Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért nem akar elvenni a párom?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem akar elvenni a párom?

Figyelt kérdés

Úgy irigylem azokat a nőket, akiknek lehet esküvője, van kihez tartozniuk nyilvánosan is felvállalják őket. Leánykori álmom, hogy valaki szeressen annyira, hogy feleségül vegyen.

Párommal többször átrágtuk a témát, szeret, de utálja az esküvőket, szerinte páváskodás, és a szülei is csúnyán váltak el. Közben meg másoknak azt meséli, szerinte is fontos a papír. Múltkor megkérdezte(barátnőmmel,aki most házasodik menyasszonyi ruhát néztünk) milyen ruha tetszett nekem. Miért érdekli, ha soha nem akar elvenni?? 6 éve élünk együtt, én főzök mindennap, mosok, takarítok, van saját keresetem, mindig kedveskedek neki, valami finomsággal. Úgy élünk mint a házasok... Tudom, hogy nagyon szeret ép ezért nem is fogom elhagyni, csak fáj, hogy én nem vagyok annyira értékes nő, akit el lehet venni feleségül.

2014. júl. 9. 23:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
27%

Én 23 éves lány vagyok, én se akarok házasságot, mert:

- a szüleim nekem is csúnyán váltak el, ez biztos nagy hatással volt rám

- szerintem a házasságban ellustul az ember (főleg a férfiak képzelik azt, hogy nem kell már semmit megtenni a nőért)

- gyerekkoromban se álmodoztam ilyesmiről

- Én simán rosszul lennék a gondolattól, hogy papíron legyek hozzákötve bárkihez is, pedig 5 éve vagyok együtt a barátommal, és nem tervezem "lecserélni"

- Ha az anyósod ne adj isten egy sárkány, aki beleszól a dolgaitokba, a házasság után végképp azt fogja képzelni, hogy azt csinál, amit akar

- drága mulatságnak tartom az esküvőt - persze biztos meg lehet oldani olcsón is, de ugye nincs bennem törekvés

- tudom, hogy a párom anyja még az esküvőszervezésbe is beleszólna, egyszerűen lerázhatatlan nő. Nagyon kedves, de nem veszi észre magát, tudom, hogy számomra az egész esküvősdi egy bazi nagy nyűg lenne, talán az oltárig se jutnék el

- kell a tudat, hogy ha menni akarok, elmehetek anélkül, hogy ügyvédet kellene fogadnom (hiába nem áll szándékomban "egyszer lelépni", de nekem ez így jó, nem akarom magam kötve érezni)

- nem vagyok vallásos, így végképp hülyeség lenne isten színe elé vonulni

- a barátomnak se vágya a házasság, szóval nem kell azon aggódnom, hogy önző vagyok-e ezzel a felfogással.

A Te barátod viszont önzőnek tűnik, mivel tudja nagyon jól, hogy örülnél, ha megkérné a kezed. Talán tényleg elkényeztetted.

L23

2014. júl. 10. 01:53
 22/90 anonim ***** válasza:
30%
Párom előtt volt egy hosszabb kapcsolatom, ő fontolgatta, hogy megkéri a kezem, de akkor sem akartam és 10 év múlva sem akarom majd. Azt hiszem, 28 évesen már nem vagyok egy tini csitri, hogy ezt ne tudjam eldönteni. Ti meg hitegessétek magatokat, hogy a házasságtól több lett a kapcsolatotok!
2014. júl. 10. 01:54
 23/90 anonim ***** válasza:
72%

Kedves 23 éves lány!

- a szüleim nekem is csúnyán váltak el, ez biztos nagy hatással volt rám

************* Nme mindenki válik el.

- szerintem a házasságban ellustul az ember (főleg a férfiak képzelik azt, hogy nem kell már semmit megtenni a nőért)

************** A házasság nem a nőnek egy kegy, hanem közös döntés, és közösen kell tenni azért, hogy működjön hosszabb távon.

