Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pákosztos kutya az esküvőn?
Van egy 2 éves mopsz kutyánk, aki teljesen családtag.
Nagyon szeretjük és mindenképp azt akarjuk, hogy az esküvőn velünk legyen.
Nagyon szeret enni (a papírzsebkendőtől kezdve zöldség gyümölcs, nyers hús, kutyatáp, főtt étel, bármi jöhet).
Beidomítottuk, hogy pacsit adjon a falatért, ő pedig a koldulás során is adja a pacsit, hogy jöjjön a "lepattanó".
Aggódok azért, hogy az egész násznépet körbe kunyerálja és rosszul lesz, valamint, hogy a pacsikkal sok harisnyát tönkre tesz. Ezért gondoltam, hogy viszek a vendégeknek még 10-15 neylon harisnyát.
Tapasztalatok esetleg kutyás esküvőről?
Vagy, hogyan lehetne "kordában tartani"?
Köszönöm a pozitív hozzászólásokat és a normális stílusú negatívakat is. :)
Nem akartam kihangsúlyozni, de gyermekünk sajnos nem lehet, ezért is olyan fontos nekem ez a kutya. :(
Tudom sokan nem szeretik evésnél, meg bárhogy az állatot a házban, de nálunk ő is családtag, igaz szőrös kis négylábú, de ez elvileg a mi nagy napunk és én vele is meg szeretném osztani.
Én is kutyacipőt javasoltam volna. Esetleg hámot is tenni a kutyára és étkezés közben kikötni az asztalotokhoz, hogy ne kószáljon el, amíg a fő étkezés van.
Hasonló zabagép szobacirkálója van a szüleimnek, mindenhová viszik. Társaságban étkezésnél egyrészt mindenkit nyomatékosan megkérnek, hogy ne adjanak a kutyának, bárhogy koldul (volt már cifrafosása ilyentől), illetve vagy bezárják valahová étkezés idejére, vagy pórázzal a szék/asztal lábához kötik maguk mellé. Párnát/kosarat is visznek, pár perc után feladja a szabadulást és lefekszik.
"Nagyon szeret enni (a papírzsebkendőtől kezdve zöldség gyümölcs, nyers hús, kutyatáp, főtt étel, bármi jöhet).
Beidomítottuk, hogy pacsit adjon a falatért, ő pedig a koldulás során is adja a pacsit, hogy jöjjön a "lepattanó".
Aggódok azért, hogy az egész násznépet körbe kunyerálja és rosszul lesz, valamint, hogy a pacsikkal sok harisnyát tönkre tesz."
Ezután pedig leírod, hogy nem koldul és nem ugrál. A leírtak szerint pedig nagyon is. MOst akkor mi?
Egy illedelmes, ülni és nyugtonmaradni tudó kutyával senkinek nem lenne baja a válaszadók közül. Azzal van baj, ha nem tanítottad meg a kutyusod viselkedni.
U.i.: a kutyacipő jó ötlet, de az alapvető problémát nem szüntetni meg: a kutya ugrál. A kutya kimegy, összekoszolja a cipőit akaratlanul is, és a fekete zoknikkal ráugrik a vendégek ruhájára. Annyiból jobb, hogy nem szakítja ki a ruhát.
De itt a probléma gyökerét kellene orvosolni, magyarán ne kuncsorogjon és pacsizzon, ugráljon, hanem üljön a seggén.
A folyamat így néz ki:
Leül a lábad elé
szomorúan néz,mint aki sohasem kapott enni
ha nem kap a mancsával megérint, pacsit ad
közben ül
A cipőt jó ötletnek tartom a koszolással nem lenne gond, séta után is megy a zuhanytálcára, lábmosás törlés.
Vendégségbe babatörlőkendőt viszünk, amivel szintén lakásba belépésnél lábtörlés.
Gáztámadás :DD
fűszeres ételek esetén mindig, de szorítkozunk a porciózott tápra, hogy ne legyen egy kisgömböc.
Eleve olyan vendégeket hívnék, akiket nem zavar a kutya.
Megkérnék valakit, hogy 1-2 órára hozza oda a kutyát, hogy a fényképeken rajta legyen stb. és aztán vigye haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!