Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvői "borítékba" mennyit adnak manapság?
"Ha neked nem számít a pénz,akkor lagzi helyett adakozz a hajléktalanoknak pl.nah ők nem adják vissza neked! "
"Emellett minden sokba van. Ha nincs penz fogják meg egymás kezét a hivatalba és kész."
Ez a 2 mondatod kicsit üti egymást.
Nekem sincs sok pénzem, és igen is számít. Én azt írtam, hogyha valaki azt várja el, hogy majd a vendégek kifizetik nekik a lagzit, az már baj.
Mindenki olyan lagzit tartson, amilyenre futja, ne olyat, amit majd a rokonok kifizetnek neki utólag borítékba.
S itt nem az ellen vagyok, hogy ne pénzt adjunk az ifjú párnak, sőt jobb is azt adni. Hanem azt tartom csúnya és önző dolognak, ha valaki elvár egy minimum összeget. Hitelt ne vegyenek még fel a szegényebb rokonok?
Nem azt várom,h kifizesse a lagzit! Amit fogyaszt,illik honorálni. Egyébként is rokont hív az ember,aki ott van az előkészületeknél és imerik a kb.árakat.
Én is ismerem,h mennyi egy éttermi kaja vagy pizza. Szerintem túl van ez a téma tárgyalva,amit tudsz adj,de ne a fiatal pár lakasson már jól,az illető család meg odamegy 15.000 ft-tal ami kb 40.000be van.
Viszlát!
Ui:gondolom neked nem volt lagzid és ha elméssz odalöksz valami szart!!!
Csáó
"Ui:gondolom neked nem volt lagzid és ha elméssz odalöksz valami szart!!! "
Ezt rosszul gondolod, mert most is hivatalos vagyok 1 lagziba, s elég szép összeget adok.
Csak képzeld nálunk nem szokás ez a hozzáállás, amit te képviselsz.
Mi egy lagzit nem azért tartunk, hogy azt nézzük ki mennyit eszik, hanem, hogy jól érezzük magunkat azokkal, akiket szeretünk.:)
Kedves niki100 ajándékot kapsz, nem belépőjegy árat a lagzin. Márpedig aki az ajándékot adja, az nem azt nézi, hogy te mennyit költöttél. Akkor is annyit adna, ha feleannyit költöttél volna, szóval neked nincs jogod vergődni, hogy de te 15 ezret költöttél a menüre, meg úristen és mi az, hogy nem ad annyit.
Unokatesóm járt így, 1.6 milla ment el az esküvőre, 1.2 jött be és húzták a szájukat, hogy negatív lett a vége. Nem tudom, lehet nem kellett volna 3x étkeztetni, két menyasszonyi ruhát bérelni, meg két autót külön ami külön szállította a párt egyik helyről a másikra meg ilyenek. Egy vendég sem azt nézi, hogy te mennyit költöttél, hanem azt, hogy mennyit tud és akar adni, függetlenül attól, hogy te mit csinálsz.
Tavaly nyáron egy esküvőn épp ezt vitattuk meg egy rokonnal, hogy mi mennyibe kerül és ő mondta, hogy igen, ha nem tartjátok a lakodalmat akkor is ugyanúgy odaadjuk a nászajándékot, magyarul neki is meg van, amit ránk szánt, és ez az összeg akkor is annyi, ha egy táviratot küldünk, hogy szülők jelenlétében megesküdtünk, meg akkor is, ha elhívom a 100 tagú cigányzenekart és három napig folyik a sör-bor.
Persze, lehet tudni mire számíthatsz, de azért azt nem várhatod el, hogy adják oda, amit megettek, ők arról pl. nem tehettek, ha te a 15 ezres ellátást választottad és nem a 9 ezrest, meg fejenként plusz egy ezresért koktél keverőt is béreltél, holott ők azt se hiányolják.
Ebben igazad van!
Ha vki lagzit csinál az ált.bukó.
Én a kajára gondoltam,h azt adja oda az ember amit kb megsaccol. Senki nem fogja kifizetni a videóst,zenekart stb. Ez tuti minusz. Kmb úgyis tudják az emberek,hogy mennyi lehet most egy kaja. Vagy ha valaki jó italos és bír inni,az gondolhatja hogy többe van,mint Rózsimama aki 80 éves. Csúnya dolog ezekről beszélni,de így szoktak adni.
Nálunk semmi extra nem volt,se koktélozás,se olyan menű. Tudtuk,h nem lesz pluszos. Nem néztük ki mennyit eszik,iszik,hozott! De a kérdező erre volt kívancsi. Én válaszoltam!
Nem beszelve arról,hogy igen,sokan túlzásba viszik a költekezést a lagzi alkalmával,ruha,autók stb. Ezt senki nem fogja megfizetni senkinek!!!!
De az a véleményem,hogy az csinaljon lagzit akinek van megfelelő keret és nem sajnál.
A vendégek pedig próbálják a lehető legtöbbet adni,ahogy engedi a pénztárca.
Egy lagzi persze a mulatozásról szóljon,de nekem is azon kattogott az agyam,hogy mire mennyit kell költeni,mit adhatnak vissza,hogy jövünk ki. Jelzem megengedhettük magunknak,de benne van a kisördög az emberbe(
Mi most megyünk lagziba,megmondták h egy fő 10.500 ft +ital. Hogy adsz nekik oda 2főre pl 15.000et? Amikor mi 14be vagyunk? Nem akarom,h utana mutogassonak!!!!
De mi közöd van neked ahhoz, hogy 10500 a kaja? Basszus én egy megyeszékhelyen lakok és extra étteremben az a menü, amiben már libamáj, tengergyümölcsei, sajttál, rétesek, extra saláták, szűzpecsenyék meg anyámkínja is benne van, az 6000 forint!!!! Ez a legínyencebb ajánlatuk és 6000!! Emellé 4500 ért 12 órán keresztül korlátlanul vedelhet a nép annyi rövid, csapolt, és üveges sör, ezer féle bor, pezsgők, kávé, cappucino, rostos, szénsavas, ásványvíz!!! Az egész 10500 legextrább kaja és korlátlan italozás, és ez egy felkapott belvárosi étterem egy megyeszékhelyen! Hol van neked közöd ahhoz, hogy a párnak még drágább kellett?
Egyáltalán honnan kellene neked azt tudni, hogy mennyibe kerül, szerintem ez megint csak pofátlanság, hogy az orrod alá dörgölik már jól előre, hogy nyissad a pénztárcát nagyra, mert nekünk a full extrás kell és a te zsebedre rázzuk a rongyot. Meg mi az, hogy néz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!