Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért a nő feladata a házimunk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért a nő feladata a házimunka? Tényleg van nő aki ezt szereti csinálni?

Figyelt kérdés

Én home officeban vagyok, állandó telefonálás +készültségben. Ő irodai munka. Én többet keresek, ketten együtt 500.000 (több amúgy, csak van egy hitelünk és ennyi marad)

Gyerek előtt együtt takaritottunk, de minden kevesebb volt, kevesebb holmi kevesebb rendetlenség és több idő. Pl a mostani nappalinkat és a gyerek szobát akkor kb nem is használtuk, csak a többit.

2 év alatt nyilván mindent megcsinaltam amit meg lehet, de már ott kezdett bántani a dolog hogy ha valamire nem jutott időm vagy energiám akkor csesztetett de nem csinálta meg. Azért is bántott h miért alszok napközben, miközben néha hulla fáradt volam.

Mióta dolgozok ez kb számomra a tarthatatlan állapot. Elvárja és ki is mondja h ez a nő feladata. Annyira dühít hogy elhagynám a francba, abszolút nem ilyen volt házasság előtt. Azt mondja hogy más haverja se csinál semmit.

Nem lopja a napot gépezéssel vagy mobilozással. Hanem csak a saját maga számára fontos dolgot teszi meg, pl a virágait ő ápolgatja, van sok. Meg a kert ill autó dolgait de az nem rendszeres. A kertet Amúgy én is szeretem, pl füvet vágni.

Egyre pofatlanabb, ha gyűrött a ruha, azért is szól. De kikel magából ha megleckéztetem, hogy akkor mosson, vasaljon magára. Néha annyi minden van, hogy nem időben vasalom ki és meggyűrődik.

Szerinte itthon dolgozok, jutna idő mindenre.

Kezdem gyűlölni, komolyan elgondolkoztam, hogy elválok. Évről évre rosszabb. Cselednek gondol.

Néha nem is az a bajom hogy egyedül csinálom, hanem hogy mellé bunkó és elvárja.

2022. dec. 12. 22:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/106 anonim ***** válasza:
94%
Mert normális ember elintézi, ha dolog van, nem a másik nemre vár. Ne hallgass olyanra, akit a szülei csicskának neveltek.
2022. dec. 13. 00:51
 22/106 anonim ***** válasza:
0%
Igen, a no dolga. De gyerek mellett minek dolgozol? Az pl pont nem a no dolga lenne.
2022. dec. 13. 00:53
 23/106 A kérdező kommentje:

Én szeretek dolgozni, szeretem hogy van felelősségteljes munkám, amiben van sikerem. Szeretek napközben ezzel foglalkozni, munka után még a családommal vagyok. Szeretem hogy van pénzem és tudok venni magamnak dolgokat, ami érdekel, költök magamra is, koncert, színház.

Nagy a rokonságom, nekik venni bármit, hozzájuk utazni nem a férjem pénzéből fogok.

Viszont tudom a határainkat és csak 1 gyermekünk van.

2022. dec. 13. 00:57
 24/106 anonim ***** válasza:
21%
17 Sajnalom a gyereked, bar eltunne vegre a fassagotok a vilagbol.
2022. dec. 13. 05:45
 25/106 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen történetek kezdenek lehozni az életről. Egy férfi mindenben előnnyel indul az életben egy nőhöz képest és ehhez mi vágjunk jó képet. A mi hátunkon kapaszkodnak fel a mai napig. Ha eltart elvárja, hogy a csicskája legyél. Ha nem tart el akkor is. Ha saját karriered van és sikeres vagy akkor irigy a sikereidre és potenciális versenytársnak tekint. Szerintem nincs nő a földön, aki ne gyűlölné a férfiakat, csak ezt mélyen elnyomjuk magunkban, hogy túléljünk. De elgondolkodtam már azon, hogy milyen lenne a mi életünk, ha a férfiak valahogy eltűnnének a bolygóról. Mert ők kva nagy bajban lennének nélkülünk.
2022. dec. 13. 06:31
 26/106 anonim ***** válasza:
100%

17, nekem meg ez teljesen elképzelhetetlen. Ha holnap meghalsz a férjedet megeszi a kosz? Vagy, ha ő hal meg, egyéb módon egyedül maradsz, egy szekrényt nem tudsz majd összerakni, vagy egy villanykörtét kicserélni, mert az férfimunka?

Én is úgy nőttem fel, hogy apám egy igazi here volt. Anya dolgozott, minket rendezett, a háztartást vitte és éppen csak meg nem szakadt. Apám meg úgy élte meg, hogy szívességet tesz, ha valamelyikünkért elmegy az oviba, vagy beugrik a pékségbe kenyérért.

Soha nem élnék így. Akkor inkább egyedül, az máris csak fele meló.

