Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akinek orvos a férje, az hogy vette fel a nevét?
6-os vagyok: írtam, hogy nem így fogok emutatkozni, de a páromnak fontos.
Amúgy van 2 diplomám, és ha minden jól megy pár év múlva megszerzem a fizika doktorimat. Csak ezt ugye nem adják egy egyetem elvégzése után, mint az orvosoknak meg az ügyvédeknek, hanem bizonyítani is kell a szakmában.....
Azért fontos neki, mert az ő szakmájában (és az enyémben is) ennek súlya van. Nem minden matematikus dr, aki eddig eljut, nagyon jó. Nem "csak" elvégzett egy egyetemet, hanem utána évekig publikált, neki tanítania is kellett.
Míg ugye az orvosoknál az is megkapja ezt a státuszt, aki nem olyan kiemelkedően jó.
"Ő egyébként matimatikus dr, nem "automatikusan" kapta az egyetem után, tényleg keményen megdolgozott érte, megértem hogy büszke magára"
Mert egy orvos, "automatikusan" kapja, ha lejárt az egyetem. Ez azért egy kicsit szánalmas duma volt. Szerintem az egyik legnehezebb az orvosin kapni dr-i címet, vannak helyek, ahol majdnem utánad vetik.
Szerintem nem hat hivalkodóan egyáltalán, ha valaki úgy vette fel a párja nevét, hogy XY-né, akkor maradhat a dr is előtte, hiszen az. Aztán mindenki ossza be magának.
Én nem venném fel a párom nevét XY-né ként indulásból, úgyhogy ez esett is...
kedves az a válaszoló, aki szerint az orvosisok szülinapi torta mellé kapják a dr-i címet! megsúgom, hogy nem. oké, elhiszem, hogy a kedves férjed egy zseni, de ez nem azt jelenti, hogy azokat, akik 6+x éven át magolják az anatómiát meg a latin gyökérségeket, kevésbé illetné meg ez a cím!
mellesleg a párom Dr., nem fogom felvenni a nevét.
Nem akartam leszólni az orvosokat, elnézést.
De minden orvos dr, a fantasztikusan jó is és a kevésbé jó is. Az, hogy dr, "csak" annyit jelent hogy elvégezte az egyetemet, de nem garancia arra, hogy jó a szakmájában.
Hu...milyen vita lett itt... :D
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Ezek után elgondolkodom,hogy mi legyen.
Én mindenképpen úgy szerettem volna felvenni a férjem nevét, hogy ikszné ipszilon zé :) De ezt csak úgy tudtam megtenni, hogy a dr-t is kaptam a név elé. Már 8 éve vagyunk házasok, de még soha egyikünk sem mutatkozott be úgy hogy doktoroztunk volna.
A vitához: az orvosok és ügyvédek (és most már a gyógyszerészek) kapnak automatikusan dr-t az egyetem után. De ez nem azt jelenti, hogy ők a továbbiakban nem tanulnak már semmit. Az orvosoknak is és a jogászoknak sok-sok szakvizsga, tanulás következik még államvizsga után, csak ők már ezt doktorként teszik. Ennyi a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!