- gyerekkoromban se álmodoztam ilyesmiről

************ Ok, én sem.

- Én simán rosszul lennék a gondolattól, hogy papíron legyek hozzákötve bárkihez is, pedig 5 éve vagyok együtt a barátommal, és nem tervezem "lecserélni"

*************** 23 évesen ez még rengeteget változhat, kis zsenge lányka vagy.

- Ha az anyósod ne adj isten egy sárkány, aki beleszól a dolgaitokba, a házasság után végképp azt fogja képzelni, hogy azt csinál, amit akar

************** Önállóan éltek, normális pasival, nem fog beleszólni. Ez csak egy városi legenda. A családunkban semmi anyós konfliktus nincs.

- drága mulatságnak tartom az esküvőt - persze biztos meg lehet oldani olcsón is, de ugye nincs bennem törekvés

******************* Egyetértek. De nem az esküvő a drága, hanem a lagzi, azt meg nem kötelező tartani.

- tudom, hogy a párom anyja még az esküvőszervezésbe is beleszólna, egyszerűen lerázhatatlan nő. Nagyon kedves, de nem veszi észre magát, tudom, hogy számomra az egész esküvősdi egy bazi nagy nyűg lenne, talán az oltárig se jutnék el

****************** Nme kell beavatni, hanem összeházasodni, és utána tájékoztatni. Nme kell lagzi. Minek? Ha nem akartok?

- kell a tudat, hogy ha menni akarok, elmehetek anélkül, hogy ügyvédet kellene fogadnom (hiába nem áll szándékomban "egyszer lelépni", de nekem ez így jó, nem akarom magam kötve érezni)

***************** Ja, ha ennyire komoly a kapcsolat! De tévedsz, a legcsúnyább perek pont a sokévi együttélés után vannak.

- nem vagyok vallásos, így végképp hülyeség lenne isten színe elé vonulni

*************** A polgári szertartásnak semmi köze a templomhoz. Én sem vagyok vallásos. A házasság nem vallási fogalom, hanem polgárjogi.

- a barátomnak se vágya a házasság, szóval nem kell azon aggódnom, hogy önző vagyok-e ezzel a felfogással.

*************** Ok, 23-25 évesen bőven belefér

A Te barátod viszont önzőnek tűnik, mivel tudja nagyon jól, hogy örülnél, ha megkérné a kezed. Talán tényleg elkényeztetted.

************** Ez mélységesen igaz.

2014. júl. 10. 02:13
 24/90 anonim ***** válasza:
64%

23-as: nem értem, miért vesézted ki minden egyes pontomat, bár miközben leírtam őket, tudtam, hogy lesz valaki, aki majd felvilágosít engem arról, hogy most még kicsi vagyok, ezért nem tudhatom, de nemsokára szét fog menni a kapcsolatom.

Leírtam a véleményemet, mert én is a nem házasodós típus vagyok, hátha a kérdező jut belőle valamire. Szerintem már elég érett vagyok ahhoz, hogy tudjam, akarok-e valaha is házasodni vagy sem. Az anyósos dolgot pedig nem alaptalanul írtam, a párom anyukája brutális, szóval engem rendesen frusztrálna az egész esküvőtéma.

Azt pedig, hogy a szüleim válás nagy hatással volt rám, nem azért írtam, merthogy szerintem előbb-utóbb mindenki elválik (bár a környezetemben szinte mindenki csonka családban nőtt fel), hanem azért, mert azt láttam, hogy az anyukám fellélegzett, felszabadult egy iszonyat sz*r házasságból, amiből csak többéves huzavonával tudott megszabadulni a papírok miatt.

No, a lényeg az, hogy előnyét nem látom, csak hátrányát, ez az én véleményem.

L23

2014. júl. 10. 02:24
 25/90 anonim ***** válasza:
68%

Ha nem akar elvenni, annak oka van. És ez nem csak lustaság...

És mi lesz, ha gyereketek születik? Majd megkéred, hogy méltóztasson a nevére venni?

