Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy mondjam meg a menyasszony...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy mondjam meg a menyasszonyomnak hogy szeretnék házassági szerződést aláíratni vele?

Figyelt kérdés
Nekem jól megy, ő meg alig keres valamit. Ugye a törvény szerint a házasság alatt bevitt vagyon fele-fele arányban oszlik meg, a valóságban pedig úgy néz ki hogy a nő visz mindent. Vagy alapítok még egy céget, aminek a válás után a bevétel fele az övé lenne mikor kb. azt se tudja milyen cég az. Meg persze a cég felét is megkapná.
2014. ápr. 2. 11:38
 71/106 anonim ***** válasza:
91%

"ugyanúgy" szereted, kérdező?

Ugyan hogy? Tudod, mi az, szeretni valakit? (és nem, nem a pénzre gondolok, azt látom, hogy teljes szívedből imádod)

2014. ápr. 2. 18:24
 72/106 anonim ***** válasza:
2%

mar ne haragudj, hazasok tobb mint fele vallik, a sok okos aki leszavaz, majd gondoljon erre mikor azert kell hitelt felvenni, h a sajatodat visszaszerezd, es o meg szerencses, a fonokom mindent 0 rol kezdett, a feleseg vegett, volt aki hajlektalan lett.

igy bizz.

2014. ápr. 2. 18:49
 73/106 anonim ***** válasza:
18%

Na, az ügyeletes ingyenélők jól leoltottak téged 8 oldalon keresztül. Mi az már, hogy nem akarod a fél vagyonodat a nőre iratni :D ?? Még ilyen férfit :D !

Az ilyen kérdésekre adott reakciók csak még jobban megerősítenek abban, hogy házasodni nem érdemes vagy legalábbis egy pöpec vagyonjogi szerződést mindenképpen szerkeszteni kell. Mert kész életveszély.

Nincs itt semmilyen inkorrektség. Egy törvény által biztosított lehetőséggel felül lehet írni a törvényes vagyonjogi rendszert. Bárki tehet szerződési ajánlatot és azt vagy elfogadja a másik, vagy nem. Nincs itt semmi probléma. Vagyis van, mert egyeseknek ez nem tetszik, de hát ne, hogy már az ő (torz) lelkiviláguk irányítsa más házaséletét, vagyoni helyzetét. Kérdező, nincs ebben semmi nehéz, odeállsz elé és elmondod szépen, hogy ilyen és olyan feltételekkel te házassági vagyonjogi szerződést kötnél. Nyilván azért, hogy ne lehessen téged kisemmizni egy válás esetén (mikor manapság a nők kezdeményezik a legtöbb válást). Ez magában a szerződés természetében van benne. Hogy egyeseknek nem tetszik ahogy előadod, ahogy tálalod, az csak mellébeszélés, mi másért kötne az ember ilyen szerződést, ha nem azért, hogy eltérjen az "ami az enyém, a tied is" elvtől? Másért nem is nagyon lehet felhozni a témát.

Szóval kérdező, csak határozottan, ne engedj az elvárásaidból, a te pénzed, a te döntésed.

2014. ápr. 2. 18:55
 74/106 anonim ***** válasza:
11%

Amelyik férfinek a vagyona mellett esze is van, az NEM nősül!

Te beviszed a vagyonod a házasságba, a nő meg kiviszi majd.

A nő meggazdagodik egy válásnál, a pasi meg elszegényedik!

Amúgy meg milyen dolog, hogy te beviszed a teljes vagyonodat,

míg ellenben a csajnak meg "egyetlen kincse van" csak, de már az is lyukas régóta!!!

2014. ápr. 2. 20:12
 75/106 anonim ***** válasza:
95%

"Ha fordul a kocka Én nem szeretném kisemmizni egy válásnál. Nem értem mi jogon is járna nekem az ő pénze. Én nem vagyok pénzéhes, mint itt sok válaszoló..."

De a párodat annak tartod! Tudod, én ebből a kérdésben azt látom, neked nagyon jól megy, szegény jelöltednek meg jó hogy csurran cseppen a te fizetésedhez képest és nagyon félted a jól jövő pénzed. Most ebből azt veszem le, bármit vesztek - ha kizárólag a te pénzedből lenne véve valami - akkor már már sajnálnád a feleségedtől. Ne haragudj, de nem értem minek akarsz házasodni, ha ennyire parázol hogy min kell majd osztozni, mert már te a válásnál tartasz pedig nem is vagy házas. Érdekes.

2014. ápr. 2. 20:29
 76/106 anonim ***** válasza:
95%
Ja azt kihagytam, hogy ha ezt így előadnád a menyasszonyodnak ahogy most itt leírtad, rögvest nemet mondanék neked, sőt; finisht. Én nem lennék olyannal, aki ennyire pénzéhesnek tart, hogy majd kiforgatom a vagyonából, mert én alig keresek valamit.
2014. ápr. 2. 20:33
 77/106 anonim ***** válasza:
80%

Nem olvastam a válaszokat,de biztos le leszek pontozva,mert ilyen kérdéseknél mindig szar,szemét aki egyet ért a házassági szerződéssel.

