de nem minden no ert egyet a feminizmussal😄
2022. dec. 14. 16:15
 78/106 anonim ***** válasza:
86%
😂😂😂😂😂😂 Nőként írod... Hát persze... 😂😂😂😂😂 A kommentjeid már olyan szinten primitívek, hogy érdemi választ nem is érdemelnek. Ebből a színvonalból kiindulva lehet neked sem ártott volna kilépni a négy fal közül, szerintem sok domestost lélegeztél be
2022. dec. 14. 16:19
 79/106 anonim ***** válasza:
88%

Mégis miért lenne baja a gyereknek attól, hogy anyuka dolgozik? Nekem anyukám gyerek mellett diplomázott és azóta is aktívan dolgozik, legalább példát mutatott a kemény munkára.

A mai háztartásban már nincs annyi munka, mint 50 éve, van mosogatógép, mosógép, szárítógép. Kb. a gyerek 3 éves kora után nincs értelme valakinek egész nap otthon csücsülnie.

Egyébként pont az ilyen full time anyukák szoktak nagyon nehezen leszakadni a gyerekről amikor az már szeretne önállósulni, mert ha önálló a gyerek, hirtelen céltalanná válik az életük.

2022. dec. 14. 16:34
 80/106 anonim ***** válasza:
82%

A nap legjobb része, amikor a férjem végre hazaér fél 5-kor a munkahelyéről, alig várjuk, hogy együtt legyünk, pedig már 10 éves házasok vagyunk, nem friss szerelmesek (én is itthon vagyok még a gyerekekkel).

Egész délután együtt játszunk a gyerekekkel az esti altatásig, közösen csináljuk a házimunkát, főzünk, nyáron kint a kertben együtt dolgozunk. Ő fürdeti a gyerekeket születésük óta, ez a közös apás program.

Hát nincs az az extra pénz, amiért ezt kihagynánk, pedig mindkettőnknek lenne lehetősége extra munkára. De minek, két kocsiért, ne már... :D Én mindig busszal jártam, azzal is fogok, biztos nem kellene még egy kocsi úgy, hogy a férjemet nem látjuk egész héten, ki nem hagynánk a közös délutánokat.

A férjem apja csinálta ezt gyerekkorukban, nincs is semmi kapcsolata a gyerekeivel, kb. mint a félig idegenek. Az én férjem meg is mondta, hogy ő nem fogja ezt csinálni, és szerintem igaza van, nagyon szoros a kapcsolata a fiaival.

Így sem halunk éhen, van otthonunk (meg lehet azt teremteni gyerekvállalás előtt is), tudunk félrarakni a gyerekeknek is valamennyit, futja extrákra, de hogy egy családapa 7-8-ig odalegyen, ne már.

Azt az apukát nem szereti se a felesége, se a gyereke. Ott anyukának az a lényeg, hogy legyen mijden a feneke alá rakva.

2022. dec. 14. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!