Őszintén meg vagyok döbbenve mindig, hogy vannak nők, akik nem érzik magukat életképtelennek, amiért alapvető "férfi munkákat" se tudnak elvégezni és nem érzik magukat kihasználva, mikor ők főznek, mosnak, teregetnek, vasalnak, takarítanak, gyereketnevelnek, hazafelé munkából még be is vásárolnak, majd a párjuk hazaér és, mint aki jól végezte dolgát leül és kéri a vacsorát, ami után esetleg (!) beteszi a mosogatóba az edényét, tányérját.

Őszintén nem leszólva az ilyen tipikus háziasszonyokat írtam a fenti sotokat, de én épp azért érzem magam kompetens felnőttnek, mert szinte semmivel nem lehet megakasztani. Épp úgy életképes vagyok egyedül, mint társsal.

Ismerek olyat, aki egy élet után egyedül maradt, mert a férje egyik napról a másikra meghalt. A pénzügyeikkel nem volt tisztában, nem tudta, hol, mit kéne intézni, hol vannak szerződve, mit kéne befizetni, mikor, hol, életében nem vezetett autót, nem tudta a férje hol tartotta a hivatalos iratokat, egyszerűen fogalma nem volt hova kapjon hirtelen.

Ugyanígy ismertem férfit is, aki 40 évesen maradt egyedül válás után és a mosógépet nem ismerte, nem, hogy vasalni tudjon.

Miért jó ez bárkinek?

2022. dec. 13. 06:54
 27/106 anonim ***** válasza:
100%

Lefényképezi a kupit, és ezzel azt szemlélteti, hogy te vagy trehany? Miért, ő mi?

Látom, hogy írták többen, hogy akkor ne csinálj meg semmit, vagy ne csinálj meg semmi olyat, ami neki kell, de ez nem működik. Ő így se fogja megcsinálni, ellenben megnagyobb kupi lesz, és ugyanúgy fel fog haborodni, hogy nem csinálsz semmit. Akinek ennyi agya van, az nem fogja megérteni, hogy nem cseledje van, és neki is lenne mit csinálnia otthon. Mást nem nagyon tehetsz, mint vagy tűrsz, és éltek így tovább, hogy te vagy a házimunka egyetlen felelőse, vagy kerek perec megmondod neki, hogy ezt nem csinálod így tovább, neked is van munkád, nem háztartásbeli vagy, vegyen ki ugyanannyit ő is az otthoni feladatokból, mint amennyit te. Ha erre nem hajlandó, akkor nem marad más, mint otthagyni, akkor majd megeheti a kosz, vagy kereshet fizetett alkalmazottat.

2022. dec. 13. 07:05
 28/106 ildibrexy ***** válasza:
100%

Nem csak a nő dolga a háztartás. Mindenkinek ki kell venni belőle a részed főleg ha mindketten dolgoztok. En tuti mondanám neki, hogy a férfi dolga meg akkor hogy teljes mértékben eltartsa a családját ha mar a nő dolga cseledet játszani. Ha hazahozz havi 1 milliót utánna megbeszelitek kinek mi a dolga.

Amúgy meg valószínűleg soha nem fogja felfogni es ha nem akarsz tűrni akkor el kell válni. Tudnál e hová menni ebben az esetben?

2022. dec. 13. 07:58
 29/106 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretek például főzni meg takarítani. Szerintem tök "satisfying", szoktam is nézni ilyen műsorokat. :D

De ha a párom elvárná, hogy ezeket csak én csináljam, ott azért lényegesen többről van szó. Az már egyfajta megalázás és lenézés is, ha nekem a párkapcsolatban többet kell dolgoznom és biztos nem hagynám. A párommal felosztjuk egymás között a házimunkát, mindkettőnknek kb ugyanannyi megy el a szabadidejéből vele, csak más-más feladatokat csinálunk (én a konyhát, ő a fürdőt szokta takarítani, mosogatni pedig felváltva szoktunk, főzni együtt). Szerintem ez így korrekt. Attól, hogy szeretünk csinálni egy feladatot, az még egy feladat marad. A munkámat sem vagyok hajlandó kevesebbért végezni csak azért, mert szeretem. Tisztában vagyok vele, hogy mennyit érek és nem adom alá senki és semmi kedvéért.

2022. dec. 13. 08:03
 30/106 anonim ***** válasza:
58%

"Szerintem nincs nő a földön, aki ne gyűlölné a férfiakat, csak ezt mélyen elnyomjuk magunkban, hogy túléljünk."

Én pl. nem gyűlölöm a férfiakat. De nem is ezt a férfimintát láttam otthon, mint amit valószínűleg a kérdező férje is látott és eltanult, hogy a házimunka a nő dolga. Nálunk apám ugyanúgy csinálta a házimunkát (ez a 90-es évek, nem tegnap volt) és 35 év házasság alatt soha egy szava nem volt, ha épp valami koszos maradt vagy anyám elrontotta az ebédet.

Nőként nőkben amúgy többet csalódtam, de egyébként szar alaknak lenni nem a nemtől függ.

2022. dec. 13. 09:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!