Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért a nő feladata a házimunk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért a nő feladata a házimunka? Tényleg van nő aki ezt szereti csinálni?

Figyelt kérdés

Én home officeban vagyok, állandó telefonálás +készültségben. Ő irodai munka. Én többet keresek, ketten együtt 500.000 (több amúgy, csak van egy hitelünk és ennyi marad)

Gyerek előtt együtt takaritottunk, de minden kevesebb volt, kevesebb holmi kevesebb rendetlenség és több idő. Pl a mostani nappalinkat és a gyerek szobát akkor kb nem is használtuk, csak a többit.

2 év alatt nyilván mindent megcsinaltam amit meg lehet, de már ott kezdett bántani a dolog hogy ha valamire nem jutott időm vagy energiám akkor csesztetett de nem csinálta meg. Azért is bántott h miért alszok napközben, miközben néha hulla fáradt volam.

Mióta dolgozok ez kb számomra a tarthatatlan állapot. Elvárja és ki is mondja h ez a nő feladata. Annyira dühít hogy elhagynám a francba, abszolút nem ilyen volt házasság előtt. Azt mondja hogy más haverja se csinál semmit.

Nem lopja a napot gépezéssel vagy mobilozással. Hanem csak a saját maga számára fontos dolgot teszi meg, pl a virágait ő ápolgatja, van sok. Meg a kert ill autó dolgait de az nem rendszeres. A kertet Amúgy én is szeretem, pl füvet vágni.

Egyre pofatlanabb, ha gyűrött a ruha, azért is szól. De kikel magából ha megleckéztetem, hogy akkor mosson, vasaljon magára. Néha annyi minden van, hogy nem időben vasalom ki és meggyűrődik.

Szerinte itthon dolgozok, jutna idő mindenre.

Kezdem gyűlölni, komolyan elgondolkoztam, hogy elválok. Évről évre rosszabb. Cselednek gondol.

Néha nem is az a bajom hogy egyedül csinálom, hanem hogy mellé bunkó és elvárja.

2022. dec. 12. 22:44
 51/106 anonim ***** válasza:
0%

Persze igazad van, tudom, hogy lehet kevesebb munkaval is milliokat keresni.

Neki ez sok munkával adódik meg. Erre ertettem, hogy akkor inkább többet menjen de ne szenvedjünk hiányt semmiben.

Ohh képzeld voltam is korházba. Szülés után epekő műtét. 2 hetig itthon volt a ferjem midnent megcsinált. De tudtommal nem a beteggé esésről volt szó, hanem az atlagos hetkoznapokrol. Sehol nem írtam, hogy ha szükséges nem áll oda. Maga szülés utan is itthon volt 3 hétig.

Vagy míg műtétig hetente vitt el a mentő.. de nem erről volt szó.

2022. dec. 13. 18:07
 52/106 anonim ***** válasza:
100%

"pont ezért megy ennyit, hogy mégtöbb legyen."

Hát, szerintem szégyellnivaló, hogy valakinek ennyivel fontosabb a pénzhajhászás, mint családi élet és a gyerekeivel töltött idő, ezt le sem írtam volna a helyedben. Azt mondod, van hitelmentes házatok meg autótok, ember, mi a franc kell még ennyire, hogy meg kelljen pusztulni a pénzért, komolyan megéri nektek, hogy szinte nem is találkoztok, a gyerekeitek felnőnek úgy, hogy a szomszédot gyakrabban làtják, mint a saját apjukat, ő meg lemarad a mindennapjaikról?

Ennyivel fontosabb a pénz, mint ti egymásnak? Ajánlom nektek Wass Albert Eliza című regényét, az pont erről szól, hogy a pasi csak dolgozik, hogy mindig több és töbn legyen, közben meg elmegy mellette az élet és alig volt a családjával.

Nekünk is van saját házunk és két kocsink, és bőven megelégszünk a havi 5-600 ezerrel, megvan mindenünk, még nyaralni is telik belőle, soha nem vállalta egyikünk se plusz munkát, te jó isten, inkább összehúznánk magunkat, minthogy a férjem reggel 4-től este 8-ig odalegyen.

De ugye, mi jobban szeretjük egymást és a gyerekeinket, mint a pénzt. Mert mi még szerető családban nőttünk fel, és ez a természetes.

Amúgy nem tudom, mit játszod itt az értetlent, miközben a kommented úgy fogalmaztad meg, mintha az lenne a normális, ahogy ti éltek és olyan elképzeletetlen lenne, hogy mások nem így akarnak. A papucs fogalmával meg nem vagy tisztában, azt arra a férfira mondják, aki mindenben a felesége parancsának engedelmeskedik, de tudod normális férfiak nem parancsra vesznek részt a házimunkában, hanem felfogják, hogy közös feladat

2022. dec. 13. 18:08
 53/106 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem munkakört valtott, amikor jött az első gyerek. Home office-osba ment át, ahol nem kell utazni. Előtte az utazások miatt sokat tudtunk félretenni, volt mihez nyúlni. Van hitelmentes lakás, és most van férjem is, a gyerekeknek pedig valódi apja, aki nem csak éjjel meg a nyaralásokon van velünk. A gyerekeknek nem több pénz és több autó kell, hanem család, ez a meggyőződésünk. Ha nagyobbak, újra mehet "utazósba", es akkor meg már a nyugdijas éveinkre fogunk gyűjteni, meg persze a gyerekeknek lakásra, de arra már van felretéve, meg lesz is. Ez bőven elég.
2022. dec. 13. 18:15
 54/106 anonim ***** válasza:
0%

Van egy szint ami alá nem megyek. Támadjatok, lepereg.

