Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi a véleményetek arról, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek arról, ha ma egy férfi a házasságkötéskor simán lecseréli a születési vezetéknevét a nőére?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez még mindig nem olyan gyakori, mint a régebbi formák, hogy a feleség változtat nevet - sőt talán még az is, hogy mindkét fél a régi nevét tartja meg, talán már ez is gyakrabb lehet mint az, hogy a férfi venné fel a nőét...

Kedvesemmel 2 éve vagyok együtt, de még abból a 2 évből is csak az első pár hónap volt úgy, ahogy mindenkinek kezdődik, nagy lángolás és csak legyen minden romi, aztán elkezdtünk mindent egyre komolyabban gondolni, már 1,5 éve kimondtuk egymásnak a "0. igent", hogy egymással akarjuk leélni az életünket...

Ami a kérdésben szerepel, hát azt még nem gondoltam úgy, hogy tuti így tennék, de a gondolata már azért párszor megfordult a fejemben... Egyszerűen azért, mert ami a szerelmet illeti, egész életemben arra vágytam, hogy oda jussak, ahol most is állok, hogy pontosan milyen szerelmem is legyen (18 évesen kaptam meg ezt, most 20/f vagyok)...

A szerelmemen és a szeretteimen kívül (akik szintén tudják, ki vagyok, ha máshogy hívnak, akkor is) egyetlen ember sem érdekel a régi iskoláimból, leszámítva egy-két barátot, de a többiek azért se számítanak nekem, mert én korábban amúgy sose voltam jó kapcsolatteremtő és -tartó, és nem kevés konfliktusom és balszerencsém is volt azzal a jó pár régi ismerősömmel, akik ma már mit sem jelentenek nekem.

Szóval az lenne a lényeg, hogy ha megváltozna a vezetéknevem, az akár azt is jelentheti számomra, hogy lezárva a régi életem, az újban pedig csak Neki élek.

Csak simán véleményeket szeretnék látni, nem megjegyzéseket. Köszönöm.

2014. nov. 13. 11:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/82 anonim ***** válasza:
100%
Nekem teljesen mindegy igazából, bár én a kötőjeles megoldást preferálom. Ebben az esetben mindkét fél lehet pl. Kiss-Kovács.
2015. aug. 4. 17:58
 72/82 A kérdező kommentje:
Mi amúgy se használnánk kötöjelet... De azért köszi az utolsót is:)
2015. aug. 9. 19:01
 73/82 anonim ***** válasza:
Az ő döntése, azt csinál amit akar. Engem az sem zavarna ha feleségem nem akarná felvenni a nevemet, még az sem ha eszébe se jutna. Fölösleges papírmunka.
2015. aug. 19. 12:10
 74/82 anonim ***** válasza:
Tesómnak a vőlegénye fog nevet változtatni, mert a sajátját utálja.
2015. aug. 27. 20:05
 75/82 A kérdező kommentje:
köszi a legutóbbiakat is :)
2015. szept. 16. 19:36
 76/82 anonim ***** válasza:

Olyankor teljesen érthető, ha valaki nagyon rossz viszonyban van a családjával vagy esetleg örökbe adták stb és nagyon nem akar hozzájuk tartozni. Meg akkor is, ha valami nagyon macerás hülye vezetéknév volt, ilyenkor azért a családdal előre egyeztetve, de valószínűleg ha nekik is napi gyötrelem a nevet betűzni mindenhol, megértik. De konzervatívabb családban nem kéne ezzel megbántani a rokonokat.

Ha neked ez segít új életet kezdeni, csináld. De arra tényleg vigyázz, hogy ne veszítsd el a saját személyiségedet, mert még NAGYON fiatalok vagytok, még 5 év múlva is nagyon fiatalok lesztek (te biztos, párodról nem láttam hogy írtál volna kort), simán szétmehettek még, és ezt nem szabad megkockáztatni. Sőt, a legrosszabb, hogyha teljesen elveszíted önmagad, akkor AZÉRT fogtok szétmenni, és utána véged... Erre vigyázz, és akkor nem lesz baj.

2015. szept. 16. 20:00
 77/82 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó (tegnap esti), teljesen igazad van abban, hogy nem szabad önmagam elveszíteni, illetve mi mindenre kell vigyázni... Ugyanakkor az a helyzet, hogy barátaim nemigen vannak (Neki azért van pár, de szintén nem sok). Szüleimmel természetesen nem akarom megrontani a viszonyom (nekik még a mindennél is többet köszönhetek), de ha úgy alakulna, hogy távol élünk tőlük (sajnos-nemsajnos, erre sokszor annyi az esély, mint hogy jelenlegi lakóhelyen lenne egyszerre jó munka is meg fizu is), és esetleg időben ritkábbra változna a kapcsolattartás is, akkor (a pár közvetlen rokonom szeretetén *kívül* persze) belül se marad valamicske kötelék köztem és a múltam között, mivel már most is kb olyan az arány, 1-2 emberrel chatelek néha fbukon (és ez az 1-2 fő annak a 10-20-szoros halmaznak a része, akikkel esetleg sok éve voltam jóban)...

Természetesen a többi belső tulajdonságaimról (pláne amiket mások is szeretnek bennem) és a gondolkodásmódomról (e felsorolt 2 dolog bizony a nagy részét megadják az ember személyiségének) nem szándékozom lemondani, ha pedig mindkettőnket együtt nézzük, abban a szemléletben szeretnénk élni, hogy örökre egymás mellett a helyünk (ha problémánk lenne, azt is együtt kell megoldani, nem pedig kidobni mint a jelenlegi használati tárgyakat és fogyasztási cikkeket)... Egyébként így, hogy idén is már megvoltak a szülinapjaink, én 21 vagyok, Ő pedig 19, és természetesen pár év még mindenképp eltelik a házasság előtt. =)

2015. szept. 17. 08:24
 78/82 anonim ***** válasza:
Ebben a helyzetben megtudlak érteni,ha felveszed a feleséged nevét,még abban is,ha mondjuk olyan kaliberű neved lenne,mint pl. B#zi,Géczi,Hugyi,Hugyecz,Behány,stb.
2015. okt. 11. 16:24
 79/82 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a kommenteket, elnézést ha semmi újat nem mondok :)

Ha neked és a párodnak ez így megfelel, senkinek semmi köze hozzá. Nem az ötvenes években élünk :). Én igazából nem nagyon látom mi ebben a hatalmas dilemma, nők tucatjai veszik fel a férjeik neveit, tök ugyanaz a helyzet veled is... nem hiszem hogy ez hátrányt jelentene. A férjem egyébként felvette kötőjelesen az én nevemet, így tapasztalatból írhatom, hogy kicsit vicces hogy a gyerekekkel kapcsolatos kérdőíveken sehol nincs "apa születési neve" ezért be kell passzírozni valahová pluszban :). De lehet hogy mire ti odáig juttok már lesz neki hely.

2015. okt. 12. 14:42
 80/82 anonim ***** válasza:
Aranyos vagy, vedd fel nyugodtan a nevét.
2015. okt. 26. 14:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!