Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt valaki, aki úgy vette fel a férje nevét, hogy Nagy Botondné?
Még nem vagyok házas, de majd így szeretném. Vagy lehet, hogy Nagy Botondné Kis Borbála formában.
Zárójelben megjegyzem, bár nem mintha köze lenne hozzá bárkinek is, diplomások vagyunk mindketten, és a név felvétele és az iskolázottság nem függ egymástól. Miért is függne? Semmi racionalitása nincs.
Szerintem mindenki úgy vegye fel a nevét, ahogy neki tetszik. Elég szánalomra méltó, hogy ha valaki még abba is beleköt, hogy a másikat hogy hívják.
Érdekes tapasztalat, hogy milyen indulatokat tud kiváltani az emberekből a férjezett név kérdése.
Azért köszönöm a válaszokat. Örülök, hogy vannak azért még fiatalabbak is, akik a hagyományos verziót választják.
Belőlem nem vált ki indulatot a férjezett név, csupán a hozzáállás:
"Örülök, hogy vannak azért még fiatalabbak is, akik a hagyományos verziót választják." Ebből süt a lenézés, és a "jobb vagyok nálad" érzés.
Akivel "jobban bánnak": nem lehet, hogy te viselkedsz máshogy, mióta férjhez mentél? Önbizalom-hiányos voltál esetleg, és mióta van férjed, úgy érzed, érsz valamit?
Egyébként valaki írta, és nagyon érdekel, hogy mi indoka lehet egy férfinak, ha "ragaszkodik hozzá", hogy felvedd a nevét. Mert általában amire rárakjuk a nevünket, arról azt akarjuk, tudják, hogy a mienk. Pl. mikor belefirkantottam a nevem a Légy jó mindhalálig első oldalára, az azért volt, hogy ne nyúlják le, mint a pakkot.
Képzeljétek el, mi lenne, ha a férfiak -né helyett -fi képzővel felvennék a feleségeik nevét. Már nem mennének annyian félre, mert flörtölni sem lehet. "Szia, Nagy Margitfi vagyok, de szólíts Bélának."
Szeribtem az, hogy valaki hogy veszi fel nem konzervatívság kérdése.
Én nem akartam,mhogy a keresztnevem "Botondné" legyen.
A férjem is kérte hogy így ne.
Legfeljebb Nagy Botondné Kiss Birbála lettem volna, de akkor 26 karakter lett volna a nevem..
Csak kötőjellel vettem fel de így is 18 karakter.. (anyakónyvvezetőhöz odaele beszélt rá a férjem, pedig Nagyné Kiss Borbála akartam lenni, nem akarta a nétakkor inkabb ne vegyem fel..
Azert jó, mert ha elrontom, csak elé kell írni:)
Mindenki úgy veszi fel, ahogy akarja...az ember mögötte ugyanaz marad...
Viszont engem mindig bossszant, hogy a neked tetsző formában felevett nevűeknek nem tudom a kesztnevét...sosem..
Senki nem azt mondja, hogy Boris néni, hanem "tudod, a Kissné"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!