Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt valaki, aki úgy vette fel a férje nevét, hogy Nagy Botondné?
Ismerősi körömben 2 van ilyen aki fiatalabb úgymond. 30 alatti, és így vette fel a férje nevét.
Egyébként a nagymamáim viselték így, és anyu, amíg el nem vált.
Nekem semmi bajom nincs azzal ha valaki így veszi fel a nevét, csak kicsit nehézkes, ha pl idegenként mutatkozunk be, és nem mondja külön a keresztnevét, mert akkor hogy is kéne szólítani?
Ha pl idősebb lenne, akit alapból magáznék akkor nincs ilyen gond. Bár még akkor is olyan hideg és furcsa vezetéknéven szólítani valakit...
De én úgy gondoltam , hogy nem akarok né lenni. Nem vagyok a férjem toldaléka. Mert a né kb ennyit tesz ki, ha eltűnik a nő teljes neve a házassággal. És úgy egyébként a né végződés nem tetszett semmilyen formában.
Illetve a férjem vezetéknevét nagyon szeretem, szép. Az enyémből meg túl sok van, tucatnév úgymond. És mivel a saját teljes nevemet is meg akartam tartani, ezért a kötőjeles verziót választottam. Jól is hangzik, és különlegesebb:)
A férjem még poénkodott is vele, mikor most decemberben a húgának a karácsonyi lapra (ajándék mellé) azt írta hogy Miszter és Miszisz ....És a vezetékneve, ami az én egyik vezetéknevem is ugye, de nem írom le....:)
De én senkit pl nem nézek le és nem ítélek el az alapján hogy választ magának nevet. Csak a saját véleményemet írtam le.
Amúgy ismerősi körben még nincs túl sok házas. Akik vannak, ők vegyesen vették fel xné y z illetve kötőjeles, illetve csak vezetéknév csere verzióban.
27/N
Egyetértek Kérdező. Sokan felháborodnak, ha más véleményt is hallanak és nem csak a maguk igazát. Ez van, ők ezt támadásnak veszik, azért védik ilyen vehemensen a véleményüket.
Amúgy ez is egy rossz beidegződés, hogy "eltűnik" a feleség rendes, eredeti neve. Az sosem tűnik el. Kezdjük ott, hogy az összes hivatalos iraton ugyanúgy szerepel a lánykori név. A gyerek összes papírján is ott van az anya lánykori neve. Még halálunkban is megmarad, szegény nagymamámat mikor temettük, akkor is úgy mondták a nevét, hogy "Nagy Botondné, SZÜLETETT Kiss Borbála".
A bemutatkozásnál meg simán lehet a szólítás kérdésénél elgörgetni az akadályokat. Anyukám hivatalosan Nagy Botondné, de mindig úgy mutatkozik be, hogy Nagy Borbála, vagy Nagyné, Borbála.
Előző vagyok.
Nagyon sokáig úgy gondoltam, hogy én (a példánál maradva) Kiss Borbálából Nagy BOrbála leszek - de ez most nem szerencsés, mert akkor ugyanúgy hívnának, mint kedvesem hugát :D
Kötöjellel meg nem annyira tetszik... Úgyhogy vagy Nagyné Kiss Borbála leszek vagy Nagy Botondné :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!