Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akinek orvos a férje, az hogy vette fel a nevét?
Mi az hogy a dr-t is? Röhejes, és szánalmas, amikor sokan úgy mutatkoznak be hogy dr. Kiss Jánosné, és még büszke is rá. Mikor meg kérdezem, hogy Ő a doktor, vagy a férje, akkor meg mondja hogy a férje.
De olyan is van, hogy csak a "sima" nevét mondja, dr. nélkül, és mikor elkérem a személyi igazolványát, akkor látom hogy doktor. De ilyen ember nagyon kevés van, és minden tiszteletem az Övék.
Egyetértek veletek!Én se szeretném felvenni,a dr.-t,de a párom meg ragaszkodik hozzá.
Mármint,ha bemutatkozok,tudják,hogy a Dr X.Y.-nak vagyok a felesége.
Én viszont jogtalannak tartom.
Köszi a válaszokat!
Az én párom is dr, de nem orvos. Ő is azt szeretné, ha használnám, hiszen mindenki tudja hogy az az ő érdeme, nem az enyém. Bár én továbbra is idegenkedek tőle.
Végül az lesz, hogy hivatalosan felveszem, de nem így fogok bemutatkozni.
(Ő egyébként matimatikus dr, nem "automatikusan" kapta az egyetem után, tényleg keményen megdolgozott érte, megértem hogy büszke magára)
Én pont most változtatok nevet.
Amikor összeházasodtunk, a férjem még egyetemre járt, így én xy-né lettem. Közben lejárt a személyim, és most már dr xy-néként akarták írni, azt meg nem. Szóval felvettem a vezetéknevét a sajátom mellé inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!