Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem akar elvenni a párom?
Úgy irigylem azokat a nőket, akiknek lehet esküvője, van kihez tartozniuk nyilvánosan is felvállalják őket. Leánykori álmom, hogy valaki szeressen annyira, hogy feleségül vegyen.
Párommal többször átrágtuk a témát, szeret, de utálja az esküvőket, szerinte páváskodás, és a szülei is csúnyán váltak el. Közben meg másoknak azt meséli, szerinte is fontos a papír. Múltkor megkérdezte(barátnőmmel,aki most házasodik menyasszonyi ruhát néztünk) milyen ruha tetszett nekem. Miért érdekli, ha soha nem akar elvenni?? 6 éve élünk együtt, én főzök mindennap, mosok, takarítok, van saját keresetem, mindig kedveskedek neki, valami finomsággal. Úgy élünk mint a házasok... Tudom, hogy nagyon szeret ép ezért nem is fogom elhagyni, csak fáj, hogy én nem vagyok annyira értékes nő, akit el lehet venni feleségül.
Utolsó, nem egészen.
A házasság nem csak papír, hanem egy komolya jogi ügylet is.
És nem akarom részletezni, sokan megtették már itt is, és sok más oldalon, ha együtt élsz csak valakivel 10 évig, és mondjuk egy-két gyerkőc is befigyel, akkor nagyon könnyen a nő húzza a rövidebbet egy szakítás után, már csak azért is, mert általában ő marad otthon a gyerekekkel, és az ő karrierje sínyli meg a dolgot, ami a különválás után igen erősen megmutatkozik az anyagi lehetőségekben is. Persze bíróságra menni ilyen helyzetben is lehet, de sokkal kacifántosabb dolog.
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy jön a lelépő/kirúgott pasi azzal, hogy "ő dolgozott meg mindenért", ami persze akkor sem igaz, ha ténylegesen és nagyobb általánosságban ő vitt haza több pénzt. És a nő, főleg ha nincs komolyabb végzettsége, munkája, ott áll csupasz fenékkel sok év után.
Szóval észnél kell lenni. És a saját tanulást, karriert soha nem alárendelni egy élettársi kapcsolatnak.
Tehát a házasság csak biztosíték arra az esetre, ha elválnának? Igazán szép gondolat... :D
Csakhogy nem biztosíték! Egyik barátnőm 1 éve vált el, a házat elvesztette, mert nem tudta fizetni, a gyereket egyedül neveli és gyerektartást sem kap, mert a volt férje lelépett külföldre egy fiatal csajjal, ő meg jóformán halálra dolgozza magát, hogy fenn tudja tartani magukat. Most akkor miről beszélünk?
Egyébként szerintem elég komoly bajok vannak azzal a kapcsolattal, ahol az embernek már biztosíték (házasság kell) és nem elég a harmonikus kapcsolat. 28N
#14: Nyilván nem úgy értettem, hogy csak biztosíték, de ha valakiben ennyi bizalom és elkötelezettség sincs, az még rosszabb.
Ne jöjjön senki azzal, hogy "csak egy papír", mert ha az, akkor nem mindegy, hogy aláírja vagy sem? EZ egy kamu szöveg, semmi más.
Igen, 28 éves vagyok. 3 éve együtt vagyunk párommal (már előtte is ismertük egymást, jó barátok voltunk), együtt élünk, boldogok vagyunk és nem akarunk összeházasodni, mert felesleges felhajtásnak tartjuk. Mint ahogy Te is írtad, teljesen mindegy, hogy aláírjuk azt a papírt, vagy sem. :) Nos, mi nem írjuk alá, mert inkább hasznosabb dolgokra tesszük félre a pénzünket.
Lehet itt mindenfélét felsorolni, hogy ki miért akar házasodni, de a lényeg: aki ennyire esküvőt akar, az nem biztos a kapcsolatában és ezzel akarja megfogni a másikat.
Tudod, én 26 éves koromban ismertem meg a páromat, 10 évig voltunk együtt. AZ első 4 évben nem volt szó házasságról, utána ő hozta fel a témát, én nemet mondtam, mert nem éreztem magamat késznek rá. Pár év múlva én akartam, akkor meg ő nem erőltette. 10 év után váltunk el.
Azóta boldog feleség vagyok, 2 év után házasodtunk, egy olyan emberrel, hogy boldog vagyok, hogy megismerhettem, és együtt élhetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!