Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem akar elvenni a párom?
Úgy irigylem azokat a nőket, akiknek lehet esküvője, van kihez tartozniuk nyilvánosan is felvállalják őket. Leánykori álmom, hogy valaki szeressen annyira, hogy feleségül vegyen.
Párommal többször átrágtuk a témát, szeret, de utálja az esküvőket, szerinte páváskodás, és a szülei is csúnyán váltak el. Közben meg másoknak azt meséli, szerinte is fontos a papír. Múltkor megkérdezte(barátnőmmel,aki most házasodik menyasszonyi ruhát néztünk) milyen ruha tetszett nekem. Miért érdekli, ha soha nem akar elvenni?? 6 éve élünk együtt, én főzök mindennap, mosok, takarítok, van saját keresetem, mindig kedveskedek neki, valami finomsággal. Úgy élünk mint a házasok... Tudom, hogy nagyon szeret ép ezért nem is fogom elhagyni, csak fáj, hogy én nem vagyok annyira értékes nő, akit el lehet venni feleségül.
Tehát én csak párom k.rvája vagyok? A kérdező is csak a párja k.rvája? Na ne írjatok már hülyeségeket!!!
Normális párkapcsolatban élek, ahogy a kérdező is!
Vicces, hogy azért pontoztok le, mert én nem akarok férjhez menni. Az meg megint hülyeség, hogy azok mondják ezt, akiket nem akarnak elvenni! Mint fentebb írtam, volt párom elvett volna, de NEM AKARTAM! Nem azért, mert nem szerettem, hanem mert FELESLEGES önigazolásnak tartom.
Ha együtt maradunk, így is együtt fogunk maradni, ha nem akkor meg úgy is elválunk. Én normális felnőtt embernek tartom magam, előző párommal is elintéztük a különválásunkat normális felnőtt emberek módjára, a papír csak bonyolította volna a dolgot.
A kedves "csak akkor szeret igazán, ha elvesz" gondolkodású embereknek elárulom, hogy az országban évente 24-25 EZER (!!!) válás zajlik le, majdnem a házasságok fele válással végződik. Na, most lehet lepontozni.
Kedves kérdező! Döntsd el, hogy mi a fontosabb! A párod, aki imád, vagy egy darab papír. Ha az utóbbi, akkor hagyd ott és keress valami bunkót, aki majd elvesz, hogy maga mellett tarthasson. Ismét lehet lepontozni. :D
Egyébként az is hülyeség, hogy ha eddig nem vette el, akkor soha... Egyik barátnőmnek 7 év után kértem meg a barátja a kezét. Nem azért várt eddig, mert előtte nem volt biztos a kapcsolatban, hanem mert ennyi időbe telt, hogy összegyűjtse a pénzt arra a gyűrűre, amit kinézett, hogy az a tökéletes... 28N
Szerintem ha ilyen alap dolgokban nem értetek egyet, akkor nem jó az irány. Nincs nekem azzal semmi bajom, hogy ha egy pár megegyezik abban, hogy nem házasodnak össze, mert nem olyan fajták (pl. 21-es). De amikor az egyik ember zsigereiben ilyen, a másik olyan - szerintem hosszú távon okozhat problémákat, ha nem is nyilvánul meg ennyire konkrétan, csak felületes piszkálódásokban. Egy kapcsolatban szükséges, hogy az alapértékek, alapelvek egyeztetve legyenek, senki ne mondjon le a másikért semmiről aránytalanul. A pici, kéttanús esküvő (ahogy fentebb többen javasolták) megoldás lehet, mert kb. mindkettőtüknek arányos lenne a kompromisszum.
26N
Én ezzel a kérdéssel kapcsolatban mindig felvetek egy másikat.
'Szeretem én azt a bizonyos embert, hogy olyat is megtegyek érte, amihez nincs kedvem?'
- Ha a válasz IGEN, akkor nincs ez a probléma. Mert ha tudom, hogy nekem semmit se jelent (semleges), neki viszont pozitív dolog, annak a kimenetele ugye POZITÍV, vagyis, ha szeretem úgy igazán, megteszem érte
- Ha a válasz NEM, mert számomra negatív, neki pozitív, de az én érdekem és véleményem fontosabb, akkor nem engedek. Viszont ilyen emberhez meg nem kell hozzámenni.
A kapcsolat a kompromisszumról szól, nem arról, hogy mindig a nő engedjen.
EZ ugyan az, mint hogy benn legyen-e a férj a szülőszobán.
Ha a férfi nem akarja, de a nő igen, jönnek a vélemények, hogy 'nem lehet kényszeríteni a pasit'.
Ha a férfi akarja a nő nem, akkor meg 'nincs jogod megfosztani ettől'
Na, hogy is van ez kérem szépen???
"Kedves kérdező! Döntsd el, hogy mi a fontosabb! A párod, aki imád, vagy egy darab papír. Ha az utóbbi, akkor hagyd ott és keress valami bunkót, aki majd elvesz, hogy maga mellett tarthasson. Ismét lehet lepontozni. :D "
Na akkor ezt fordítsd meg:
A férfinek mi a könnyebb? Egy darab papírt aláírni, ami neki nem jelent semmit, vagy az, hogy ezzel a cselekedettel ne tegye boldoggá, akit ÁLLÍTÓLAG szeret...
Jó lenne a másik oldalt is megnézni, mielőtt ekkora öngólokat produkálsz...
Ez igazán érdekes... Mikor a férfinak kellene aláírnia, akkor CSAK egy darab papír, de közben meg azt hajtogatjátok, hogy ez NEM CSAK egy darab papír... Hogy is van ez?
Azt mondjátok, hogy milyen egy szemét a párja, hogy nem hajlandó aláírni azt a papírt a szerelme kedvéért, de nézzétek a másik oldalt is! Az nem szemétség, ha valakit rá akarnak kényszeríteni valamire, amit nem akar, csak azért hogy ezzel legyen bizonyítva a kapcsolatuk?
Ha az én párom mindenáron házasodni akarna, csak hogy ezzel bizonyítsam neki, mennyire fontos a kapcsolatunk, elgondolkodnék hogy vajon mennyire bízik bennem, ha egy papírra van szüksége ahhoz, hogy biztos legyen a kapcsolatunkban.
Persze ennek két oldala van. Szerencsére nekem olyan párom van, aki szintén nem akar házasodni, ezt mi már rég tisztáztunk. Az előző párom sem csinált problémát abból, hogy nem akartam házasodni.
Ha házasodni akartok, házasodjatok, de tartsátok tiszteletben, hogy vannak olyan emberek, akik nem akarnak!
Ha ez nem tetszik a kérdezőnek és mindenképpen házasságot akar, keressen más, de nem biztos, hogy a leendő férje is fogja annyira imádni, mint a mostani párja... Ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!