Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
El vagyok tévedve nőként?
Volt szerencsém olyan emberrel együtt élni, aki ugyanúgy mosott, főzött, takarított. Persze, voltak dolgok, amik neki nem jutottak eszébe, pl ablakpucolas, hűtő takarítás. Ezt el tudtam fogadni, hogy az én feladatom.
Viszont jelenlegi élettársam a gépek (mosó, mosogató) beinditasan túl nem sok mindent csinál. Esetleg kitereget, hajtogatni már nem. Néha főz, de inkább csak kérésre. Míg ismerkedtünk, rendszeresen porszívózott, itt azt sem. Törölgetés, fürdő Wc takarítás kizárólag enyém. Pakolás szintén.
Hetek óta kerülgetjük a szanalasra váró cuccait, amit át kéne nézni, mit lehet kidobni, mi használható még.
Tényleg nekem kellene kézbe vennem ezt is? Leültetni, hogy oké nézzük át?
Pedig már mondtam, csak válogassa ki, elpakolom én, ami marad. Semmi. :/
Szavazáson túl, jöhet vélemény is.
Hát egy jó kapcsolat alapja hogy jól osszák be a felek a teendőket.Hisz ha egyik fél csak a lábát lógatja,és lazán képes nézni ahogy a párja szétszakad,az már önmagában elgondolkodtató.Nem beszélve arról hogy az segíti a jó kapcsolat fenntartását ha egyenlően veszik ki a részüket a felek a teendőkből,és akkor több idejük és energiájuk lesz egymásra.
Úgyhogy szerintem beszélgess erről vele...vannak olyan teendők,házimunkák az életben amelyek nem kellemesek,de meg kell csinálni,ha nem akar az ember igénytelenségben élni...
Én amíg egyedül laktam főztem, mostam, takarítottam. Persze nem vittem túlzásba, csak egy alap rendet tartottam fent. Mióta barátnőm beköltözött megoszlanak a dolgok, néhany dologban, hogy kinek van rá ideje, meg affinitása, néhányban meg, hogy kit zavar már annyira, hogy kitakarítson valahol pl.
Én szeretek főzni, de barátnőm sokszor kreatívabb, így többet csinálja, de segítek neki, meg közösen is szoktunk. Általában én mosok, teregetek, hajtogatni utálok, azt inkább ő. Ha én nem kezdek a budi meg a füri takarításába, akkor szép kis kosz alakul ki azt figyeltem meg, de barátnőm meg inkább a konyhát tartja rendben jobban.
Szóval ki mit szeret, mihez érez magában motivációt. Megbeszéljük sokszor, van amikor egyikünk szól, hogy nem takarítunk egy kicsit? És akkor 1-2 óra alatt vágunk egy kis rendet. Én úgy gondolom normális kapcsolatban kb így kellene működnie.
De a lényeg a kommunikáció, és hogy kiismerd, hogy hogyan működik a másik. Kinek mi felel meg, persze a régimódi, nők háziszolgaszámba nézesét elítélem, és ezt hangoztatom is.
29/F
Az a baj, hogy ő nem is ilyen szerelős, szinte semmihez nem ért. Kinti munkák is nyogvenyelosen mennek.
Talán amit ő visz, hogy sokat utazunk, mindig ő vezet, rendezi az én autómat is, ha kell vele vmit csinálni, szerelőhoz viszi.
Le kell ültetni, de nem a cuccai átnézéséhez, hanem azért, hogy megbeszéld vele ennek a helyzetnek a tarthatatlan mivoltát. Ez még csak nem is "már nem azokat az időket éljük" kérdés. Egy felnőtt férfi sosem volt here. Nagyapám ugyan nem porszívózott, de ő vágta a disznót, kapálta a (nem éppen kis) kertet, kaszált, barkácsolt, javított mindent, amit kellett stb.
A párod nem csinál semmit. Gondolom nem akarsz pótanyuci lenni életed végéig, úgyhogy ezt az elején kéne vele tisztáznod.
Már miért kéne kiszolgálni?
Ha nem hajlandó részt venni a hazimunkaban, lehet menni .
8
Nem, ezek nem női feladatok, szimplán elvégzendő feladatok. Ha a nő is dolgozik mellette, akkor miért lenne csak női "feladat"? Ha otthon van egyik fél, legyen az férfi vagy nő és nem dolgozik, akkor az ő feladata, de ez megbeszélés kérdése. Én nem akarnék egy felnőtt ember után állandóan pakolni, takarítani, mert csináltam és baromi fárasztó és rájöttem, hogy nem éri meg magamat kikészíteni.
Akkor maradj egyedül #9. Igenis ezek mindig a nő feladatai voltak.
Hétvégén betenni egy mosást, kitakarítani igazán belefér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!