2014. júl. 10. 04:00
 26/90 anonim ***** válasza:
79%

Aki nem akar eskvőt, közben meg tudja, hogy a párja vágyik rá, mindig azt érzem, hogy az illető "jobbra" vár. Hisz nincsenek kötelességek, amikor úgy van, jön egy jobb, lehet menni...:(

Ha az esküvő páváskodás, nem kell lagzi, két tanuval alá lehet írni egy hétköznap délelőtt. Akinek nem számít a papír az aláírja.

Én nem tudnék ezzel a tudattal élni a párommal, lehet hülyeség, de nekem igenis fontos, hogy felvállaljon, hogy tudjam hozzá tartozom, hogy összetartozunk. Persze nem mindegy a dolog gyerekvállalás szempontjából sem...Úgyhogy én szakítanék. Nem akarom ezt Neked javasolni, ezek az én érzéseim.

A válaszom a kérdésedre az, hogy azért nem, mert neki így is pont kényelmes minden...

24-N

2014. júl. 10. 07:13
 27/90 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem ne izgulj. Beszélj esetleg neki arról, hogy lehet 2 tanús kicsi esküvő. Amúgy pedig ennyi szánalmas embert. Nem veszi el, mert főz, mos, takarít? Miért ti az esküvő előtt nem csináltatok semmit és ezzel zsaroltátok ki? Aki szerint pedig a párja nem szereti, a házasság gondolatát talán, de a leírásból az jön le, hogy igen.Lehet jobban, mint itt sok elvett nőt.
2014. júl. 10. 08:01
 28/90 anonim ***** válasza:
100%

Tudja, hogy neked fontos az esküvő, ennek ellenére 6 éves semmi. Ez nem is fog elvenni, arra mérget vehetsz. Ő mindent megkap ettől a kapcsolattól, ami neki kellhet (te magad írtad, hogy úgy éltek, mintha házasok lennétek), neki ez így jó, az meg le van s..va, hogy neked nem, te többre vágysz. Ha ő is hangsúlyozza másnak, hogy neki fontos a papír (neked meg azt mondja, hogy páváskodás az esküvő, vagyis kifogást gyárt), akkor én, mint objektív szemlélő, azt a következtetést vonnám le, hogy élettársnak jó vagy, de lenne jobb is, akit majd elvenne. Azért 6 év után már akkor is ideje lenne lépnie, ha 18 évesen ismerkedtetek meg, ha meg ennél idősebek vagytok, akkor már el is késett, de nagyon. A kérdés nálad van: leültök megbeszélni vagy eldöntöd, hogy mennyi időt pocsékolsz még el egy meddő kapcsolatra.

Ellentmondasz a saját soraiddal, vedd észre: "Tudom, hogy nagyon szeret ép ezért nem is fogom elhagyni, csak fáj, hogy én nem vagyok annyira értékes nő, akit el lehet venni feleségül." vagyis jó vagy, de nem vagy elég jó. Majd ha eljön az elég jó, akkor akarsz repülni?

2014. júl. 10. 08:19
 29/90 anonim ***** válasza:
92%

Ha páváskodásnak tartja a párod, akkor legyen szolid kis esküvő, 2 tanúval, de szép ruhával.

Másrészt Te meg mond el neki, hogy neked ez mennyire fontos. És Te is szeretnél kapni valamit (önzőség egy kicsit vagy mégsem?).

Mert, ahogy látom elég sok mindent megkap tőled a párod, és ez neki egy kis jól bevált komfortzóna.

Zökkentsd ki belőle.

2014. júl. 10. 08:34
 30/90 A kérdező kommentje:
Nem véletlen mondom, hogy ő is szeret. Elvisz mindig nyaralni, nem kér tőlem egy vasat se, gyakran meglep virággal csak úgy, holott sose kérem. Sok mindenben támogat anyagilag, ha nagyon hónap vége van ad pénzt. Sajnos beteg vagyok egy jó ideje, de mindig ugrik, ha orvoshoz kell vinnie. Volt hogy ő főzött nekem vacsorát, mindig büszkén mutat be mindenkinek, szeret csak úgy spontán átölelni, megpuszilni, na meg a szexel sincs gond, 6 év után se tunyultunk el... :D
2014. júl. 10. 08:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!