Majd 20-30év mulva szivesen megnézném az itt komentelőket de tényleg.

Illetve a gyerekeiteket megkérdezném, hogy melyik a jobb? Apa otthon volt sokat veled, de jo kis hitelt hagy rátok de a lenyeg, hogy otthon volt veled 😄. Vagy semmi fizetni való illetve bőséges alap(ezért hajt most, még ezt mindenképpen véghez akarja vinni és utánna akar váltani munkát de szeretne a gyereknek is házat venni amit addig albérletbe kiadnánk illetve számlát nyitni neki a kezdéshez) de éppen volt pár év amikor ezert sokat kellett dolgoznia? 🤔🤔 Kivancsi lennék majd mit mondanak.

2022. dec. 13. 18:17
 55/106 anonim ***** válasza:
32%
53as igazad van de ő ezt most akarja. Nem évek mulva mert ugye sosem tudni h lesz e még lehetőség, az elet kiszamithatatlan.
2022. dec. 13. 18:18
 56/106 anonim ***** válasza:
47%
Persze sokan vannak akik keves munkaval is ulhetnek otthon de valljuk be nem ez a jellemzőbb sajnos... Hanem valoban a felveszunk mindent is, babavaro, csok nem tudom mik leteznek még, mert most adják nagyon fasza nagyon jó.
2022. dec. 13. 18:20
 57/106 anonim ***** válasza:
100%

#55 csak azt nem fogod fel, hogy lemarad mindenről, ami a gyerekkel kapcsolatos.

Ez az idő SOHA nem fog vissza jönni.

2022. dec. 13. 18:22
 58/106 anonim ***** válasza:
100%
54, én speciel azt választottam volna, hogy maradt volt többet otthon. Mindent a seggünk alá raktak a szüleink, saját lakás, autó, semmire nem volt gondunk. De, egyrészt nem tanultuk meg ertekelni amint van, hiszen mindig minden adott volt, másrészt, a mai napig a hideg kiráz, ha kettesben kell maradnom apámmal, mert elképzelésem sincs miről tudnánk beszélgetni. Olyan mint egy idegen, semmiféle szeretetet nem érzek iránta, nem is ismerjük egymást. Ő is egyszer azt mondta, hogy nem volt semmi értelme a pénzt hajkurásznia, többet kellett volna a családjával lennie. Nem csak az adósság és a gyerek seggének kinyalása létezik. Ha választhattam volna, akkor kiegyeztem volna egy átlagos élettel, ahol nem vet fel a pénz, de van normális családi életünk. Testvéreim is, szüleim is így vélekednek.
2022. dec. 13. 18:27
 59/106 anonim ***** válasza:
100%

De mit kell itt a másikat szidni meg kioktatni? Mindenki azt csinál, amit akar.

Nekem is van lakás, autó, motor, járok ide oda. Egyedül keresek 800 körül. Bőven elég és még a gyerekemmel is vagyok! Mégse szólom le azokat akik pl albiban laknak vagy csak 8 órába dolgoznak 300ért. Sok ilyen családba is van boldog gyerek.

Nektek megvan minden, de hajtjátok a pénzt és a gyerek alig látja az apját...nektek így jó oké. Csinálj csak otthon mindent, te bajod, de fogadd el te is, h más nem úgy csinálja.

Apámék gyári melosok (igaz régi rendszerben) lett saját ház, 2 kocsi, lakókocsi, motorcsonak...anyám azért csinált benn több házimunkát, mert nálunk voltak földek és állatok.

De a legtöbb helyen még kert sincs, h néha füvet keljen nyírni. Ott a tömb előtt tevékenykedik a pasi vagy mi?

Majd ha egy pasi full eltart gyerekkel együtt és mindent megkapok, amit én igénylés akkor oké, csinálok mindent.

De amíg én is dolgozom (eddig is dolgoztam, ezután is fogok, nem kell eltartani) addig igen is csinálja a házimunkát mint én. Ha tényleg egész nap melózik, akkor is tiszteljen már, rakjon maga után rendet és mivel tudta, h enyi meló mellett enyi a szabadidő ne picsogjon már mer nem rakom elé a vacsorát. Ilyen önállótlan pasi nem is kéne.

Eddig minden párom megtudta ezeket csinálni és nem kellett külön mondani se, ettől még nem papucs! Csak tart és belead ő is mindent.

A mai világba egy pasi is tudja rendbe tartani a lakást meg főzni, ugyan úgy ahogy én is lenyirom a füvet vagy megszerelem a szekrényt!

De itt vitázni ilyenen. Mindenki csinál, amit akar. Ő baja.

N 30

2022. dec. 13. 18:34
 60/106 anonim ***** válasza:
0%
De pont errol pofázok mióta. 😂 En leirtam, hogy nálunk ez hogy megy es az lavinát inditott, mindenki engem támad belém áll, senki nem fogadja el. Akkor elnezest, hagy ne hagyjam már magam. Koszonom ha megengeded 😄 csak engem lehet kioktatni, szidni? Hagyjuk már....
2022. dec. 13. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!