Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házassági szerződést, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házassági szerződést, hogy szokták fogadni a nők?

Figyelt kérdés
Általában simán aláríják vagy jön a nagy dráma, hogy "jajjj hát nem bízol benne"?
2013. márc. 3. 22:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:
60%

Pontozással nem kell foglalkozni.

Oké mindenki bízik mindenkiben csak a jog más. Én amióta ezt az oldalt olvasom őszinte véleményem hogy nem normális az a férfi aki házassági szerződés nélkül házasodik, ha van valamije.

2013. márc. 3. 22:31
 12/85 anonim ***** válasza:
73%
Én simán aláírnám. Vannak nagyon gusztustalan nők, és mi a garancia arra, hogy 40éves koromra nem hülyülök meg én is?!:)
2013. márc. 3. 22:32
 13/85 anonim ***** válasza:
80%
Tekintettel arra, hogy a házasságok több mint fele válással végződik, és mindenki úgy megy bele, hogy mi a másik feléhez fogunk tartozni, egyetértek azzal, hogy akinek van valami vagyona a házasság előtt, az szerződést akar írni, legyen az férfi vagy nő.
2013. márc. 3. 22:35
 14/85 anonim ***** válasza:
63%
Láttam én már itt olyan kérdést is, hogy a volt feleség a felvett szocpolt is elakarta perelni mert a gyerekek nála vannak szöveggel.
2013. márc. 3. 22:37
 15/85 anonim ***** válasza:
71%
Nő vagyok, ha van pénze, és tudok róla, zokszó nélkül aláírnám, ha van pénze, de eddig nem tudtam róla, eléggé rosszul esne, és elgondolkodnék rajta, ha pedig nincs pénze, nevetségesnek tartanám.
2013. márc. 3. 22:38
 16/85 anonim ***** válasza:
76%

Biztos van aki bizalmatlanságnak érzi, én viszont simán aláírnám - sőt én javasolnám ha nem merül fel.

Ez így korrekt, jobb előre tisztázni a dolgokat mint szemérmességből meg "jaj az olyan bizalmatlan, mintha a váláson gondolkoznánk" ezt elhallgatni, aztán a házasság után jön rá a két fél, hogy marhára nem ugyanazt gondolják az anyagiakról. Ha nem válnak akkor nem tök mindegy mit írnak le? Ha pedig válnak akkor meg talán egy sárdobálással kevesebb van.

2013. márc. 3. 22:42
 17/85 anonim ***** válasza:
44%
Mi nem kötöttünk, eddig nem is volt szinte semmink, van helyette közös hitelünk. Ha lett volna valamije és alá akart volna íratni, akkor nagyon rosszul esett volna és nem hiszem, hogy hozzámegyek, bármennyire is szeretem, mert azt gondolnám, hogy nem bízik bennem. Persze vannak ugyanúgy számító férfiak is vagyonosabbak és nem hisznek a komoly házasságban, sem a párjukban, ők azok, akik köznek szerződést.HA nem bízol a párodban(?) már most, akkor ne vedd el.
2013. márc. 3. 22:48
 18/85 anonim ***** válasza:
50%

Nekem az a "gondom" a házassági szerződéssel a következő:

- A bevitt értékről úgyis dönt már a jog, hiszen létezik a különvagyon fogalma. Ebből a szempontból értelmetlennek érzem.

- A házasság közben szerzett vagyonról úgy rendelkezni egy szerződésben, hogy legyen keresetarányos, szerintem igazságtalan. A nők jó része évekre kiesik a munkából és csak gyest kap. De, hogy ne legyünk részrehajlóak, a férfi is lehet évekig munkanélküli a hibáján kívül, szerintem igazságtalan lenne ez alapján osztozkodni. Pl. a 2002 és 2004 között vásárolt dolgok 90%-a a nőé, mert akkor a férfi munkaképtelen volt betegség miatt. :o

Ha a fenti két esetet kiejtem, mert értelmetlennek/igazságtalannak tartom, akkor nem látom értelmét a szerződésnek sem.

Olyankor van szerintem létjogosultsága, amikor az egyik fél valami különösen nagy erőfeszítéssel rendkívüli vagyonra tesz szert, pl. egy találmánnyal, ami kizárólag az ő ötlete, a házastársa nem segített benne semmit. A mindennapi esetekben én a fentiek miatt nem látom értelmét megkötni.

(A halálozással kapcsolatos esetekre lehet végrendeletet írni, ezeket a példákat érvként én sosem értettem emiatt.)

2013. márc. 3. 22:49
 19/85 anonim ***** válasza:
49%
Elírtam: kötnek szerződést.
2013. márc. 3. 22:50
 20/85 anonim ***** válasza:
41%

18

Szerintem nincs igazad. Mi van akkor ha a feleség mondjuk keres 90 ezret, a férj 900at. Ilyenkor a házasság alatt megszerzett vagyon azért a férj vagyonát képzi.

2013. márc. 3. 22:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!