Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Akinek orvos a férje, az hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akinek orvos a férje, az hogy vette fel a nevét?

Figyelt kérdés
A Dr.-t is felvettétek?Ha,igen,hogy?
2013. ápr. 15. 15:44
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
11%
Én azt nem vettem fel x.y. Né lettem és lehetett így.a dr. Nélkül simán felvehető.mert viszont né szerettem volna lenni.nem muszály dr kovács istvánnénak lenned. Lehetsz simán kovács istvánné is.
2013. ápr. 15. 19:56
 22/31 anonim ***** válasza:
50%

Nekem volt egy tanárnőm dr. .....né volt, mindig kikérte magának a dr címet is, ha véletlen nem mondtuk szólt, hogy őt nem úgy hívják hanem dr....

Elég irritáló volt..

2013. ápr. 15. 22:00
 23/31 anonim ***** válasza:
3%

Még nem mentem férjhez, egyelőre nincs is kihez, de ha dr. lesz, akkor én is felveszem. Eleve én "Kiss Józsefné" szeretnék lenni, vagy "Kiss Józsefné Kovács Julika".

Ez nem kérkedés, elég sajnálatos, hogy ma egyből mindenkinek az jut róla az eszébe. Dédanyám is "dr. Kovács Jánosné"-ként használta a nevét, és büszke volt arra, hogy a férje jogász. Én is büszke leszek a férjemre, ha doktor lesz, ha nem. Ha ő használja a Dr.-t, akkor én is úgy veszem fel.

Mellesleg, mielőtt szó érné a ház elejét, majd én is szeretnék doktorálni.

2013. ápr. 15. 23:10
 24/31 anonim ***** válasza:
23%

na, akkor tegyük tisztába: van nagy és kisdoktori cím. a kicsi azoké akik úgymond a diploma mellé kapják, tehát jogász, orvos, állatorvos, gyógyszerész.

a nagyot azok kapják, akik végigcumizzák az egyetemet, doktoranduszként tanítanak, publikálnak, írnak egy laza 300 oldalas disszertációt, és utána végigcanossázzák a fokozatszerzési eljárást.

na, nekem az kicsit több a szememben. persze ezzel nem nézem le a kisdokikat sem, csak utálom ha villognak vele.

nem venném fel semmilyen formában a férjem dr-i fokozatát. az az övé. bár tény, h komolyabban veszik az embert és talán többet lehet elérni egy dr-os névvel mint a sima leánykorival. erre ismerek élő példát, méghozzá elég súlyos formában. házastársa volt egy dr-nak (egyetemi tanár volt a figura), felvette dr XYné formában, és a válás után is megtartotta. utána pedig egy élettársi kapcsolatból gyereke is született.

a történetben említett dr egyébként sosem villog, h ő az. csak a nevét mondja bemutatkozáskor.

a kedvencem a jegyzők: dr kiss béláné dr nagy aranka. szakadok. kellemes lehet bemutatkozni, aláírni, stb.

2013. ápr. 15. 23:31
 25/31 anonim ***** válasza:
60%
Annak üzenem, aki fizikus és a doktoriját fogja megkapni, hogy egy orvos jár sok évet az egyetemre, aztán még kb. 3-6 év további tanulás, szóval nem tudom mit irígykedik, ez még összeadva így is több, mint egy egyetem, meg a 3-4 év phd...
2013. ápr. 16. 15:39
 26/31 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem nem kellene lenézni a kisdoktori címet. Szerintem annak a megszerzése nehéz pl. az orvosin. Mondjuk azt nem értem a jogászoknak miért jár, pláne a gyógyszerészeknek, de ez nem lényeges, ez az én véleményem.
2013. ápr. 16. 15:42
 27/31 anonim ***** válasza:
42%
hát én meg ezzel az egésszel úgy vagyok, hogy egy matematikusnak, biológusnak, vegyésznek, stb hiába van doktori címe, sose fogják úgy szólítani, hogy doktor úr vagy doktornő...épp ezért szerintem nem helyes, hogy "ugyanazt" a címet kapják meg
2013. ápr. 16. 16:05
 28/31 anonim ***** válasza:
53%
Nem értem ezt a sok ellenzőt. A férje neve hivatalosan dr. Természetesen elvárja a férje, hogy használja, ha ez a neve. Aki nem tudja hogy ettől az feleség nem doktor, az hülye. Szerintem elég egyértelmű.
2013. ápr. 16. 17:30
 29/31 anonim ***** válasza:
4%
A férj neve hivatalosan dr. XY, tehát a felesége is dr. XY-né formájában veheti fel, mert így a HIVATALOS. Legfeljebb nem mondja hozzá, ha nem akarja. Nekem saját doktori címem van, de nem mondom bemutatkozáskor. Annak, aki nem érti, hogy a jogászok miért kapnak doktori címet üzenem, hogy el lehet végezni a jogot és aztán véleményt nyilvánítani.
2013. ápr. 16. 20:40
 30/31 anonim ***** válasza:
79%
Én a kardiológián vagyok főorvos, a férjem a sebészeten így mind a kettőnk nevében ott van a Dr. Ha a kórházon kívül valakivel találkozok akkor XY vagyok, ha a kórházon belül találkozok valakivel ott mondom a Dr.-t is.
2013. ápr. 16. 20:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!