Valamiért utál a nővérem nem tudom miért?
Nyíltan tedd fel neki a kérdést: Miért utálsz?
Bár szerintem nem veled lehet a baj ha a szüleiddel is így bánik.
Nekem az a véleményem, hogy általában erről a szülők tehetnek. A szülők felelőssége úgy nevelni a gyerekeiket, hogy jó testvérek legyenek. Ha nem figyelnek az egyensúlyra, egyiküket jobban szeretik látványosan, vagy folyton összehasonlítják őket, akkor a testvérek egymás riválisaivá válnak, hisz küzdenek a szülői szeretetért.
Próbálj sokat beszélgetni a testvéreddel őszintén, elmondani az érzéseid, közös élményeket szerezni vele. A lelki sérülése súlyosságán múlik, hogy felül tud -e kerekedni a sérelmein /amit persze nem te okoztál!/. Lehet viszont, hogy örökre ilyen marad a viszonyotok, erre is készülj fel!
Nekem is van egy nővérem, nem nyaljuk faljuk egymást, ritkán mondjuk azt, hogy szeretlek. Tudja, hogy szeretem és kész. :) Sokszor ő is bunkózik, ebben a korszakban van, ennyi. De mikor például "dugóba" keveredtünk az autóval, elkezdtünk kő-papír-ollózni, csablecsacsizni, és sokat nevettünk. :)
De az én tanácsom az, hogy kérdezd meg tőle nyíltan, köntörfalazás nélkül! Miért nem szeretsz, miközben én próbálok kezdeményezni, de te észre sem veszed? Ennyit jelentenék neked, mint a húgod? Legalább mond meg, szeretsz te egyáltalán engem?
Hidd el, vagy szívtelen lesz, vagy meg lesz egy érzékeny testvéri pillanatotok. Nekem a legérzékenyebb az volt, mikor majdnem kivágta a szememet, de megúsztam egy 10 perces kezeléssel... Még mindig megvan a szememnél a hege, ő csak azt mondja: Öcsi, most már van egy szexepiled... :D
Am tényleg, próbáld meg ezeket a kérdéseket feltenni neki... :-)
14/F
ha ilyeneket mond először is ne kísérd el mindenfelé ha épp nincs más aki elkísérni és ne fesd ki a körmét. gondolom te azért ezekkel a dolgokkal nyitni szeretnél felé, de innen úgy tűnik csak csicskáztat.
ne vedd fel az ő viselkedési stílusát, de ilyenekre határozottan mondhatsz nemet. hátha észreveszi magát, hogy nem a hátsójából rántott ki téged, és inkább értékelnie kellene, hogy van egy testvére.
arra nem tudok neked válaszolni, hogy miért csinálja amit csinál, talán az előző válaszolóknak igaza van egy-két dologban, de ezt igazán neked kell tudni. és neki. nyugodtan beszélgethetsz vele ha tudsz.
viszont az első és legfontosabb, hogy ha te nem számíthatsz rá, ő se ugráltathasson téged. vannak emberek akik visszaélnek a jóindulattal, szerintem ő pont ezt teszi. ez egy testvértől nagyon nem szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!