Nos én nő vagyok,párkapcsolattal,de nem házassággal,és bármikor gondolkodás nélkül aláírnék egy házassági szerződést,hogy ha a párom erre kérne.

Azt mondják erre,hogy aki ilyet kér az nem szeret,mert rögtön a váláson gondolkodik,de akkor a másik felet is el lehet ítélni olyan alapon,hogy miért nem írja alá,a pénz kellene neki,nem én?

Úgy gondolom,hogy ami az enyém az az enyém,ami a páromé az a páromé,és akkor majd a KÖZÖSEN megszerzett vagyont lehet felezni,esetleg a későbbiekben is lepapirozni ezt azt ami szükséges.Mert az szép,hogy közös,meg ami az enyém az a tied,hát ja,miénk ez a szép 120nm2-es családi ház,de ha szakítanánk nyilván nem adnám oda,nem felezném.mert nem ő dolgozott meg érte,nem ő kapta,nem az övé,egy ft-ja nincs benne.

Elhiszem,hogy a nincstelen embereknél ez nem téma,vagy felháborító,de aki érkezett a kapcsolatába vagyonnal,vagy akárcsak egy kis lakással,az nem szívesen vesztené el egy válás esetén és maradna ott pucér seggel.

És legyünk realisták,ha válás van, a nő ha nem is mindent visz,de amit TUD azt vinni fogja kézzel-lábbal,már csak azért is!

Szóval én azt mondom,hogy ha nem írja alá,akkor nem kell elvenni.Ha ennyire jelentős vagyoni különbségek vannak,akkor ez teljesen rendben van,és ha ebből cirkuszt csinál,akkor az esetleges válásodnál is az lenne!

(jöhet a lepontozás!)

2014. ápr. 2. 20:44
 78/106 anonim ***** válasza:
11%

Láttam a másik kérdésnél,hogy a csaj minden szórakozását és luxus dolgát a kérdezővel fizettetett.

Hát én a helyedben nemhogy szerződést íratnák,hanem el se venném.Keress egy iskolázottat,ne egy senkit,aki csak dugni való.Nőként írom.

2014. ápr. 2. 21:32
 79/106 Frigg ***** válasza:
73%

Nos, kedves kérdező, és az a pár boldogtalan hozzászóló, aki itt mindenkit pénzéhes szörnyetegnek titulált.

Ha jól veszem ki a soraidból, (valamint elkezdtem olvasgatni a másik kérdést is, de felfordult a gyomrom) pár éve már együtt vagytok a menyasszonyoddal, nem igaz? Milyennek ismerted meg? Mit gondolsz róla? MIÉRT akarsz vele összeházasodni, ha ilyen gusztustalan, bizalmatlan, lekezelő módon írsz róla?

Miért nem olyan emberrel jöttél össze, aki hasonló anyagiakkal rendelkezik, mint Te?

A házassági szerződéssel alapjáraton nincsen baj, mint ahogyan ezt elég sokan leírták már előttem, de a stílusod és a felfogásod igen... egyedi.

Hogy mondd el neki? Mutasd meg ezt a kérdést, meg a többit.

Ilyen undorító módon megalázni valakit, akit elvileg szeretsz...

Ilyen hozzáállással ne házasodjatok. Meg mi ez, hogy gondolkodás nélkül írja alá, ha meg nem teszi, akkor te nem veszed el. Azért még elolvashatja, vagy kap két másodpercet, hogy írja alá?

Szegény lány... bár mondjuk biztos tudja, mibe ment bele, mert nem hiszem el, hogy 3 vagy X évig el tudtad rejteni ezt a bűbájos egyéniségedet..

Az én férjem nem gazdag, én sem voltam soha milliomos, de van ahol még nem ez számít. Természetesen mindenki örül, vagy örülne, ha lenne miből gondtalanul költekezni, jó ha az embernek van pénze. De én el sem tudom képzelni azt, hogy valakivel együtt vagyok évekig, szeretem, de annyira nem bízok benne, hogy az hihetetlen. Arra jó, hogy együtt járjunk, a vőlegényem legyen, de hogy hozzá menjek azt már nem, mert biztos a pénzemet akarja.. WTF.

Ha én lennék olyan helyzetben, mint te, azon gondolkodnék hogy segítsem a társam, nem azon, hogy majd tuti elválunk és a zoknimat is elviszi...

Na mindegy, te dolgod...

23/N

2014. ápr. 2. 22:23
 80/106 anonim ***** válasza:
66%

foglaljátok azt is bele a szerződésbe hogy mennyit hízhat a terhessége alatt, és mennyi idő alatt kell lefogynia különben mással fogsz k..félni.

Nem ismerheted valami jól a nődet ha nem tudod megítélni, hogy gerinctelenül kiforgatna e a vagyonodból válás esetén avagy sem...szóval összeházasodni sincs sok értelme.

2014. ápr. 3. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!