Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam meg a menyasszonyomnak hogy szeretnék házassági szerződést aláíratni vele?
"Nekünk férfiaknak? Mire az általánosítás? Mondtam én, hogy nem főzök, mosok, takarítok, stb? Szerintem nem. Ti viszont már 9 oldal óta írjátok, hogy nektek ezért órabér jár. Ráadásul aranyárban. Kicsit túlértékelik magukat itt egyesek. És mondtam nem a kérdezőt védem, mert pont nem érdekel. Csak undorító a hozzáállásotok."
Ez nálunk sincs így hidd el. Nem kérünk pénzt a férjeinktől, eszünkbe se jutna. Itt konkrét szereplők vannak a kérdésben, konkrét élethelyzet, és egy férfi hozzáállása. Nem a te életedre és nem a mi életünkre, vagy életvitelünkre reagálunk.
Azt az egyet kell megérteni, hogy a konkrét kérdésben igenis ha minden anyagilag van levezetve, mármint minden anyagi értéket képvisel ami a kérdező részéről bekerül a házasságba, a nőt meg ennyire semmibe veszi, akkor igenis gondolkodjon el azon, hogy a női szerep mit takar.
Amúgy meg ha nem érdekel a téma meg a kérdező, miért szólsz hozzá egyáltalán?
Mi ezt úgy oldottuk meg feleségemmel, hogy én fizetek mindent rezsit, kaját, ruhát, benzint stb.
Amit feleségem keres az meg gyűlik neki a számláján.
Így ha elválnánk akkor sem a nulláról kell kezdenie az életét.
95, és hány férfi hú-von 90 kilós betegeket tök egyedül, 12 órás műszakban a kórházban???
És utána hazamegyek, megcsinálom a dolgom.
Az én párom is vállalkozó, napi 12-16 órát melózik azért, hogy jól menjen a vállalkozás, hogy egy ügyfélnek se mondja azt, most nem jó, nem fér bele, nem érek rá...
És én a saját magam munkája mellett lehetővé teszem neki, hogy távol lehessen 12 órát, és ne neki kelljen szaladni bevásárolni, meg a gyerekért az oviba, iskolába.
És igen, úgy érzem, szerepem van abban, hogy megteheti, hogy jól működjön a vállalkozása, mert ha neki kellene a háztartást is ellátni, akkor bizony néhány jól fizető partnernek nemet kellene mondania.
És bár nem tervezünk válni, házassági szerződésünk sincs, ebből a szempontból bizony a kérdezőt elítélem, mert bele se gondol, hogy mennyi munka van abban, hogy ő nyugodt családi háttérrel tudja gyűjtögetni a pénzét a válás utánra.
Kedves Kérdező, amikor megmutatod neki, és elmondod, mondd el neki mellé azt is, hogy ez pontosan mit jelent, mert nem biztos, hogy fogja érteni, és azt hiheti, hogy te a házasság alatt sem akarsz vele megosztani semmit, és hogy bizonytalan vagy az ő szándékait illetően.
Mondd el neki, hogy kizárólag a rossz statisztikák miatt akarod, nem azért, mert nem bízol benne, és hogy a házasság alatt minden, amit együtt használtok, az közös, és mindent megfog kapni, amire szüksége lesz. Esetleg érdemes lehet neki azt is hozzátenni, hogy fog kapni olyan dolgokra is pénzt, amihez nem kell kikérnie a te engedélyedet.
Tehát mondd el neki, hogy ez az egész csak a válásra vonatkozik, amennyiben az ne adj' Isten bekövetkezne. Cserébe te is megígérheted neki - akár írásban is a szerződésben - hogy a házasság fenntartása a te felelősséged is, és amennyiben te leszel hűtlen/stb., tehát te leszel a válás elsődleges okozója, akkor így és így módosul a szerződés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!