Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pákosztos kutya az esküvőn?
Van egy 2 éves mopsz kutyánk, aki teljesen családtag.
Nagyon szeretjük és mindenképp azt akarjuk, hogy az esküvőn velünk legyen.
Nagyon szeret enni (a papírzsebkendőtől kezdve zöldség gyümölcs, nyers hús, kutyatáp, főtt étel, bármi jöhet).
Beidomítottuk, hogy pacsit adjon a falatért, ő pedig a koldulás során is adja a pacsit, hogy jöjjön a "lepattanó".
Aggódok azért, hogy az egész násznépet körbe kunyerálja és rosszul lesz, valamint, hogy a pacsikkal sok harisnyát tönkre tesz. Ezért gondoltam, hogy viszek a vendégeknek még 10-15 neylon harisnyát.
Tapasztalatok esetleg kutyás esküvőről?
Vagy, hogyan lehetne "kordában tartani"?
Ha ennyire fontos,hogy ott legyen...akkor fogadj egy embert,aki csak vele lesz...vigyáz mit csinál,mit eszik,merre megy!
Ennyi!!!
Mit kell ezen kattogni ennyit!?
Előző vagyok.
Még csak most olvasom,hogy a többiek is javasolták a "dogiszittert" :)...tehát ez a jó megoldás,több szót nem érdemel!
Sok boldogságot!
2 saját kutyám van, szinte ők a mindenem, de én pont ezért nem vinném el őket az esküvőmre, mert önzőségnek tartom. Remélem, nem bántódsz meg a válaszomon, csak jóindulatból írom, de szerinted az jó a kutyának, ha zajban, idegen emberek, egy rakat új inger között van, mindenki izgatott, nem tudja, hogy most mi van, ott a sok ínycsiklandó falat, és nem kaphat belőle.
A hétvégén én is esküvőre megyek, és jön velem az egyik kutyám, amíg szórakozom, szépen ellesz a kis szobakennelében, pihen a kocsiban. Szegénykém tuti azt sem tudná, hol a feje egy ilyen nagy ingerkörnyezetben, úgy hogy a gazda sem tudsz 100 %-osan ráfigyelni és korrigálni. Ha mindenáron szeretnéd, hogy ott legyen, akkor szoktasd egy szobakennelhez vagy van ilyen kör alakú rács, mint ez: [link] , ott nyugiban ellehet. Sok boldogságot!
Kérdező, szerintem ne vidd a kutyust, mert megijedhet, hiszen ilyen helyzetben még nem volt, ki tudja, hogy reagálna. Lehet, hogy végigpukizná izgalmában a napot, az pedig elég kellemetlen lenne, nem gondolod?
Ne legyél önző, azért mert Neked jó, nem biztos, hogy a kutyának is. Mint ahogy egy csecsemőt sem visz az ember esküvőre (legalábbis én nem vinnék)
Én mint vendég, nem örülnék ha kutya is lenne a szertartáson és a bulin.
Ha tényleg jólnevelt ahogy írtad, akkor mi a kérdés?
Fektesd be a széked mellé ahol további engedélyig fekszik majd. Néha elviszed magaddal pórázon egy negyed órára beszélgetni a vendégekhez aztán visszafekteted és jól nevelt kutyaként várakozik majd. Egy jól nevelt kutya nem szaladgál összevissza ha a gazdája nem ad rá felhatalmazást.
Lelkésszel/anyakönyvvezetővel megbeszélted hogy ott lehet-e a kutya? Nekem csak azért engedték meg hogy hozzam, mert segítőkutya, amúgy más kutyát nem engednek be pl. a templomba. A templom szent hely, egy mélyen hívőt durván megsérthetsz ha hobbyból viszel be egy kutyát. Én is előre megbeszéltem a lelkésszel, aki felhívta a kíváncsiskodók figyelmét, hogy nem poénból van ott a kutya. Még terápiás kutyát se engednek.
Mi nagyon kicsi esküvőt tartottunk, csak vacsora volt utána buli nélkül. Azon is szétunta magát a kutya, mert nem kellett dolgoznia, szaladgálni meg nem engedtem el. Az ó érdekében sem, bárki megtaposhatja véletlen ha szlalomozik az asztalok alatt.
Másnak a lagzijába pedig sosem vittem még, hiába lehetne, inkább megkértem egy rokont hogy legyen a segítségemre. Csak kínszenvedés a kutyának a kajaszag és a hangos zene illetve simogatásból is elég neki egy idő után (főleg az illuminált rokonokéból). Ha mégis mindenképp el akarod vinni, akkor ajánlom hogy egyetlen emberre bízd teljes felelősséggel és legyen végig pórázon, ez a kutya érdeke is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!