Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt valaki, aki úgy vette fel a férje nevét, hogy Nagy Botondné?
Elso vagyok 26 eve!!! hazassagban elek magyar ferjem van de kulfoldon elunk 20 eve.
Soha nem vennem fel a ferjem nevet.
Mert szamomra a feudalista elnyomas jele a no né tulajdonjog kifejezese.
Tudjátok, mit tartok mélységesen felháborítónak és szomorúnak?
A nagymamám meghalt már 20 éve, a nagypapám él és virul. A sírkövön mégis legfelül ott van a nagypapám neve a születési dátummal, alatta a nagymamám férjezett neve olyan formában, hogy Kis Istvánné, születés és halál dátumával.
Ettől felfordul a gyomrom. Rengeteg Kis Istvánné van, akikről csak az derül ki, hogy kit szolgáltak.
9# annyira mindegy szerintem a nèv formàtuma..
A mi nevünk kötőjelesen èletkèptelen, pedig könnyebben megszoktam volna :-)
Nem a nèvtől lesz valaki valakinek a tulajdona. Valaki emlitette a hangnemet, nem vagyok önbizalom hiànyos, de tèny ha a fèrjem meg èn megyünk boltba pl akkor simàn sziasztokkal köszönnek, ha ott a 10 hònaposunk is akkor jò napottal,
vagy pl karàcsony előtt pulykàt rendeltem ês amig nem mondtam a teljes nevemet addig csak fokhegyről beszèlt velem a nèni, hogy persze biztos lesz majd jöjjek vissza stb.a nevem utàn meg kiderült van rendelès füzet stb....:-)
Igen.
de ez negyven évvel ezelőtt történt. A következő házasságomnál már biztos nem így történne, de komoly problémám, hogy nem tudom, hogyan, úgy megszoktam már, hogy "Nagy" vagyok
Ha örülök neki, hogy vannak még olyanok, akik a hagyományos módot részesítik előnyben, az miért is lenézése bárkinek is? És kinek van kisebbségi komplexusa? Nem épp neked, aki azt hiszed, hogy lenézlek téged Isten tudja, miért?
Az, hogy örülök neki, hogy vannak még, akik a hagyományos formát választják, az pont annyit jelent, hogy örülök neki, hogy vannak ilyenek, és nem jelent ennél semmivel sem többet.
A család eredeti rendje pedig, hogy a férj a fej, és a feleség pedig a segítőtárs. A férj annyira szereti a feleségét, hogy akár az életét is adná érte, a feleség pedig mindenben támogatja őt. Szerintem ezt szépen kifejezi a Nagy Botondné, és nem gondolom, hogy ez tulajdont fejez ki. Inkább gondolom, hogy egy olyan erős szövetséget, amiben a rend a fent említett, és nem fordítva.
Amúgy meg tényleg mindenki úgy csinálja, ahogy a békességét megtalálja, kívánom, hogy harmonikus kapcsolta legyen mindenkinek, bárhogy is csinálja. De azért már örülhetek, ha vannak még hozzám hasonlóak, és nem vagyok egészen egyedül a világban azzal, amit a házasságról és a névviselésről gondolok.
Dehogy nézem le a többieket.
És ti miért vagytok ilyen vehemensek, talán bántó volt valami a kérdésemben, hogy ilyen indulattal fejtitek ki a véleményeteket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!