Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akinek orvos a férje, az hogy vette fel a nevét?
Nekem volt egy tanárnőm dr. .....né volt, mindig kikérte magának a dr címet is, ha véletlen nem mondtuk szólt, hogy őt nem úgy hívják hanem dr....
Elég irritáló volt..
Még nem mentem férjhez, egyelőre nincs is kihez, de ha dr. lesz, akkor én is felveszem. Eleve én "Kiss Józsefné" szeretnék lenni, vagy "Kiss Józsefné Kovács Julika".
Ez nem kérkedés, elég sajnálatos, hogy ma egyből mindenkinek az jut róla az eszébe. Dédanyám is "dr. Kovács Jánosné"-ként használta a nevét, és büszke volt arra, hogy a férje jogász. Én is büszke leszek a férjemre, ha doktor lesz, ha nem. Ha ő használja a Dr.-t, akkor én is úgy veszem fel.
Mellesleg, mielőtt szó érné a ház elejét, majd én is szeretnék doktorálni.
na, akkor tegyük tisztába: van nagy és kisdoktori cím. a kicsi azoké akik úgymond a diploma mellé kapják, tehát jogász, orvos, állatorvos, gyógyszerész.
a nagyot azok kapják, akik végigcumizzák az egyetemet, doktoranduszként tanítanak, publikálnak, írnak egy laza 300 oldalas disszertációt, és utána végigcanossázzák a fokozatszerzési eljárást.
na, nekem az kicsit több a szememben. persze ezzel nem nézem le a kisdokikat sem, csak utálom ha villognak vele.
nem venném fel semmilyen formában a férjem dr-i fokozatát. az az övé. bár tény, h komolyabban veszik az embert és talán többet lehet elérni egy dr-os névvel mint a sima leánykorival. erre ismerek élő példát, méghozzá elég súlyos formában. házastársa volt egy dr-nak (egyetemi tanár volt a figura), felvette dr XYné formában, és a válás után is megtartotta. utána pedig egy élettársi kapcsolatból gyereke is született.
a történetben említett dr egyébként sosem villog, h ő az. csak a nevét mondja bemutatkozáskor.
a kedvencem a jegyzők: dr kiss béláné dr nagy aranka. szakadok. kellemes lehet bemutatkozni, aláírni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!