Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Van itt valaki, aki úgy vette...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt valaki, aki úgy vette fel a férje nevét, hogy Nagy Botondné?

Figyelt kérdés
Úgy értem, a hagyományos formájában. Én éppen ezen gondolkodom, hogy talán így szeretném, és nem úgy, hogy Nagyné Kis Borbála. Nincs semmi bajom a leánykori nevemmel, nagyon szeretem, de elég konzervatív vagyok, és úgy érzem, talán Nagy Botondné szeretnék lenni, de nem tudom eldönteni még.
2014. jan. 9. 21:27
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
70%

Még nem vagyok házas, de majd így szeretném. Vagy lehet, hogy Nagy Botondné Kis Borbála formában.

Zárójelben megjegyzem, bár nem mintha köze lenne hozzá bárkinek is, diplomások vagyunk mindketten, és a név felvétele és az iskolázottság nem függ egymástól. Miért is függne? Semmi racionalitása nincs.

Szerintem mindenki úgy vegye fel a nevét, ahogy neki tetszik. Elég szánalomra méltó, hogy ha valaki még abba is beleköt, hogy a másikat hogy hívják.

2014. jan. 9. 21:57
 12/35 anonim ***** válasza:
31%
5-ös, ez nem "új divat", már az anyósom is maradt a lánykori nevén, pedig ők több, mint 30 éve házasodtak, és a nagynéném sem, aki az '50-es években házasodott. Én kötőjeles lettem, de elsősorban azért, mert így jobban tetszett a nevem :) Semmi pénzért nem lettem volna "né", pláne ilyen formában (az már csak rátett egy lapáttal, hogy a férjem viccesen megjegyezete, hogyha né akarok lenni, el sem vesz, nem vagyok én öreg nyanya :D). Viszont egy barátnőm így akarja felvenni a nevét XY-né, pedig huszonéves, mert náluk falun még ez a szokás, szóval manapság is létezik, csak ritka.
2014. jan. 9. 21:57
 13/35 anonim ***** válasza:
45%
Imádom, hogy a pontozással nem a válasz hasznosságát jelzik az emberek, hanem, hogy mennyire értenek egyet azzal, amit a másik írt. Bazzeg, nem tetszik, nem tetszik, attól még vélemény, és minden vélemény hasznos, nem? vagy csak a tied? Ostobák.
2014. jan. 9. 22:02
 14/35 anonim ***** válasza:
48%
"Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted!"
2014. jan. 9. 22:09
 15/35 anonim ***** válasza:
53%
Igen, a HASZNOSSÁGÁRÓL, nem arról, hogy te egyetértesz-e...tényleg ilyen nehéz szöveget értelmezni?
2014. jan. 9. 22:13
 16/35 anonim ***** válasza:
57%
Igen van ! Én igy vettem fel a férjem nevét és nem érzem hogy a tulajdona lennék viszont ha bemegyek egy hivatalba és bemutatkozom mindjárt más hangnemben beszélnek velem mint amikor lánynéven mutatkoztam be. Ja és itt élek Budapesten!
2014. jan. 9. 22:16
 17/35 anonim ***** válasza:
57%
16-os, azért túlzásokba nem kellene esni... én is Budapesten élek, de életemben nem találkoztam még "más hangnemmel" azért, mert nincs férjezett nevem.
2014. jan. 9. 22:26
 18/35 A kérdező kommentje:

Érdekes tapasztalat, hogy milyen indulatokat tud kiváltani az emberekből a férjezett név kérdése.

Azért köszönöm a válaszokat. Örülök, hogy vannak azért még fiatalabbak is, akik a hagyományos verziót választják.

2014. jan. 9. 22:59
 19/35 anonim ***** válasza:
48%

Belőlem nem vált ki indulatot a férjezett név, csupán a hozzáállás:

"Örülök, hogy vannak azért még fiatalabbak is, akik a hagyományos verziót választják." Ebből süt a lenézés, és a "jobb vagyok nálad" érzés.

Akivel "jobban bánnak": nem lehet, hogy te viselkedsz máshogy, mióta férjhez mentél? Önbizalom-hiányos voltál esetleg, és mióta van férjed, úgy érzed, érsz valamit?

Egyébként valaki írta, és nagyon érdekel, hogy mi indoka lehet egy férfinak, ha "ragaszkodik hozzá", hogy felvedd a nevét. Mert általában amire rárakjuk a nevünket, arról azt akarjuk, tudják, hogy a mienk. Pl. mikor belefirkantottam a nevem a Légy jó mindhalálig első oldalára, az azért volt, hogy ne nyúlják le, mint a pakkot.

Képzeljétek el, mi lenne, ha a férfiak -né helyett -fi képzővel felvennék a feleségeik nevét. Már nem mennének annyian félre, mert flörtölni sem lehet. "Szia, Nagy Margitfi vagyok, de szólíts Bélának."

2014. jan. 10. 05:39
 20/35 anonim ***** válasza:
30%

Szeribtem az, hogy valaki hogy veszi fel nem konzervatívság kérdése.

Én nem akartam,mhogy a keresztnevem "Botondné" legyen.

A férjem is kérte hogy így ne.

Legfeljebb Nagy Botondné Kiss Birbála lettem volna, de akkor 26 karakter lett volna a nevem..

Csak kötőjellel vettem fel de így is 18 karakter.. (anyakónyvvezetőhöz odaele beszélt rá a férjem, pedig Nagyné Kiss Borbála akartam lenni, nem akarta a nétakkor inkabb ne vegyem fel..

Azert jó, mert ha elrontom, csak elé kell írni:)

Mindenki úgy veszi fel, ahogy akarja...az ember mögötte ugyanaz marad...

Viszont engem mindig bossszant, hogy a neked tetsző formában felevett nevűeknek nem tudom a kesztnevét...sosem..

Senki nem azt mondja, hogy Boris néni, hanem "tudod, a Kissné"

2014. jan. 10. 08:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!