Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam meg a menyasszonyomnak hogy szeretnék házassági szerződést aláíratni vele?
"Ha nem írja alá azonnal akkor nem fogom elvenni. Nem vagyok kíváncsi erre az érzelmi zsarolásra, hogy " ha ilyet akarok aláírni akkor biztos nem szeretem "
A legjobb dolgot teszed vele, ha nem veszed el. Szerintem megérdemel egy olyan férfit, aki nem félti tőle a pénzecskéjét, és inkább közös életet szeretne vele, nem olyat, hogy ez az enyém, ez a tied.
Szóval a legjobb döntés, ha inkább lefújod az esküvőt.
Szerintem pedig igenis jó dolog az ilyesmit előre tisztázni. Adott esetben megmenti a házasságot a jövőbeli vitáktól.
Mondjuk én jogászként nyilván racionálisabban gondolkodom e téren, mint általában egy szerelmespár, de én azt mondom, a szerződés jó dolog, és gyakrabban kellene alkalmazni.
(Egyébként a házasság előtt szerzett vagyonod mindenféle szerződés nélkül különvagyon - hacsak nem vagytok már most is élettársak, ugyanis az új szabályok szerint akkor a házasságkötés után visszamenőleg közös vagyon lesz az élettársakként szerzett vagyon is.)
Meg kell tehát különböztetni a bizonyítást megkönnyítő, tényállapotot rögzítő szerződést (amiben azt írjátok le, mi különvagyon), a tényleges házassági vagyonjogi szerződéstől, amiben a jövőre nézve is meghatározhatjátok pl. hogy semmi soha ne váljon közös vagyonná, vagy bármilyen rendelkezéseket tehettek, amit csak jónak láttok ezzel kapcsolatosan.
"Mondjuk én jogászként nyilván racionálisabban gondolkodom e téren, mint általában egy szerelmespár, de én azt mondom, a szerződés jó dolog, és gyakrabban kellene alkalmazni."
Itt a legtöbbünknek azt hiszem nem a szerződés ellen van kifogásunk, hanem a módján. Minden szerződés két feél megegyező akaratáról szól. Az, hogy én kikötöm, hogy te mit akarj, és azt te írd alá gondolkodás nélkül, legkevésbé sem felel meg a fentieknek.
ehet majd annyit, amennyit akar, vagy a fizetése arányában kevesebbet kap?
Értem én, hogy be akarod biztosítani a vagyonod, de ha így indulsz neki a házasságnak, inkább bele se kezdj.
A házasság arról szól hogy minden közös lessz, az élet a pénz, minden..
Aki igazán szeret valakit neki adná mindenét, nem sajnál töle semmit.
Szóval közös ház, közös pénz.
Aki nem akarja a másikkal leélni az életét minek házasodik meg?
azért gondold végig, hogy ki fogja neked a nyugodt családi hátteret megteremteni ahhoz, hogy a vállalkozásodban maximálisan teljesíthess... ki lesz az, aki majd hétvégén közli a gyerekkel, hogy bocs, kirándulás elmarad, mert apád pénzt gyűjt magának a válás utánra.
Plusz vedd bele, hogy ha mégis neki jobb állása lesz, a te céged meg befuccsol, ő nem köteles neked segíteni...
Nem a házassági szerződéssel van gond.
A stílusoddal van gond! De azzal óriási.
Mondd meg neki nyugodtan, hogy itt írjad alá kva gyorsan, mert nem akarom, hogy amikor rád jön az ötperc és számító hülye r*b*nc lesz belőled, akkor bukjak miattad, akármennyit. Lehet, hogy nem leszel az soha, de írjad alá, mert én így érzem biztonságban a tökeimet.
Szánalmas vagy!
Ha nem írja alá azonnal akkor nem fogom elvenni.
Te zsarolsz, és még járatod a pofádat... vállakozónak is ekkora tahó vagy? irigylem az üzlettársaidat... te leszel az, akinek pár év múlva se cége, se családja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!