Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam meg a menyasszonyomnak hogy szeretnék házassági szerződést aláíratni vele?
"Ha szeretnéd, az lenne a normális egy házasság során, hogy ami az enyém az a tiéd is. "
Ez így van pontosan, de Én a házasság utánról beszélek. Sose lehet tudni mikor lesz válás, a ma a házasságok 50%-a végződik válással.
Ha a cég sokmilliós veszteséget termelne az adósság felét is megkapná! Hallottam már olyanról is, hogy "menő üzletember" adósságfelező taktikaként csinos kis balekfeleségeket keresett.
A céged házasság elött szerezted, ezért az különvagyon, de ezt érdemes házassági szerződésbe is bele foglalni.
Meggyőzéshez jó a fenti tanmese "vicces előadása".
"Ha kedvesen a cég közös lenne, és valamikor véletlenül tönkre menne, akkor Te is fizethetnél saját zsebből pár tízmilliót."
#6, nagyot akartál mondani, de ha jobban belegondolsz, pont ezzel beszéltél a nők ellen, a pénzközpontúság mellett. Hahaha.
Kérdező, azért azt ugye tudja a nőd, hogy mivel foglalkozol? Az olyan közeli kapcsolat tud lenni, ahol nem. Nehéz tanácsot adni ebben. Házasságot miért kell erőltetni? Gondolj bele, miért? Nem költői, mi szól mellette?
A házasságok nem csak úgy "hopp" végződnek válással. Kell hozzá nagy adag bizalmatlanság, nemtörődés, önzés, és még néhány hozzávaló.
Ha két ember tesz a párkapcsolatért, akkor az nem végződik válással.
Viszont semmit sem lehet garantálni az életben. Azt sem, hogy te mindig sok pénzt keresel. Mi lesz akkor a szerződéssel, ha fordul a kocka? A feleséged ötször annyit keres majd, mint te. És váláskor szemrebbenés nélkül elviszi a saját vagyonát, te pedig egy bőrönddel és egy húszéves kocsival leszel gazdagabb.
Így is aláírnád a szerződést?
"A kérdező kommentje:
Ha nincsenek hátsó szándékai akkor gond nélkül aláírja gondolkozás nélkül."
Gané egy ember vagy, kérdező. Inkább vegyél magadnak egy dugó, mosó, takarítógépet.
Azt írod, "ha nincsenek hátsó szándékai, aláírja"
Mármint ezt most. Nem évek múlva, mikor esetleg válnátok.
Na most ha MOST sem vagy abban biztos, hogy MOST vannak-e hátsó szándékai, akkor miért akarod elvenni? Mert hogy elmérgesedő helyzet, csúnya válás jöhet, az egy dolog, de hogy MOST nem tudod megítélni az érzéseit, az irtózatos gáz.
Nem ördögtől való dolog a szerződés szerintem sem, de te teljesen rossz oldalról közelíted a témát.
14-esnek:
Természetesen. Mindenki annyit vigyen ki, amennyit beletesz. Ha fordul a kocka Én nem szeretném kisemmizni egy válásnál. Nem értem mi jogon is járna nekem az ő pénze. Én nem vagyok pénzéhes, mint itt sok válaszoló...
Ha nem teljes szívből szereted akkor miért akarod feleségül venni?
16.
És ímé hozzá jövén egy ember, monda néki: Jó mester, mi jót cselekedjem, hogy örök életet nyerjek?
17.
Ő pedig monda néki: Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten. Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat.
18.
Monda néki: Melyeket? Jézus pedig monda: Ezeket: Ne ölj; ne paráználkodjál; ne lopj; hamis tanubizonyságot ne tégy;
19.
Tiszteld atyádat és anyádat; és: Szeresd felebarátodat, mint temagadat.
20.
Monda néki az ifjú: Mindezeket megtartottam ifjúságomtól fogva; mi fogyatkozás van még bennem?
21.
Monda néki Jézus: Ha tökéletes akarsz lenni, eredj, add el vagyonodat, és oszd ki a szegényeknek; és kincsed lesz mennyben; és jer és kövess engem.
22.
Az ifjú pedig e beszédet hallván, elméne megszomorodva; mert sok jószága vala.
23.
Jézus pedig monda az ő tanítványainak: Bizony mondom néktek, hogy a gazdag nehezen megy be a mennyeknek országába.
24.
Ismét mondom pedig néktek: Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak az Isten országába bejutni.
"Természetesen. Mindenki annyit vigyen ki, amennyit beletesz. Ha fordul a kocka Én nem szeretném kisemmizni egy válásnál. Nem értem mi jogon is járna nekem az ő pénze. Én nem vagyok pénzéhes, mint itt sok válaszoló..."
Tehát amennyit beletesz.
Mennyire tudnád felértékelni a leendő feleséged otthon elvégzett munkáját? Mondj egy összeget.
Akkora gyökerek itt néhányan! Ha valaki házassági szerződést akar az nem azt jelenti hogy nem szereti a menyasszonyát.. Jöttök itt a "minek veszed el?" kommentekkel. Ez egy biztonsági lépés, olyan mint bukósisak: reméled hogy soha nem esel a fejedre, de ha mégis akkor jó ha van.
Kérdésedre válaszolva: legyél vele őszinte, csak így lehet neki elmondani. Szerintem nincs miért kiakadni ezen, remélhetőleg ő sem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!