Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam meg a menyasszonyomnak hogy szeretnék házassági szerződést aláíratni vele?
Amikor nagyobb a gyerek,semmi nem akadályozza a nőt az előrejutásban,van rá épp annyi lehetòsége,mint a férjének.A gyerek csk kifogás.
Számíts rá,hogy be fog sértődni,mert ő sem különb az itt válaszolgatóknál.Nem feltétlenül kell külön kassza a házasság alatt,de ha céget tervezel,akkor nem árt bebiztosítani magad.
A menyasszonyod érdekében remélem, valami úton-módon rátalál erre a kérdésedre - és ha van egy csepp esze, azonnal vissza is adja a gyűrűt.
Te nem szereted őt, nem tudom, valamikor szeretted-e, de hogy most semmit nem érzel iránta, az egyértelmű.
A házasság nem azt jelenti, hogy lesz egy bentlakó házvezetőnőd, aki éjszakánként k.urva is...
Sajnálom szerencsétlen lányt, amiért ilyen érzelmileg nulla pénzeszsákba szeretett bele, mint te.
En megertelek.
Viszont ezeket a tenyeket az eljegyzes elott kellett volna megbeszelni vele, mielott a menyasszonyod lett volna.
Igy nem fair, hogy most akarsz alairatani vele akarmit. Ha nem tetszett volna neki, akkor lehet, nem lett volna a menyasszonyod.
"aláírja gondolkozás nélkül"
Értelmes ember gondolkodás nékül soha semmit nem ír alá. Neked ezt, mint sikeres vállalkozónak kellene a legjobban tudnod. Amúgy nekem semmi kifogásom a házassági szerződéssel szemben, ha az a két fél megbeszélésén, mindekettő egyetértésén alapul. De ez a gondolkodás nélkül aláírja stílus nagyon visszataszító. Nem szívesen lennék a menyasszonyod helyében.
24 nagyjából én is ezt mondtam, hogy a stílusa bicskanyitogató, de nem fogja...
A házassági szerződés amúgy jó dolog tud lenni.
"Ha nem írja alá azonnal akkor nem fogom elvenni. Nem vagyok kíváncsi erre az érzelmi zsarolásra, hogy " ha ilyet akarok aláírni akkor biztos nem szeretem "."
Hát márpedig ha nem írja alá azonnal a papírodat gondolkodás nélkül, te pedig képes vagy azonnal visszakozni, akkor bizony nem szereted. Áltathatod magad, befoghatod a füled, szemed, hogy ne halld, ne lásd ezeket a véleményeket, de ez így van.
Írass vele, de akkor az úgy fair, hogy ha nincs vagyonközösség, akkor egyéb téren is maradjatok elszeparálódva.Foglaljátok szerződésbe akkor azt is, hogy ki mennyi házimunkát végez, ki mennyi idejét pazarolja a közös dolgok elintézésére, ki mennyi ideig lesz otthon a gyerekkel (ha pici pénz keres, az is több, mint a gyes, miért egyedül ő mondjon le a fizetéséről...), ja meg persze mindenképp rögzítsétek azt, hogy mennyi az eszmei értéke annak, hogy kihordja a gyereketeket, mert ebben te nyilván részt venni nem tudsz, még ha az orvosi költségeket fizeted is, de ez még azt nem fogja fedezni, hogy az ő teste leamortizálódik, sose lesz olyan, mint előtte, lehet, hogy egyéb maradandó károk is lesznek. Rögzítsétek, hogy ő nem fogja ingyen anyádat ellátni, ha leesik a lábáról stb. De ezek csak tippek.
Tudod, a pénz az csak egy dolog, nyilván váláskor fáj, ha a kevesebbet kereső is ugyanannyit akar kihasítani a közösből, de a nőknek a házasságba bevitt munkája, az otthonteremtés és minden egyéb, amiért nem jár fizetség (kivéve, ha bejárónőd van, meg szakácsod, meg dadád...), de ő nem fogja tudni a váláskor visszakapni, mint te a pénzedet/az azon vett dolgokat. Nem véletlenül találták ki annak idején, hogy a házasság egy közösség: érzelmi, gazdasági értelemben is.
Jut eszembe, apró kérdés: te majd a tengerpartra jársz nyaralni, ő meg a sarki parkba sétálni? Te eszed majd a pármai sonkás szendvicset, ő meg a tesco-s májkrémeset, ha meg valami drágábbat akar magának, akkor rászólsz, hogy neked ezt nem lehet? Ő csak a kínaiból vehet magának cipőt? Hogyan képzelted ezt el? Kisebbségi komplexusod van, azért vagy együtt egy olyan nővel, akit láthatóan mélyen lenézel csak azért, mert kevesebbet keres? Szerintem egy házasságnak ennél többről kellene szólnia, akkor is, ha anyagilag te veszíthetnél többet.
"Nem vagyok kíváncsi erre az érzelmi zsarolásra, hogy " ha ilyet akarok aláírni akkor biztos nem szeretem ".
Te nem vagy kíváncsi a zsarolásra, de te zsarolod a menyasszonyod. Ha nem írja alá, nem veszed el, mondod. meg hogy gondolkodás nélkül alá kell írnia, ha nincsenek hátsó szándékai.
Mielőtt az itt kommentelőket kezded ekézni, egy önvizsgálat nem fog ártani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!