Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon féltékeny vagyok a nővéremre! Mit tegyek?
Szerintem szánalmas vagy. Irigykedsz a nővéredre, ami nagyon gyerekes dolog...és emellett még undorító is. Idegesít a TESTVÉRED boldogsága? Milyen testvér vagy te ba...meg? Én örülnék ha a nővéremnek is lenne férje, munkája....pedig annyira nem voltunk jóban egyébként.
Amúgy kb úgy viselkedsz mint a nővérem...25 voltam amikor férjhez mentem, van jó munkám, hobbim, gyakran járunk el szórakozni barátokkal stb...
A nővérem irigy volt rám ezek miatt. Neki se pasija se munkája, se barátai. Anyánkkal él 33 éves létére, a mai napig....Az esküvőnk után pár nappal töltötte a 30-at.
Mikor mondtam neki hogy ahhoz hogy legalább párja legyen ismerkedni is kéne...nem mondott rá semmit. Anyámtól hallottam vissza, hogy persze mert nekem minden olyan könnyen összejött....és ő nem lenne ilyen szerencsés...
Nos erről csak annyit, hogy nem jött könnyen a férjem sem. 5 évig voltak szar kapcsolataim, mire végre rátaláltam.
Érettségi után az első 3 szakmámmal nem találtam munkát, és vissza kellett mennem 2 évre jogot tanulni. Azzal már lett egész jól fizető állásom. (A suli első évének vége felé jöttünk össze a férjemmel)
Szóval megszenvedtem mindenért, nem csak úgy az ölembe hullott...a suli elég nehéz volt. Valamint a férjemet megelőző 5 év szakításokkal, csalódásokkal nem volt épp kellemes élmény.
Keres jó munkát ha nincs, ha kell tanulj hozzá, keress jó pasit és ugyanott leszel ahol a nővéred. Mi ezen olyan nehéz?
Nem irigykedni kéne hanem cselekedni...
Milyen jó hogy az ember ir egy jóindulatú hozzászólást és totál le van pontozva miatta.... óóó, menjetek a ****-ba, csak azért is ! :)
-ezt is pontozhatjátok le, vagy bokám tudja ki pontoz le folyton mindent !!!!!! -
Júj, és ha lepontoznak?
Összedől a világod? vagy mi a szar lesz akkor, ha lepontoznak?
Vannak emberek akik egyszerűen szerencsésebb csillagzat alatt születtek mint mások. Kezdjük ott hogy szebbnek született. Mit is jelent ez lányként? Sok sok önbizalmat és több barátot akik szintén a szekered tolják.
A szülők se egyformán szeretik gyermekeiket akármennyire is tiltott dolog ezt kimondani. Ezek lassan ördögi spirálba taszítják, majd amikor már lent van akkor jön még egy segélykiáltás.
Ha valaki a földön fekszik nem azzal segítek rajta hogy belerúgok egy jó nagyot.
nézzük:
volt lehetőséged egyetemre - de nem mentél
az hogy kövér vagy -- sport, étkezésre figyelni és kész (ha betegség miatt, akkor orvos)
párod neked is lehet, de nem ilyen hozzáállással
Semmi sem késő, legyen ez a féltékenység a motivációd! Lehet nem azonnal fognak rendeződni a dolgaid, de meríthetsz ebből erőt, hogy "helyrehozd" az életed. Sacc per kábé 1-2 év, attól függően, mennyire sikerült elhíznod. Voltam én is túlsúlyos, aztán átestem a másik végletbe, anorexiával kerültem kórházba. (Most normál a testsúlyom.) Sosem voltam éltanuló, nem hulltak az ölembe a dolgok. Keményen megküzdöttem a jelenlegi alakomért és be kell valljam, nem voltam egy nagy szépség. Messziről elkerültek a pasik. Nem is volt jó stílusom, sem valami szép arcom. Megtanultam igazán jól sminkelni (brutál, mennyire össze lehet rakni akárkit egy jó sminkkel és az archoz illő szemöldökkel), vágattam egy hozzám illő frizurát, vettem egy csomó új ruhát. Önsegítő könyveket olvastam, amiből sikerült összeraknom magam és helyre rakni az önképemet. Egyetemre jártam, elvégeztem nem is rossz eredménnyel (egyszerűbb volt, mint a középiskola, mert sokkal inkább csak azt kellett tanulnom, amit szerettem is), szereztem közben egy pasit, aki eljegyzett és jövőre esküvő.
Lehet soknak tűnik most, hogy azt írtam, 1-2 év alatt tudod összeszedni magad és ezt az időszakot keményen végig kell küzdened, de mi az az 1-2 év, ha utána a hátralévő életedben nem mások boldogsága után kell irigykedned, hanem olyan életet élhetsz, amilyenről most álmodsz.
Egyébként nagyon ajánlom a lifetilt.hu-t a legelejétől, a Hozzád hasonló nőknek való, akiknek kell egy seggberúgás az élettől, hogy rájöjjenek, kezdeni kell magukkal valami értelmeset.
Dühös vagy. Most semmit nem tudsz tenni, csak majd ha lenyugszol. Gondold át az életedet, céljaidat, ha lecseng az esküvő. Nővéred sem 1 nap alatt hozta ezt össze.
Lehet, hogy rájössz, hogy nem vágysz olyasmire ami most megvan a nővérednek. Hiszen te más személyiség vagy, más ember.
Amit most esetleg tenni tudsz, az az, hogy belátod holnapra nem változik meg az életed, sem holnaputánra. Ezt talán el tudod fogadni.
Aztán, elkezdheted kérdezgetni magad a látszólagos céljaid mögött lévő érzelmi motivációról:
Miért akarok lefogyni?
-tetszeni akarok a fiúknak?
-tetszeni akarok magamnak?
-büszke akarok lenni magamra?
-érezni akarom, hogy van célom?
-érezni akarom, hogy elérhetem a kitűzött célom?
Miért akarok 'samponreklámos' hajat?
-olyan akarok lenni mint a nővérem?
-több figyelmet akarok a családomtól?
-több akarok lenni, mint eddig?
-szépnek akarom érezni magam?
-elégedett akarok lenni magammal?
-elismerő pillantásokra vágyom az utcán? stb.
Ezek le tudják állítani a benned lévő negatív gondolati spirált, és egy jobb, tudatosabb szemlélet felé terelhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!