Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért a nő feladata a házimunka? Tényleg van nő aki ezt szereti csinálni?
Én home officeban vagyok, állandó telefonálás +készültségben. Ő irodai munka. Én többet keresek, ketten együtt 500.000 (több amúgy, csak van egy hitelünk és ennyi marad)
Gyerek előtt együtt takaritottunk, de minden kevesebb volt, kevesebb holmi kevesebb rendetlenség és több idő. Pl a mostani nappalinkat és a gyerek szobát akkor kb nem is használtuk, csak a többit.
2 év alatt nyilván mindent megcsinaltam amit meg lehet, de már ott kezdett bántani a dolog hogy ha valamire nem jutott időm vagy energiám akkor csesztetett de nem csinálta meg. Azért is bántott h miért alszok napközben, miközben néha hulla fáradt volam.
Mióta dolgozok ez kb számomra a tarthatatlan állapot. Elvárja és ki is mondja h ez a nő feladata. Annyira dühít hogy elhagynám a francba, abszolút nem ilyen volt házasság előtt. Azt mondja hogy más haverja se csinál semmit.
Nem lopja a napot gépezéssel vagy mobilozással. Hanem csak a saját maga számára fontos dolgot teszi meg, pl a virágait ő ápolgatja, van sok. Meg a kert ill autó dolgait de az nem rendszeres. A kertet Amúgy én is szeretem, pl füvet vágni.
Egyre pofatlanabb, ha gyűrött a ruha, azért is szól. De kikel magából ha megleckéztetem, hogy akkor mosson, vasaljon magára. Néha annyi minden van, hogy nem időben vasalom ki és meggyűrődik.
Szerinte itthon dolgozok, jutna idő mindenre.
Kezdem gyűlölni, komolyan elgondolkoztam, hogy elválok. Évről évre rosszabb. Cselednek gondol.
Néha nem is az a bajom hogy egyedül csinálom, hanem hogy mellé bunkó és elvárja.
"én így nőttem fel. Benti munka női munka. Kinti munka ferfi munka. Én így tanultam. "
És gondoltál már arra, hogy más meg nem így tanulta, esetleg nem az otthon látott mintát akarja tovább vinni, mert nem ért vele egyet? Durva, milyen szűk látókörű emberek vannak, nálatok a nő volt a házicseléd, akkor mindenkinek így kellene élnie...
Mellesleg, te otthon vagy gyerekkel. A kérdező dolgozik, nem 0-24-bem otthon van, hogy gyerek mellett beleférjen takarítani, pont annyi szabadideje van, mint a férjének, miért kellene 3-szor annyi munkát csinálnia?
Egyébként, ez az erőltetett kinti-benti munka alapból abszurd felosztás. Nálunk én vagyok a kertesebb, én gondozom a veteményest, a virágokat, én festem a kerítést, a kisházat, mert én ezt szeretem csinálni, kikapcsolódás nekem. Akkor most nem kéne csinálnom, ha akarom, mert kinti munka, férfi dolog?
ahogy a többi nő is megteszi.
Rosszul tudja. Nem minden nő cseléd. Ahogy te sem, én sem. Szívesen megcsinálom amúgy a házimunkát, de a férjem ugyanúgy odaáll a tűzhely elé vagy elindít egy mosást. Nekünk már tinédzser gyerekeink vannak, ők is tudnak teregetni és elmossák maguk után amiből ettek.
Nem kell anyukának cselédnek lenni, mert a havarjai se csinálnak semmit. Éljen a here haverjaival, velük összeillik.
Ha már gyűlölöd, itt nincs mit tenni. Ez nem élet. El kell válni.
17, majd ha te is visszamész dolgozni, több gyerek mellett, egyszer összetorlódnak a dolgok, és a férjed annyit tesz, hogy lefotózza a kupit és eléd áll, hogy te vagy a legtrehányabb nő a világon, akkor majd beszélgessünk erről újra. En is tapasztaltam, hogy az otthon babázó nőknek kicsit nagy a szájuk, és csúnyán tudnak gúnyolódni más, már dolgozó nőkön, akik "képtelenek" a házimunkát megcsinalni. Aztán jön a koppanás, de akkor meg bedühödnek, elfelejtik, miket mondtak előzőleg, es szidnak mindent és mindenkit.
Igen, a takarítónőé.
Menj hozzá olyanhoz ki mellett megengedheted, hogy más takarítson, sokan tesznek így.
"De most magambol kiindulva.. elmegy hajnal 4kor a ferjem es este 7-8kor ér haza vagy haza sem tud jönni. Hetvegen nem dolgozik. Ennyit van a családdal eszembe nem jutna ilyenkor vele csináltatni bármilyen házimunkát."
Tudod, normális párok előbb megteremtik az anyagiakat, és utána vállalnak gyereket, hogy apunak ne kelljen napi 12 óráznia a család megélhetése érdekében, kimaradva a gyerekei mindennapjaiból. Pont ezért, a többségnél apuka nincs távol 4-től este 7-8-ig, hogy azt lehessen mondani, szegénynek nehogy részt kelljen már vennie a házimunkában, mert hullafáradt.
Az átlagcsaládban a férfiak és nők is kb. napi 8 órát dolgoznak, ergo nincs ok arra, hogy fel kelljen őket menteni a hàzimunka alól. Mondjuk, én a férjemnek nem azt nem engedném, hogy házimunkázzon, hanem hogy napi 12-14 órát dolgozzon és legyen távol a családjától. De ugye kinek mi a fontos. Nekünk a család és az együttlét.
Bár nálunk nincs is hiszti azon, hogy még kell fognia a seprűt, főzni is szokott, nem érzem, hogy ettől férfiatlan lenne. De inkább egy seprűt férfi és apa legyen velünk mindennap, mint semmilyen.
Mond akkor meg a férjednek, hogy akkor te felmondasz és akkor szépen húzzon több munkahelyre és akkor te maradsz a NŐ. Ő meg ugye a "rendes" szerepek szerint lesz a családfenntartó, de legalább annyit keressen mint most ti ketten, mert nem adsz lentebb!
Persze nehogy megtedd, csak kíváncsi lennék erre mit mond.
"
"Szerintem nincs nő a földön, aki ne gyűlölné a férfiakat, csak ezt mélyen elnyomjuk magunkban, hogy túléljünk.""
Én sem gyűlölöm őket, és mindig olyan párom volt/van, aki képes ellátni magát és meg is teszi. Konkrétan elmosogatni sem engedett, mikor ő főzött az ő lakásában. Mondjuk én sem várom el, hogy nálam mosogasson.
#37 ennek normálisnak kellene lennie, de ha egy pali csinálja, akkor el kell ájulni:D
Mikor dicsért meg egy férfi ilyenért egy nőt?
Nekem megköszöni a párom ha főzök és meg is dicsér érte. De én is őt.
De nem várja el, hogy főzzek, ahogy én se tőle.
Ha pattogna, hogy neki minden eset meleg étel kell, akkor kapna kifőzde címeket.
"Menj hozzá olyanhoz ki mellett megengedheted, hogy más takarítson, sokan tesznek így."
Nem kell takarítónő. Takarítsanak felváltva. Eszem megáll, mit gondolnak egyes farkak magukról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!