Mennyi az annyi havonta? El lennék tévedve az árakat illetően?
Kb. egy év múlva szeretnénk párommal összeköltözni. Szlovákiában élünk, messze a fővárostól, tehát euroban irom majd a számitásaimat. Kiváncsi voltam mennyi az annyi, igy kicsit számolgattam, de párom nem teljesen értett egyet velem, szerinte el vagyok tévedve kicsit. Keresetem jelenleg 480 euro, de egy év múlva ha minden kóser lesz 600 euro körül fogok kapni,de ez már csak a spórolás szempontjából lényeges igazából. Párom bére változó, 500-600 között mozog. Havi kiadások/FŐ!! az én nézetem szerint:
1-1,5 szobás lakás: 90 euro
Kaja: 80
Busz:60
Tel. előfizum: 20
TV/NET: 20
Szórakozás:20
Saját részre pl ruhanemü, smink stb 20
Háztartás,egyéb: 20
Benzin:10
Ezek alapján 130 euro megtakaritásom lenne, amiből fixen szerintem csak 100 at tudnék elrakni, mert kell vésztartalék is. Nem valami jó(szerintem), de hiszek az emelésben és teszek is érte. Párom szerint FEJENKÉNT 100 eurot (???) kellene a kajára számolnunk, lakásra szintén 100 ast, háztartásra meg legalább 30-at. Szórakozásra is több kell szerinte. Ha csak elmegyünk haverokkal egyből kérni kell pár kört és az kb 20 as, mert sokan vagyunk. Szerintem ez rengeteg és pazarlás az egész, igy sosem spórolunk majd. Pedig ő a nagy spórólós, én még csak nemrég kezdtem. Más helyen családok élnek meg az én fizetésemből....De nem értem hogy??
És ezt miért egy magyar oldalon teszed fel, ahol 90 %-ban csak magyar árakkal tudunk szolgálni?
Kezdjük ott, hogy itt 2*90 euróból max. a lakás bérleti díját tudnátok kifizetni, erre még rájön a rezsi....
Havi 100 euró simán elmegy egy fő kajálására.
Halvány lila gőzöm nincs, hogy Szlovákiában milyen árak vannak.
Ha Budapestre akartok költözni, szívesen leírom az árakat és a lehetőségeket, de Szlovákiáról gőzöm nincs és nem is érdekel :D
Na, én talán tudok segíteni ex-szlovákiaiként.
Lakásra alsó hangon számolj 100€+rezsit, elég nehéz olcsó albit kifogni.
Kaja megint csak 100€/per fő, és abból még csak a tipikus magyarost eszed (paprikás krumpli, krumplis tészta, ilyen-olyan főzelék, rakott krumpli, túrós tészta).
Telefon, Tv, bérlet, az stimm. Szórakozás...háát, 20€-nél többet hagysz ott egy étteremben, de persze vannak ingyenes programok is.
Ruhára, sminkre nem tudom, mennyit költesz, ha 20€-t írsz, az 20€.
Háztartásra is elég 20€, elvégre konyharongyot meg felmosót nem veszel havonta.
Viszont nektek még egész jó fizetésetek van.
(mi 400€-re voltunk 4en, anyu, apu, meg mi ketten, a gyerekek, annyi, hogy nálunk nem volt lakbér, és alacsony volt a rezsi. na, meg kocsi se)
Na hát ha ez is megfelel akkor leírom a mi példánkat, euróba átszámolom Neked a forintot, hogy jobb legyen az összehasonlítás:
Lakbér: 160 euró
Rezsi: 70 euró
Teló, net: 40 euró
Bérletek: 65 euró
Kaja: 160 euró (Nekünk ez kettőnkre bőven elég egy hónapra)
plusz van 50 euró hitelünk (már csak 1 évig fizetjük, 2016 decemberben lejár)
Ez össz-vissz 545 euró/hó, de akkor ebben már minden benne van.
Párom 380 eurót keres, én 500 eurót.
így marad havi szinten 335 eurónk, ebből kb 135 eurót félrerakunk, 200 eurót elköltünk, szórakozás, ez-az. Hát, olyan átlagosan élünk szerintem,
Ja és ez főváros, Budapest, de vidékről költöztünk fel, ott sem olcsóbb kb semmi szerintem nálunk sokkal, annyi, hogy mostmár kb Budapesten a duplája egy lakbér annak, amit mi fizetünk, de minden más ugyanolyan árú kb.
"Ha nagy gondot okoz az euro, akkor szorozz be mindent 3-mal :)"
Ennyi erővel írhattad volna forintban is.. :D
Egyébként szerintem keress egy fórumot, ahol szlovákiaiak vannak. Itt nagyrészt magyarok vannak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!