Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szerződést, hogy szokták fogadni a nők?
Szerintem ez teljesen nő függő.
Én nő létemre mondom, hogy semmi baj vele, és én is kötni fogok, szerintem akinek nincs hátsó szándékai az aláírja.
Mi nem kötünk mert egyikünknek sincs semmije.
Minden esetre azt gondolom (és a párom is, aki FÉRFI) hogy bizalmatlanság így indítani egy kapcsolatot. Aki alá akarná iratni velem, ahhoz nem mennék hozza. A vőlegényemnek, aki szeretne elvenni kell legyen annyi bizalma felém, hogy nem viszem el, csak ami az enyém volt esetleges válás esetén...Egyébként a házasság előtt szerzett vagyon, amúgy sem közös, akkor?
Minden esetre mi ugyanúgy gondoljuk a párommal, probléma megoldva:) Minden esetre nem túl étvágygerjesztő egy ilyen szerződéssel indítani a házasságot, szerintünk.
"Egyébként a házasság előtt szerzett vagyon, amúgy sem közös, akkor? "
Tegyünk fel egy példát. Anyukád megöröklik az Anyukája lakását, neked adja összeházasodtok. Ne adja az ég de másnap elüt az autó meghalsz. Jogilag amiért a nagyszüleid egész életében megdolgoztak az a te férjed örökli, nem a szüleid.
Anyukád megöröklik az Anyukája lakását, neked adja összeházasodtok. Ne adja az ég de másnap elüt az autó meghalsz.
Azt gondolom ilyen esetben a férjemtől nem sajnálnám a lakást, hiszen szerettük egymást. Másrészt, ha valakinek az én családomból szüksége lenne a laksára, lenne annyi gerinc a páromban, hogy "visszaadja" nekik a lakást.
Legalábbis tartom annyira egyenes embernek a páromat és magamat is, hogy nem fordulhat elő olyan körülmény, hogy ne így döntenénk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!