Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt valaki, aki úgy vette fel a férje nevét, hogy Nagy Botondné?
Igen dednagymamam.
Nagymama mar megtartotta a sajatjat mert onnalo okos tanult no volt.
Szerintem akinek van sajat karaktere onnalo es tanult nem lesz senki ne je
"Szerintem akinek van sajat karaktere onnalo es tanult nem lesz senki ne je"
És ezt mondja az akinek kétszeri nekifutásra sem sikerült leírnia helyesen azt hogy ÖNÁLLÓ :D :D :D
Én is hagyományos formában vettem fel a férjem nevét, pedig diplomás vagyok. Ezzel nem lettem a tulajdona, csupán már a nevem is jelzi bemutatkozáskor, hogy asszony vagyok.
Igaz, így vadidegenek nem tudnak a keresztnevemen szólítani, de ezt egyébként is modortalanságnak tartom. Az szólítson keresztnéven, akinek megengedem és közelebbi ismerősöm.
Csak újabban divat, hogy a férj nevét nem akarják viselni. Igaz, ha elválnak, akkor nem kell a nevet megváltoztatni és az okmányokat kicserélni.
itt hatos. nekem tetszik az, ha mindketten felveszik a másik vezetéknevét, lásd annak idején a Deutsch-Für házaspárt. :)
De ha nem, akkor is elég a vezetéknevet felvenni, tehát Kis Borbálából lesz Nagy Borbála. Ha a férj nevéből nem derül ki, hogy nős, akkor fordítva miért fontos, hogy kiderüljön, hogy férjezett?
Èn xnè y a vagyok, de nincs semmi baj azzal hogy te igy vennèd fel. Anyukàm y xnè ès ugy mutatkozik be (akinek akar) ynè èva vagyok...ennyi.
Èn személy szerint megbàntam, hogy felvettem a nevet mert kèptelen vagyok megszokni, de ez is jelzi, hogy fèrjnèl vagyok ès a fèrjem nagyon szerette volna, nem lettem a tulajdona ès ettől mèg önàllò tanult nő vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!