Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Van itt valaki, aki úgy vette...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt valaki, aki úgy vette fel a férje nevét, hogy Nagy Botondné?

Figyelt kérdés
Úgy értem, a hagyományos formájában. Én éppen ezen gondolkodom, hogy talán így szeretném, és nem úgy, hogy Nagyné Kis Borbála. Nincs semmi bajom a leánykori nevemmel, nagyon szeretem, de elég konzervatív vagyok, és úgy érzem, talán Nagy Botondné szeretnék lenni, de nem tudom eldönteni még.
2014. jan. 9. 21:27
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
20%

Igen dednagymamam.

Nagymama mar megtartotta a sajatjat mert onnalo okos tanult no volt.

Szerintem akinek van sajat karaktere onnalo es tanult nem lesz senki ne je

2014. jan. 9. 21:31
 2/35 A kérdező kommentje:
Hát ez eléggé szélsőségesen feminista indoklás volt. Szerintem ilyen vehemenciával egy többszörösen elvált szingli lesz a tanult és okos nő.
2014. jan. 9. 21:33
 3/35 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem felesleges az "n" betűvel tökölni, legyen simán "Nagy Botondé" a név.
2014. jan. 9. 21:40
 4/35 anonim ***** válasza:
81%

"Szerintem akinek van sajat karaktere onnalo es tanult nem lesz senki ne je"

És ezt mondja az akinek kétszeri nekifutásra sem sikerült leírnia helyesen azt hogy ÖNÁLLÓ :D :D :D

2014. jan. 9. 21:41
 5/35 anonim ***** válasza:
60%

Én is hagyományos formában vettem fel a férjem nevét, pedig diplomás vagyok. Ezzel nem lettem a tulajdona, csupán már a nevem is jelzi bemutatkozáskor, hogy asszony vagyok.

Igaz, így vadidegenek nem tudnak a keresztnevemen szólítani, de ezt egyébként is modortalanságnak tartom. Az szólítson keresztnéven, akinek megengedem és közelebbi ismerősöm.

Csak újabban divat, hogy a férj nevét nem akarják viselni. Igaz, ha elválnak, akkor nem kell a nevet megváltoztatni és az okmányokat kicserélni.

2014. jan. 9. 21:43
 6/35 anonim ***** válasza:
56%
hát én a frászt kapom attól, ha valakinek a nevéből kimarad a keresztneve? szólítsalak Botondnének talán? Én férfi vagyok, de szerintem nem vagyok feminista azért, mert egyenrangúnak tartom a nőket a férfiakkal vagy igen? Egy nő csak annyit érdemel névnek, hogy jelezze, hogy a férjura tulajdona lett?
2014. jan. 9. 21:44
 7/35 anonim ***** válasza:
53%

itt hatos. nekem tetszik az, ha mindketten felveszik a másik vezetéknevét, lásd annak idején a Deutsch-Für házaspárt. :)

De ha nem, akkor is elég a vezetéknevet felvenni, tehát Kis Borbálából lesz Nagy Borbála. Ha a férj nevéből nem derül ki, hogy nős, akkor fordítva miért fontos, hogy kiderüljön, hogy férjezett?

2014. jan. 9. 21:47
 8/35 anonim ***** válasza:
45%
Anyukám úgy vette fel. Én nem tudom, hogy fogom felvenni, mivel nincs párkapcsolatom, ezért még nem tudom, mi lesz a leendő férjem neve. Ha illik a nevéhez, akkor ezt a hagyományos módot fogom választani, ha nem, akkor nem. Tehát majd a leendő férj neve dönti el, hogy "onnalo" leszek vagy valaki "ne je".
2014. jan. 9. 21:51
 9/35 anonim ***** válasza:
61%

Èn xnè y a vagyok, de nincs semmi baj azzal hogy te igy vennèd fel. Anyukàm y xnè ès ugy mutatkozik be (akinek akar) ynè èva vagyok...ennyi.

Èn személy szerint megbàntam, hogy felvettem a nevet mert kèptelen vagyok megszokni, de ez is jelzi, hogy fèrjnèl vagyok ès a fèrjem nagyon szerette volna, nem lettem a tulajdona ès ettől mèg önàllò tanult nő vagyok...

2014. jan. 9. 21:52
 10/35 anonim ***** válasza:
38%
9-es: és nem bánt, hogy a férjed viszont nem vette fel a te nevedet? Csak engem zavar, hogy a "gesztus" csak egyirányú?
2014. jan. 9. 21:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!